Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Re: Kater nov SUV kupiti ?

Napisal/-a Polo78 To nov 02, 2010 11:44 am

Nevem, če je bil že omenjen Ford Kuga? 2.0 dizel z opremo Trend se dobi novega že za 20k eur (trenutno ima Ford lepe popuste), kar se mi zdi precej ugodno v tem razredu in celo ceneje od dvojca sportage/ix35.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Re:

Napisal/-a hondas To nov 02, 2010 9:14 pm

On je napisal/-a:Mitsubishi ASX, če ni preveč zahteven glede prostora. Za 25KE dobi vrhunsko opremljen avto z odlično tehniko LP

No. Med Avtorjevimi predlogi: "Captiva, Antara, c-crsosser, murano, x-trail, navara, outlander, ix35, sorento, sportage, Tiguan, xc60, q5, x3, kuga, cr-v, freelander, cx-7" se ASX kar solidno znajde po prostornosti. Pa všečen model je...
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr nov 03, 2010 9:41 am

CHAN je napisal/-a:Odličen price performance ponuja tudi Škodin Yeti, katerega hvalijo vsi testi - možna pa je večja individuaizacija izbire opreme, motorjev; v premislek bi bil tudi menjalnik DSG!

Yeti se mi zdi v splošnem super avto, ampak v tem konkretnem primeru DSG žal verjetno odpade. Avtor teme namreč želi med drugim dizla in pogon 4x4. Mslim pa da DSG pri Yetiju dobiš samo v kombinaciji z 1.2 TSI in 2x2 pogonom (vsi ostali motorji in vse 4x4 verzije pa samo z ročnim menjalnikom).
Sicer Yetija 1.2 TSI DSG zelo pohvalijo, ampak seveda je logično da taka verzija Yetija bolj primerna za običajno vožnjo in ne hard terensko.

DSG v splošnem menda ni najbolj primeren za terensko uporabo - recimo tudi VW Tiguan (zaenkrat) sploh nima DSG, avtomatika je na voljo v obliki tiptronic menjalnika ter v kombinaciji z močnejšimi motorji in paketi opreme (€€€€€!)

CHAN je napisal/-a:v podobni akciji se je lani znašel tudi že star model Touarega z osnovnim 2.5 TDI motorjem (sicer podvržen mnogim napakam) ter serijskim reduktorjem

Kaj konkretno pa je bilo narobe s tem motorjem? Firbec me matra...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr nov 03, 2010 10:19 am

sonic je napisal/-a:
CHAN je napisal/-a:Odličen price performance ponuja tudi Škodin Yeti, katerega hvalijo vsi testi - možna pa je večja individuaizacija izbire opreme, motorjev; v premislek bi bil tudi menjalnik DSG!

Yeti se mi zdi v splošnem super avto, ampak v tem konkretnem primeru DSG žal verjetno odpade. Avtor teme namreč želi med drugim dizla in pogon 4x4. Mslim pa da DSG pri Yetiju dobiš samo v kombinaciji z 1.2 TSI in 2x2 pogonom (vsi ostali motorji in vse 4x4 verzije pa samo z ročnim menjalnikom).
Sicer Yetija 1.2 TSI DSG zelo pohvalijo, ampak seveda je logično da taka verzija Yetija bolj primerna za običajno vožnjo in ne hard terensko.

DSG v splošnem menda ni najbolj primeren za terensko uporabo - recimo tudi VW Tiguan (zaenkrat) sploh nima DSG, avtomatika je na voljo v obliki tiptronic menjalnika ter v kombinaciji z močnejšimi motorji in paketi opreme (€€€€€!)

CHAN je napisal/-a:v podobni akciji se je lani znašel tudi že star model Touarega z osnovnim 2.5 TDI motorjem (sicer podvržen mnogim napakam) ter serijskim reduktorjem

Kaj konkretno pa je bilo narobe s tem motorjem? Firbec me matra...

Pri Yetiju se pri 140Km TDI motorju že dobi DSG menjalnik ( http://www.skoda.si/files/docs/price/148.pdf ), kar zna biti zelo dobra opcija.

Problemi z motorjem R5 TDI so se kazali v obliki prehitro pokvarjenih vodnih pump, problemov s filtrom trdnih delcev (neprimerno gorivo): http://www.autobild.de/artikel/gebrauch ... 00963.html (samo izsek iz članka: "Der sparsame, aber rau laufende R5 TDI krankt zuweilen an einer defekten Wasserpumpe sowie Störungen im Zusammenhang mit dem Partikelfilter und der Kraftstoffqualität."
Uporabniki so se o tem problemu razpisali tudi po forumih: http://www.clubtouareg.com/forums/f62/w ... 13284.html
Največje presenečenje pa sem doživel, ko je bil pred časom omenjen model v opciji družinskega nakupa, pa je sam trgovec, skupaj z glavnim mehanikom toplo odsvetoval nakup omenjene motorne opcije :!:
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr nov 03, 2010 10:39 am

Pri Yetiju se pri 140Km TDI motorju že dobi DSG menjalnik ( http://www.skoda.si/files/docs/price/148.pdf ), kar zna biti zelo dobra opcija.
Aha, potem je pa tole novost, nisem bil na tekočem očitno. Sem pred časom iz firbca gledal Yetije pa je bil DSG samo ptr 1.2 TSI, no sedaj so očitno dopolnili ponudbo.
Ampak zanimivo da je DSG sedaj na voljo tudi pri 2.0 TDI, pri 1.8 TSI pa še vedno ne...

Problemi z motorjem R5 TDI...
...Največje presenečenje pa sem doživel, ko je bil pred časom omenjen model v opciji družinskega nakupa, pa je sam trgovec, skupaj z glavnim mehanikom toplo odsvetoval nakup omenjene motorne opcije
Kdaj natančno pa je to bilo, in koliko bi takrat stal tak Touareg?

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr nov 03, 2010 11:52 am

sonic je napisal/-a:
Aha, potem je pa tole novost, nisem bil na tekočem očitno. Sem pred časom iz firbca gledal Yetije pa je bil DSG samo ptr 1.2 TSI, no sedaj so očitno dopolnili ponudbo.
Ampak zanimivo da je DSG sedaj na voljo tudi pri 2.0 TDI, pri 1.8 TSI pa še vedno ne...

Problemi z motorjem R5 TDI...
...Največje presenečenje pa sem doživel, ko je bil pred časom omenjen model v opciji družinskega nakupa, pa je sam trgovec, skupaj z glavnim mehanikom toplo odsvetoval nakup omenjene motorne opcije
Kdaj natančno pa je to bilo, in koliko bi takrat stal tak Touareg?

Poslano na ZS.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr nov 03, 2010 3:04 pm

sonic je napisal/-a:DSG v splošnem menda ni najbolj primeren za terensko uporabo - recimo tudi VW Tiguan (zaenkrat) sploh nima DSG, avtomatika je na voljo v obliki tiptronic menjalnika ter v kombinaciji z močnejšimi motorji in paketi opreme (€€€€€!)

Tiguan do pred kratkim res ni bil na voljo z DSG menjalnikom, ampak samo s klasičnim avtomatskim menjalnikom s pretvornikom navora, saj DSG menjalniki zaradi svoje zasnove niso najbolj primerni za terensko vožnjo...je pa od sredine letošnjega leta Tiguan na voljo z novim 7-stopenjskim DSG menjalnikom (s sklopkami potopljenimi v oljno kopel), ki je bil zasnovan posebej za uporabo pri "terenskih" vozilih in lahko prenaša kar do 600 Nm navora! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr nov 03, 2010 3:32 pm

je pa od sredine letošnjega leta Tiguan na voljo z novim 7-stopenjskim DSG menjalnikom (s sklopkami potopljenimi v oljno kopel), ki je bil zasnovan posebej za uporabo pri "terenskih" vozilih in lahko prenaša kar do 600 Nm navora!
In to je gotovo en drug model menjalnika kot tisti ki se vgrajuje npr. v golfe z 1.2 in 1.4 TSI motorji in ki prenaša max 250 Nm navora.
Pišem zato, ker smo v eni sosednji temi videli da je v debatah hitro malo zmede glede različnih verzij DSG menjalnikov (6- st. in 7-st.), no sedaj bo te zmede še malo več :)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr nov 03, 2010 3:41 pm

sonic je napisal/-a:
je pa od sredine letošnjega leta Tiguan na voljo z novim 7-stopenjskim DSG menjalnikom (s sklopkami potopljenimi v oljno kopel), ki je bil zasnovan posebej za uporabo pri "terenskih" vozilih in lahko prenaša kar do 600 Nm navora!
In to je gotovo en drug model menjalnika kot tisti ki se vgrajuje npr. v golfe z 1.2 in 1.4 TSI motorji in ki prenaša max 250 Nm navora.
Pišem zato, ker smo v eni sosednji temi videli da je v debatah hitro malo zmede glede različnih verzij DSG menjalnikov (6- st. in 7-st.), no sedaj bo te zmede še malo več :)

Seveda...to je še tretja izvedba DSG menjalnika! ;)

1.) 6-stopenjski DSG menjalnik (sklopke v oljni kopeli) = max. 350 Nm
2.) 7-stopenjski DSG menjalnik (suhe sklopke) = max. 250 Nm
3.) 7-stopenjski DSG menjalnik (sklopke v oljni kolpeli) = max. 600 Nm
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 03, 2010 3:51 pm

Ravno včeraj sem imel priložnost vozit Tiguana 2.0 TDI in moram reč, da je presegel moja pričakovanja. Udoben, tih, dobra lega na cesti in največje presenečenje odlično prebavljanje makadama s kar nekaj luknjami in odziv 4motiona, ko ga pohodiš v ovinku na makadamu s precej mokrega listja. Nimam toliko izkušenj z ostalimi novimi SUV-i, se je pa recimo Qashqai na isti poti počutil precej manj domače. Glavna prednost po mojih kriterijih je pa za ta razred izjemna prostornost na zadnjih sedežih za kolena in glavo, kjer so vsi ostali v katerih sem sedel naravnost porazni. Če je že relativno dovolj prostora, ga "ubijejo" s sprednjimi sedeži s trdim izbočenim hrbtom in "predebelimi" vrati. Slabost je pa definitivno izgled (zadnjega dela).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če nov 04, 2010 11:52 am

tak.. še vedno mešamo hruške in jabolka.. :)

v soboto sva gledala mazdo cx-7.. mislil sem da sva se že odločila.. vglavnem revolution varjanta + 5let garancije + vlečna kljuka + bedarije (tepihi, obv. oprema) = 36500e (iz 39900), v torek je še šel ata vozit santa fe .. za 32k se dobi limited varjanta najmočnejši diesel agregat gratis vlečna kljuka in platišča z zimskimi gumami, samo se mu je pa zdela sama vožnja porazna, potem se je še vsedel v ix35 (31,5k eur) in se mu zdi dosti boljši kot santa fe glede vožnje.. včeraj še je 1x peljal kio sorento tudi ful oprema in bi mu jo dali za 25k eur (v preteklosti smo že 3 službene kie tam kupli zato je še neki popust) + stari avto so mu najboljše ocenli. Zdaj pač koleba med tema dvema nekako..

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če nov 04, 2010 1:35 pm

Če bi se odločal med ix35 in Sorentom, bi se pri taki ceni in opremljenosti (v kolikor je približno tako opremljen kot ix35), verjetno raje odločil za Sorenta. Na trgu je ravno prav časa, da so verjeteno odpravili morebitne težavice, ima dovolj močan motor, je na splošno večji (tako znotraj kot zunaj), ima udobne sedeže, pa še bolje vam priznajo rabljenega.. :) Je par kar se tehnike tiče, bolj ali manj enak kot Santa Fe. Ima pa precej boljše sedeže (bočna opora), zaradi česar imaš boljši občutek, predvsem pri vožnji skozi ovinke. Seveda vse ob predpostavki, da je govora o 2.2 CRDI 145kW (197KM) mašini in 4WD pogonu.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Pe nov 05, 2010 1:42 pm

ara za sorentota malo prej plačana.. v sredo baje bo.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po nov 08, 2010 10:05 am

Za takšno Kiino ponudbo - brez razmišljanja o alternativah! Kakšen opremski paket je vzel? Gre za šibkejši motor ali 197 konjski?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po nov 08, 2010 10:51 am

full oprema, najmočnejši motor. Pri ceni sem se zmotil oz. mi je ata dvoumno rekel.. avto bo stal 31500 - 7200eur za rabljeno laguno. ampak mislim da je vseeno kul cena. Zraven je dobil še kljuko.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov