gallardolp5604 je napisal/-a:Pozdravljeni.
Pred nekaj dnevi sem na Mobil.de naletel na odličnega Golfa5 2.0 TDI GT DSG. Ker prodajalec prihaja iz Severne Irske mi je ponudil nakup s pomočjo podjetja Euro Freight Spedition. Firma mi avto pripelje v Slovenijo kjer ga lahko testiram in po 7 dneh tudi zavrnem(kritje prevoza krije prodajalec). Podjetje pa zahteva da nakažem polovico zneska vozila na njihov račun saj pred tem ne bodo začeli z dostavo vozila. Ali je ta način varen??? ali ima kdo s takšnim načinom kupovanja izkušnje??? za vse odgovore se v nnaprej zahvaljujem.
Pa to ne moreš verjeti. Ali si res tako naiven? Najprej boš po slikah kupil vozilo, ki je 2.000km stran. Res, da ti prodajalec zagotavlja možnost vračanja vozila, vendar si pomislil na stroške? Verjetno je to dobričina, ki bo plačal nekaj tisočakov prevoza (Irska - SLO in nazaj) če tebi vozilo slučajno ne bo všeč?
Drugič kam misliš da bo šlo nakazilo ki ga boš kupcu nakazal? Morda na kako banko na Kajmanskih otokih ali v kak drugi davčni raj kjer se bo izgubila vsaka sled... Kako boš ta denar izterjal nazaj če z vozilom ne boš zadovoljen?
Tretjič: Si morda pomislil da je firma ki je navedena kot prevoznik morda le poštni nabiralnik nekje na drugem koncu Evrope, morda celo kje drugje.
Četrtič: osebi ki je sploh ne poznaš in si si z njo izmenjal le nekaj elektronskih sporočil boš brez kakršnega koli zavarovanja nakazal nekaj tisočakov?
Dvome bi lahko nizal še do onemoglosti.
Ali ni bolje, da namesto tega z nizkocenovnio letalsko družbo odletiš na Irsko, tam avto preveriš in če je vse OK plačaš. Prevoz urediš v lastni režiji s prevoznikom ki ga poznaš in mu zaupaš, prodajalec pa ceno zniža za strošek prevoza (tega bi tako ali tako plačal). Tako te bo avto stal 500 ali 1.000 EUR več kot je cena v oglasu, ti pa se izogneš skoraj vsakega tveganja. Glede na to da je ponudba izredno ugodna strošek poti na Irsko nebi smel pokvaiti računice.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.