On je napisal/-a:Mitsubishi ASX, če ni preveč zahteven glede prostora. Za 25KE dobi vrhunsko opremljen avto z odlično tehniko LP
CHAN je napisal/-a:Odličen price performance ponuja tudi Škodin Yeti, katerega hvalijo vsi testi - možna pa je večja individuaizacija izbire opreme, motorjev; v premislek bi bil tudi menjalnik DSG!
CHAN je napisal/-a:v podobni akciji se je lani znašel tudi že star model Touarega z osnovnim 2.5 TDI motorjem (sicer podvržen mnogim napakam) ter serijskim reduktorjem
sonic je napisal/-a:CHAN je napisal/-a:Odličen price performance ponuja tudi Škodin Yeti, katerega hvalijo vsi testi - možna pa je večja individuaizacija izbire opreme, motorjev; v premislek bi bil tudi menjalnik DSG!
Yeti se mi zdi v splošnem super avto, ampak v tem konkretnem primeru DSG žal verjetno odpade. Avtor teme namreč želi med drugim dizla in pogon 4x4. Mslim pa da DSG pri Yetiju dobiš samo v kombinaciji z 1.2 TSI in 2x2 pogonom (vsi ostali motorji in vse 4x4 verzije pa samo z ročnim menjalnikom).
Sicer Yetija 1.2 TSI DSG zelo pohvalijo, ampak seveda je logično da taka verzija Yetija bolj primerna za običajno vožnjo in ne hard terensko.
DSG v splošnem menda ni najbolj primeren za terensko uporabo - recimo tudi VW Tiguan (zaenkrat) sploh nima DSG, avtomatika je na voljo v obliki tiptronic menjalnika ter v kombinaciji z močnejšimi motorji in paketi opreme (€€€€€!)CHAN je napisal/-a:v podobni akciji se je lani znašel tudi že star model Touarega z osnovnim 2.5 TDI motorjem (sicer podvržen mnogim napakam) ter serijskim reduktorjem
Kaj konkretno pa je bilo narobe s tem motorjem? Firbec me matra...
Aha, potem je pa tole novost, nisem bil na tekočem očitno. Sem pred časom iz firbca gledal Yetije pa je bil DSG samo ptr 1.2 TSI, no sedaj so očitno dopolnili ponudbo.Pri Yetiju se pri 140Km TDI motorju že dobi DSG menjalnik ( http://www.skoda.si/files/docs/price/148.pdf ), kar zna biti zelo dobra opcija.
Kdaj natančno pa je to bilo, in koliko bi takrat stal tak Touareg?Problemi z motorjem R5 TDI...
...Največje presenečenje pa sem doživel, ko je bil pred časom omenjen model v opciji družinskega nakupa, pa je sam trgovec, skupaj z glavnim mehanikom toplo odsvetoval nakup omenjene motorne opcije
sonic je napisal/-a:Aha, potem je pa tole novost, nisem bil na tekočem očitno. Sem pred časom iz firbca gledal Yetije pa je bil DSG samo ptr 1.2 TSI, no sedaj so očitno dopolnili ponudbo.Pri Yetiju se pri 140Km TDI motorju že dobi DSG menjalnik ( http://www.skoda.si/files/docs/price/148.pdf ), kar zna biti zelo dobra opcija.
Ampak zanimivo da je DSG sedaj na voljo tudi pri 2.0 TDI, pri 1.8 TSI pa še vedno ne...Kdaj natančno pa je to bilo, in koliko bi takrat stal tak Touareg?Problemi z motorjem R5 TDI...
...Največje presenečenje pa sem doživel, ko je bil pred časom omenjen model v opciji družinskega nakupa, pa je sam trgovec, skupaj z glavnim mehanikom toplo odsvetoval nakup omenjene motorne opcije
sonic je napisal/-a:DSG v splošnem menda ni najbolj primeren za terensko uporabo - recimo tudi VW Tiguan (zaenkrat) sploh nima DSG, avtomatika je na voljo v obliki tiptronic menjalnika ter v kombinaciji z močnejšimi motorji in paketi opreme (€€€€€!)
In to je gotovo en drug model menjalnika kot tisti ki se vgrajuje npr. v golfe z 1.2 in 1.4 TSI motorji in ki prenaša max 250 Nm navora.je pa od sredine letošnjega leta Tiguan na voljo z novim 7-stopenjskim DSG menjalnikom (s sklopkami potopljenimi v oljno kopel), ki je bil zasnovan posebej za uporabo pri "terenskih" vozilih in lahko prenaša kar do 600 Nm navora!
sonic je napisal/-a:In to je gotovo en drug model menjalnika kot tisti ki se vgrajuje npr. v golfe z 1.2 in 1.4 TSI motorji in ki prenaša max 250 Nm navora.je pa od sredine letošnjega leta Tiguan na voljo z novim 7-stopenjskim DSG menjalnikom (s sklopkami potopljenimi v oljno kopel), ki je bil zasnovan posebej za uporabo pri "terenskih" vozilih in lahko prenaša kar do 600 Nm navora!
Pišem zato, ker smo v eni sosednji temi videli da je v debatah hitro malo zmede glede različnih verzij DSG menjalnikov (6- st. in 7-st.), no sedaj bo te zmede še malo več
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov