Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Po okt 18, 2010 9:13 pm

No, pa se le da, za vse tukaj gor ki zagovarjate "videno-kupljeno" do groba. Čeprav najbrž sami preprodajate avtomobile :D
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To okt 19, 2010 12:33 pm

malo prej (okoli 1ih) mi je v ankaranu nekdo mahal z tega tvojega Audija, pa me zanima ce si bil ti, ce si ze resu kaj?
ali se se vedno Ojo fura okoli :lol:

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To okt 19, 2010 12:55 pm

Nihce ni rekel, da se ne da. Se da, ampak v vecini primerov tezko.
Hvalabogu, da si to resil in je sam predlagal, da ti vrne denar. Si imel sreco.
Zdaj pa po pameti naprej :)
:)

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 To okt 19, 2010 1:18 pm

_furby_ je napisal/-a:malo prej (okoli 1ih) mi je v ankaranu nekdo mahal z tega tvojega Audija, pa me zanima ce si bil ti, ce si ze resu kaj?

zdravo .. ne to je bil še Ojo .. Danes ob 15.00 se dobiva v Kranju in narediva menjavo, če bo vse štimalo.
Sporočim kako je bilo..
Lp, Sašo

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To okt 19, 2010 1:23 pm

sasocar123 je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:malo prej (okoli 1ih) mi je v ankaranu nekdo mahal z tega tvojega Audija, pa me zanima ce si bil ti, ce si ze resu kaj?

zdravo .. ne to je bil še Ojo .. Danes ob 15.00 se dobiva v Kranju in narediva menjavo, če bo vse štimalo.
Sporočim kako je bilo..
Lp, Sašo

aa...pol je lih startal gor.
srecno, pa ne pozabi unega pripopat kar ti je odvetnik spisal ;)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To okt 19, 2010 6:00 pm

Kako hitro gre Audi z Ojotom na krovu?

Do daske?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To okt 19, 2010 6:07 pm

se je lih usedu not ko sem ga vidu.
mogoti ti informacija, da je skoraj vse svoje avte ze kaj potolku, pove kako moz vozi. :lol:

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 To okt 19, 2010 9:58 pm

_furby_ je napisal/-a:

Sporočim kako je bilo..
Lp, Sašo

aa...pol je lih startal gor.
srecno, pa ne pozabi unega pripopat kar ti je odvetnik spisal ;)

Zgleda ja .. No uglavnem stvar je stekla brez problema, brez kakšnega konflikta in tako naprej. Takoj smo uredili prepis+zavarovanje, tako da je sedaj vse zrihtano. Avto sem dobil tak kot je, plus to da je spoliran, da ima druge sprednje gume in da je zamenjan rele za xenon. In on prav tako svojega. Ampak pustimo to. Tudi kilometre je dal nazaj na 220.000.

Zraven je bila njegova punca in mislim da je bil to vzrok da je avto sploh menjal
nazaj, ker mislim da je ona naredila pritisk nanj, saj je ona lastnica in bi imela potem težave ona ne on.

Sedaj glede odvetnikovega odgovora oz. pisma bi pa raje videl, da ko ga bo kdo rabil mu ga pošljem na zasebca .. Ali kako ?

Drugače pa še enkrat hvala. Vsaka šola nekaj stane !
Lp, Sašo ;)

nejko307
Stalni uporabnik

Napisal/-a nejko307 To okt 19, 2010 10:06 pm

. Tudi kilometre je dal nazaj na 220.000.

Zraven je bila njegova punca in mislim da je bil to vzrok da je avto sploh menjal
nazaj, ker mislim da je ona naredila pritisk nanj, saj je ona lastnica in bi imela potem težave ona ne on.

Vsaka šola nekaj stane !Lp, Sašo ;)

:lol: :lol: :lol: a ni imel težave s števcem??

..no tudi jaz mislim da je bila njegova punca glavni povod za tako odločitev :) ...

..zdej pa z glavo v svet.. ;) ;) ;)

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 To okt 19, 2010 10:32 pm

nejko307 je napisal/-a:
. Tudi kilometre je dal nazaj na 220.000.

Vsaka šola nekaj stane !Lp, Sašo ;)

:lol: :lol: :lol: a ni imel težave s števcem??

..no tudi jaz mislim da je bila njegova punca glavni povod za tako odločitev :) ...

..zdej pa z glavo v svet.. ;) ;) ;)

hehe .. nič ni rekel, jaz pa tudi ne.
tudi jaz mislim, je "baba" po mizi udarla !
Ja zdaj pa z glavo naprej ! =)

Vseved
Novinec

Napisal/-a Vseved Sr okt 20, 2010 7:22 am

sasocar123 je napisal/-a:Sedaj tako : Avto sem danes pelal na uradni servis ( Vrtač ) .. In izkazalo se je naslednje : počen zaganjač, pušča servo črpalka, rele črpalke ne deluje, ventil za vpihovanje zraka ne deluje, lambda sonda1 ne deluje, povezave pomnilnika so v okvari, dušilna loputa ne deluje. Ugotovljeno je bilo tudi da je bilo lakirano : pokrov motorja, oba blatnika in pa streha klepan je bil pri zadnji voznikovi luči.
Torej en kup enih napak. Kupec mi je zatrjeval da je z avto vse v redu, da zbit ni bil, da motor dela odlično, glede kilometrov mi pa niso mogli nič ugotoviti. Ampak glede na to, da je bil avto šele leta 2008 pripeljan v Slovenijo iz Italije nima 60.000Km, kar se vidi tudi po obrabi volana in pa stikala za luči.
Nato sem njega poklical in mu vse te stvari omenil, pa je rekel, da če hočem lahko menjam avto samo 1/1( torej avto za avto), da denarja mi pa ne bo vrnil. Na podlagi zakona imam 8 dni časa, da odkrijem skrite napake in se avto vrne kot je bilo z denarjem vred. On pa to itak noče.
Ima kdo kakšen predlog ?
Danes bom potem še poklical advokata, da vidim koliko je ura.

Lp

Lej kekec (drugače ti žal ne znam reči),

take stvari (pregledi itd.) se dela PRED nakupom.

Upam da te je izučilo.

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi Sr okt 20, 2010 1:05 pm

Vseved je napisal/-a:
sasocar123 je napisal/-a:Sedaj tako : Avto sem danes pelal na uradni servis ( Vrtač ) .. In izkazalo se je naslednje : počen zaganjač, pušča servo črpalka, rele črpalke ne deluje, ventil za vpihovanje zraka ne deluje, lambda sonda1 ne deluje, povezave pomnilnika so v okvari, dušilna loputa ne deluje. Ugotovljeno je bilo tudi da je bilo lakirano : pokrov motorja, oba blatnika in pa streha klepan je bil pri zadnji voznikovi luči.
Torej en kup enih napak. Kupec mi je zatrjeval da je z avto vse v redu, da zbit ni bil, da motor dela odlično, glede kilometrov mi pa niso mogli nič ugotoviti. Ampak glede na to, da je bil avto šele leta 2008 pripeljan v Slovenijo iz Italije nima 60.000Km, kar se vidi tudi po obrabi volana in pa stikala za luči.
Nato sem njega poklical in mu vse te stvari omenil, pa je rekel, da če hočem lahko menjam avto samo 1/1( torej avto za avto), da denarja mi pa ne bo vrnil. Na podlagi zakona imam 8 dni časa, da odkrijem skrite napake in se avto vrne kot je bilo z denarjem vred. On pa to itak noče.
Ima kdo kakšen predlog ?
Danes bom potem še poklical advokata, da vidim koliko je ura.

Lp

Lej kekec (drugače ti žal ne znam reči),

take stvari (pregledi itd.) se dela PRED nakupom.

Upam da te je izučilo.

Se strinjam! Ampak, ker niso vsi "poznavalci" si je nekdo omislil zakon in to je bistvo te teme.
Ljudje kupijo avtomobile in šele nato odkrijejo napake, žal z rabljenim vozilom je vedno tako. Nenazadnje se mu tudi reče rabljen in ne nov.
Na tem forumu je celo tema "Nategatorji" in kaj, v njej se najde tu in tam nekdo, ki napiše da je bil prevaran in odgovor, ki sledi je ; šola za naprej, bodi bolj pazljiv naslednjič, za tega je itak znano, da samo nateguje, vse je uvoz, zbiti kilometri itd. . Ja aber halo! Vsi bi se igrali t.i "pošteno" nemčijo. Problem je v pristopu. Po toči zvonit je prepozno, žal. V smislu "kaj mu pa moreš"???

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Če okt 28, 2010 7:58 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4142809&show=1
Zakaj,pa je ta oglas se aktiven ?
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Če okt 28, 2010 10:33 pm

mire je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4142809&show=1
Zakaj,pa je ta oglas se aktiven ?

Če bi vedel bi ti povedal. Ni ga nikjer, če iščeš po znamki, po letniku, karkoli. Niti mi ne primer geslo za urejanje oglasa. Tako da ne morem nič.

Lp

MaRko81
Novinec

Napisal/-a MaRko81 Če okt 28, 2010 10:49 pm

Lpo, da si porihtau...pr men je blo pa tko, da sem avto dau v račun (clio dci 100.000km) vzel novga megana, oni pa so kilometre na cliotu zbil na 75.000km, naštimal servisno(čeprau je ni mel-vedno sam delam servise), kao da je bil kupljen pri njih, čeprau ni bil...skratka, kdorkoli preprodaja avtomobile, je....saj se ve kaj :roll:

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če okt 28, 2010 11:00 pm

Haha ne moreš verjet... vračajo za 25 tisoč nazaj. So pa res pritegnjeni :?

OFF: kdaj bodo v tej banani republiki SLO porihtali kak zakon glede nategunov in prevarantov - v mislih imam take, ki zbijajo kilometre na avtih. Kolikor vem se gre v npr. Nemčiji in ZDA sedet za takšne stvari.

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Če okt 28, 2010 11:48 pm

Zakon ne bo nič spremenil, v tej po*****i vukojebini imenovani Slovenija je nategovanje in hvatanje krivin žal način življenja.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 10 gostov