Napisal/-a Scorp84 Po okt 25, 2010 5:46 pm
Sam imam to mašino v 307. Poraba v mestu se da doseči brez težav 7,5 , če pa mal manj paziš in večkrat pospešuješ je okoli 8,5. To pa dosežeš brez težav in več. Sam sem avto na relacijski vožnji, zunaj avtoceste okoli 90km/h povprečne vožnje dosegel 6,5. V italiliji na avtocesti kjer je sama ravnica, sem naredil 850 km. Če pametno voziš zna tudi biti šparovček, jaz raj v mestu vozim v 4-5 prestavi tudi če je 50 km/h. Ampak motor se nič ne matra. Je pa poraba tudi dosti manjša, se vsak dan vozim v službo. Če pa recimo oče ali sestra vozita, ki ponavadi držita 3 prestavi 50 na uro, je takoj liter gor. Do zdaj z motorjem nisem imel nobenih težav, edino ležaj na alternatorju mi je glih šel in gre na menjavo. Avto pa ima dobri 125 tisoč, 04 letnik in kar sem menjal je 2x termostat, redni servisi + glavni servis, pa tudi notranji grelec mi je spustil. Do zdaj nobenih večjih stroškov z avtom nisem imel, niti kake okvare. Se pa splača dati boljši akumulator z več kratkostičnega toka, ker žarnice rade crkavajo, če je slabši akumulator notri.
Drugače je avto dosti len po 2 tisoč obratov, ampak vseeno dober vzdržuje hitrost, tudi če je najvišja prestava. Če je v obratih, avto kar dober vleče, edino kar bi mogli, bi morali dati 6 prestavo. To je že bilo tudi na testih omenjano.