Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

poljane
Nov uporabnik

Odvzeta vozila

Napisal/-a poljane To mar 18, 2003 11:01 pm

Zanima, če ima kdo izkušnje z nakupom zaseženih vozil - leasing hiše odvzamejo vozilo zaradi neplačevanja. Katere hiše se s tem ukvarjajo in kje bi lahko kakšno tako vozilo kupil?

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr mar 19, 2003 2:33 pm

za take stvari poklici kar direkt v lizing hiso, nekatere majo tud na netu oglase (rabljenih) vozil, odvzetih zarad neplacevanja
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

PorscheGT3
Nov uporabnik

Re: Odvzeta vozila

Napisal/-a PorscheGT3 Sr mar 19, 2003 3:13 pm

poljane je napisal/-a:Zanima, če ima kdo izkušnje z nakupom zaseženih vozil - leasing hiše odvzamejo vozilo zaradi neplačevanja. Katere hiše se s tem ukvarjajo in kje bi lahko kakšno tako vozilo kupil?

kot vem se s tem ukvarja Factor v Ljubljani.sam je več factorjev ena izmed teh je tudi factor banka.

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Sr mar 19, 2003 10:16 pm

Vrjetno te zanima en avto ko še je potrebno kaka 2,3 obroke plačat, pa je tvoj!
Ta boljše stavri so navadno v naprej že odane. Težko bo kaj pametnega dobit, če na leasing hiši ne poznaš nekoga. Podobno kot pametni razbiti avti od zavarovalnici.
Moj nasvet:
1.Preprosto pokliči leasing-hiše in vprašaj kakšna vozila so pred zaplemmbo. Sam sem tak spraševal, pa so mi z veseljem povedali kakšna vozil in tudi obroke so povedali.
2. Pokliči trgovce z novimi avti. Ker nekateri imajo z leasing-hišami pogodbo o povratnem odkupu.
3. Privat oglase poglej kdo ponuja prevzem leasinga. V tem najdražjem primeru mu vrni samo polog brez DDv-ja.

Uporabniški avatar
Pershing 750
Nov uporabnik

Napisal/-a Pershing 750 Sr apr 23, 2003 11:10 am

Moj nasvet:
Nobeden ti ne more garantirat da vozilo ni pred odvzemom "doterano"
Sploh če upoštevaš največjo odliko slovenčkov:uničevalsko nevoščljivost!
Kupiš avto,opaziš vodo med oljem,olje po možnosti od motorke,sladkost goriva,prebodene manšete-dodana mivka,pretočen katalizator,izčrpana kislina iz acu,dodano sveže meso v skriti del karoserije,kriva platišča,predrta zaščita na prednjem steklu,kurjenje sklopke v "nulo",obračanje z ročno zavoro,prestava v vzratno-plin do konca in sunkovito speljevanje,odzračevanje klimatske naprave..........odvijačenje stropne antene-zamakanje,navijanje volana v skrajno lego-preobremenitev servo volana.......bi še našteval,pa mislim da je dovolj.
Čim dlje od njih.
Isto kot če kupiš zaseženo hišo!

Lep pozdrav

G-4S

Napisal/-a G-4S Sr apr 23, 2003 11:54 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
babyM
Novinec

Napisal/-a babyM Sr apr 23, 2003 12:14 pm

Raje pomisli z druge strani: če človek nima denarja za odplačevanje leasinga, a ga bo imel za kakšne (po možnosti redne, ker je avto novejši) servise???? Če že misliš kupiti takšen avto vzemi s seboj nekoga ki se ZELO DOBRO spozna na avtomobile. Drugače znaš imeti težave. Sem namreč videla in vozila nekaj takšnih avtomobilov, ki so bili novi in v hujšem stanju kot marsikatero dosti starejše vozilo.
Ko ne moreš pomagat pa nagajaj, važno je sodelovati ;)

Uporabniški avatar
Axi
Novinec

Napisal/-a Axi Če apr 24, 2003 11:52 pm

tako kot so ti ze povedali. najboljse da poklices par leasing his in ti bodo pomoje z veseljem povedali katere avte imajo. sicer pa avtov se kar nekaj pobere.

je pa verjetno tudi res da avti ponavadi niso ravno v odlicnem stanju saj je dosti folka ki se jim j**e za avto in ne pazijo nic....

cr00ky
Nov uporabnik

Napisal/-a cr00ky Pe jan 23, 2004 7:32 pm

zoranwagen je napisal/-a:Vrjetno te zanima en avto ko še je potrebno kaka 2,3 obroke plačat, pa je tvoj!
Ta boljše stavri so navadno v naprej že odane. Težko bo kaj pametnega dobit, če na leasing hiši ne poznaš nekoga. Podobno kot pametni razbiti avti od zavarovalnici.
Moj nasvet:
1.Preprosto pokliči leasing-hiše in vprašaj kakšna vozila so pred zaplemmbo. Sam sem tak spraševal, pa so mi z veseljem povedali kakšna vozil in tudi obroke so povedali.
2. Pokliči trgovce z novimi avti. Ker nekateri imajo z leasing-hišami pogodbo o povratnem odkupu.
3. Privat oglase poglej kdo ponuja prevzem leasinga. V tem najdražjem primeru mu vrni samo polog brez DDv-ja.

hehe...
jst sm kake 2 leti ze prebil na Hypo Leasingu v LJ., pa ti povem, da je nemogoce da bi ti kr 3 obroke placal, pa bi mel auto...verjem.
Zasezena vozila se lahko odkupi, po taki ceni, da podjetje (npr. Hypo) nima zgube... se pravi (tist denar, k ga je pa leasingojemalec placal, vrne; -obresti, zamuidnih obresti, stroski odvzema vozila, opomini...) da ima avto nizjo ceno kot je na trgu... ni pa nevem kako cenejse... npr. bil je en MB C220 cdi, 2002... 80k km, usnje...; k se ga je ponujal za 4,5mio sit, potem ga je pa ga je leasingojemalec hitr nazaj odkupu(prek prjatla)... za 5,8mio sit ko so ugotovil, da je on on...

tok za predstavo, da ne dobis auta za 20% cene...
u garazi je pa zdej en A8 3,7 tdi v8, lep k majka... za ceno pa ne vem...:)

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk Pe jan 23, 2004 10:55 pm

Madona jas sem pa že gledal kaj Safrane spet dela na AUTOCOMMERCE :P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov