Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

oooooo
Novinec

Napisal/-a oooooo Če okt 28, 2010 9:02 pm

jst ti predlagam tole http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4199550&show=1 odličen avto mala poraba dovolj prostora.

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Re: nakup novega manjšega avta

Napisal/-a northface Če nov 11, 2010 5:49 pm

Zdravo vsi.

če se bo čez kakih 14 dni vse dobro izteklo ;) , bi si morda privoščila nov avtomobil, ki bi nadomestil staro fiesto. Gledam avte za okrog 10 000 evrov in izbor se je skrčil nekako na Škodo Fabio, Ford Fiesto in Suzuki Swifta (star model, cene so trenutno zelo ugodne). Od opreme bi mi bilo fino imeti avtomatsko klimo in usb vhod. Kaj pa priporočate za doplačilo kar se tiče varnosti (ESP in ostala elektronika, o kateri pojma nimam)? Za Fabio vem, da je ok 1,2 tsi mašina, kaj pa za ostala? Kako je s porabo pri Swiftu, menda je nekoliko višja? Kateri avto in kateri motor se vam zdi po kvaliteti in zanesljivosti najboljši? Avto bi potem imela "do konca", zato se nočem zaletet z nakupom. Če ima še kdo kakšen predlog, pa prosim.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Če nov 11, 2010 6:33 pm

Osebno tisti 3 avtomobilov ki si jih predlagala ne poznam bi pa predlagal clia 3. Imamo ga doma in po 1 letu in 8 tisoč kilometrih ni bil niti enkrat na servisu. Imamo clia expresion z doplačano avtomatsko klimo in 75 konjskim motorjem.N avto cesti gre do 150 več pa že težko stem da se je motor raživel šele po 1 letu.Če bi ga kupovali še enkrat bi kupili 100 konjskega nebi pa bilo nič narobe če bi morda pogledalla še za kakšnim puntom.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če nov 11, 2010 6:52 pm

Glede zanesljivosti Swift. Tudi poraba je bila pri Swiftu vedno zgledna (6-7) - ob normalni vožnji.
poraba

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če nov 11, 2010 7:03 pm

Renault VG je napisal/-a:Osebno tisti 3 avtomobilov ki si jih predlagala ne poznam bi pa predlagal clia 3. Imamo ga doma in po 1 letu in 8 tisoč kilometrih ni bil niti enkrat na servisu. Imamo clia expresion z doplačano avtomatsko klimo in 75 konjskim motorjem.N avto cesti gre do 150 več pa že težko stem da se je motor raživel šele po 1 letu.Če bi ga kupovali še enkrat bi kupili 100 konjskega nebi pa bilo nič narobe če bi morda pogledalla še za kakšnim puntom.

No - okoli tega, mlinček (1.2 16V 75 KM) gre na ravnem brez težav do 170 km/h, skozi celoten vrhniški klanec pa 150 km/h, natovorjen aa brez klime, vendar je že nad 110 km/h neprijetno hrupen v kabini; v primeru clia je bolj optimalna izbira 1.2 tCe (1.2 16V turbo 100 KM). Naš se po 60.000 km pelje brez težav (1.2 16V), oz. so težave s servisi, kjer so presenetljivo arogantni.

Mislim pa da s škodo tsi ne boš nič zgrešila. Glede doplačil - poleg avtomatske klime sem opazil, da veliko uporabljam še tempomat. Praktičen pa je tudi ESP, kar pa sem izkusil z drugim avtom.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Če nov 11, 2010 7:18 pm

Aja pa še to clio nampije 8,3 lna 100kmtako da semrazočaran samo nad porabo in pa tudi menjalnikom ki se zatika.Kakšne izkušnje pa imaš ti odprti clio?

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface Pe nov 12, 2010 9:57 am

@Renault VG: Ti pa priporočaš nekaj, s čimer očitno nisi zadovoljen.

Clio ne pride v poštev, ker mi je notranjost res obupna. Kompromis bi naredila edino, če bi se odločila za grandtourja. Kakšen test za Fiesto po 100 000 km verjetno ne obstaja? Kaj pa popusti, koliko se da iztržit? Je bolje kupiti zdaj, počakati še kakšen mesec?

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Pe nov 12, 2010 3:26 pm

Sam bi priporočil Fabijo, sploh z 1.2 TSI motorejm zna biti pravi šparovček napram konkurenci.

Sedaj je akcija "City". Če mu dodaš še ESP in po želji avtomatsko klimo imaš tapravi avto.
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe nov 12, 2010 3:26 pm

Notranjost je stvar subjektivne presoje. Jaz sem se navadil na komande za klimo in mi u bistvu prenaseljenost gumbov na osrednji konzoli ni všeč (pri novejših renojih ala megane III, laguna III itd. mi je gumbov že praktično preveč). Kakorkoli že, domač ima lakirano osrednjo konzolo v grafitni barvi, deloma v usnje oblečene ssedeže, gumijast zgornji del armature (za razliko od plastike pri nižjih paketih opreme) in števec z belo podlago (takega ima sedaj clio GT). Pa ne bi več o tem, ker ni stvar teme. No, tak je notri (le da imam še naslon za roko):
Slika

Pije 6.5L/100km v mešanem režimu, s tem, da je precej mestne vožnje. Včasih je šel še na kako relacijo, kjer pa je - odvisno od okoliščin - pil cca. 5 (tudi kako malenkost manj) do 6L/100km. Pod 5L/100km je šlo, ko sva s punco šla na nedeljski izlet in sva bila v avtu sama, potrebe po klimi pa ni bilo. 6L/100km pa je bila povprečna poraba do Cresa, s polno natovorjenim, tremi odraslimi in in enim otrokom; malo sem preračunal kje klimo izklopit (vrhniški klanec) iin vsake toliko sem vrgel uč na porabo. Mislim, z avtočkom sem zadovoljen, obžalujem le, da se nismo odločili za močnejšo različico - to pa zato, ker sem poslušal kak jajce so renojeve turbine. 1.2 tCe po mojih izkušnjah ne pije veliko več (vozil sem clia grandtour in winda) je pa veliko bolj prožen motor, ki je lagoden za vožnjo pri relativno nizkih obratih.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Hren

Napisal/-a Hren Pe nov 12, 2010 4:25 pm

Škodo in Forda dobro poznam, Swifta pa bom raje pustil ob strani (o njem ne vem praktično ničesar). Fabio odlikuje sodoben, tih in glede na konjenico (86 KM) kar zmogljiv agregat. Poleg teh odlik je tudi zelo varčen, ob normalni vožnji poraba ne bi smela biti dosti čez 6 l / 100 km. Drugače je lušten avtek, posebno po prenovi, notranjost je tako-tako, odvisno od posameznika. V Elegance opremi pride že kar lepo opremljena zadeva (ESP, usnjen volan in prestavna ročica,...), je pa res da ji še vedno manjka recimo naslonjalo za roko, avtomatska klima ipd. Se pa brez tega tudi da preživet.

Fiesta je ravno tako simpatičen avtomobil, glede na Fabio, ki je bolj 'zrela', resna, je ta mnogo bolj razigrana, lahko bi rekli, da je Fiesta predvsem za mlajše ljudi. Za Fiesto je optimalna motorizacija 1.4 motor z okoli 100 konjiči - sicer ni ravno biser varčnosti, je pa zelo dinamičen; preizkušeno gre kljub neimetju turbine bolje kot Fabia z 1.2 TSI motorjem. Glede na Fabio je notranjost bolj 'stisnjena'.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe nov 12, 2010 6:31 pm

No cliov menjalnik se zatika samo v vzratno prestavo.Poraba pa je vrjetno višja zato ker ima celo leto zimske gume ki so 2 cm širše od originalnih/serijskih gum.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe nov 12, 2010 6:47 pm

Jaz pa mislim da je standart za cliotov menjalnik da se zatika. Sem že velik vozil tega. Isto megane. Je tut kr grob. Kar ima dobrega pa so kratki hodi ročice.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Pe nov 12, 2010 7:12 pm

Sam ti lahko povem, da je motor 1.2 TCE je odličen kar se prožnosti motorja tiče in porabe. Porabo imam dobrih 6l pa imam dinamično vožnjo, na relaciji seveda če ga ne goniš pa lahko tudi to še zmanjšaš. Končno hitrost mi je pa ratalo pripeljat skoraj do 200km/h. :D Jaz sem po dveh letih vožnje izredno zadovoljen z njim. :D

Kar se pa menjalnika za v vztratno prestavo tiče, sem pa to tudi sam že doživel samo se mi bolj poredko zgodi, tako da ne bi mogel kaj več povedati o tem.

lp, pa uspešen nakup ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov