Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Alfa romeo 156

Napisal/-a clio (proton_freak) Če nov 11, 2010 11:35 pm

Zanima me ali ima kdo iskušnje z AlfaRomeo 156 Sportwagon facelift od 03 naprej?
Motor 1.9 JTD

Kak se avto kaj pelje,kvaliteta izdelave,materjali,motor,menjalnik,..?na kaj je treba pazit?
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Re: Alfa romeo 156

Napisal/-a xalfist Pe nov 12, 2010 12:07 am

O teh alfa je bilo že kr dost napisano. Motorji so načeloma izmed dislov na trgu med boljšimi. Rado crkne oz se obrabi podvozje, roke , stabilizatorji itd. Pa napiso si od 03 naprej se pravi, da gledaš novejši model 156. Pa če misliš avto imet en čas, se ti bolj splača kupit 116konjsko se pravi 85kw čipaš si nekje na 135km. Ker imajo alfe tako noro, da imajo po 85kw se pravi 5kw preko, potem 103kw trije kw preko, in pa 110kw, ter 129kw ki je še najbolše da si tik pod naslednim razredom, gledano za zavarovanje. Če pa hočeš močnejšo pa vzameš 150konjsko, zavarovanje isto kot za 140konjsko, pa čipaš al pa box pa je toto.
Pa če potrebuješ karavana, eni pravijo da ni najboljša izbira, sam če nisi preveč zahteven glede prostornosti glede karavana mislim, da je čist dost velika. Pelje se mogoče malo trše od ostalih karavanov, v kolikih sem se pač peljal. Opreme imajo kr dost, imaš opremo Distinctive in Progression, sam ima Distinctive več opreme se mi zdi. Oblikovno pa je itak zagovorto najlepši karavan tako kot limuzina hehe.
Najboljše da greš, na kako probnjo vožnjo, in mislim da te bo sam zvok motorje pa čeprav je disel, prevzel tako kot vožnja in ostalo. Pa če nočeš imet težav z njo, kupi z slovenskim poreklom, in z servisno knjigo, pa more delovat brez težav.
Moje menje.
Kaj več o ar 156 pa je napisno v mnogih temah, malo pbrskaj, edin , če te kaj dotičnega zanima?
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Napisal/-a clio (proton_freak) Pe nov 12, 2010 9:14 am

xalfist je napisal/-a:O teh alfa je bilo že kr dost napisano. Motorji so načeloma izmed dislov na trgu med boljšimi. Rado crkne oz se obrabi podvozje, roke , stabilizatorji itd. Pa napiso si od 03 naprej se pravi, da gledaš novejši model 156. Pa če misliš avto imet en čas, se ti bolj splača kupit 116konjsko se pravi 85kw čipaš si nekje na 135km. Ker imajo alfe tako noro, da imajo po 85kw se pravi 5kw preko, potem 103kw trije kw preko, in pa 110kw, ter 129kw ki je še najbolše da si tik pod naslednim razredom, gledano za zavarovanje. Če pa hočeš močnejšo pa vzameš 150konjsko, zavarovanje isto kot za 140konjsko, pa čipaš al pa box pa je toto.
Pa če potrebuješ karavana, eni pravijo da ni najboljša izbira, sam če nisi preveč zahteven glede prostornosti glede karavana mislim, da je čist dost velika. Pelje se mogoče malo trše od ostalih karavanov, v kolikih sem se pač peljal. Opreme imajo kr dost, imaš opremo Distinctive in Progression, sam ima Distinctive več opreme se mi zdi. Oblikovno pa je itak zagovorto najlepši karavan tako kot limuzina hehe.
Najboljše da greš, na kako probnjo vožnjo, in mislim da te bo sam zvok motorje pa čeprav je disel, prevzel tako kot vožnja in ostalo. Pa če nočeš imet težav z njo, kupi z slovenskim poreklom, in z servisno knjigo, pa more delovat brez težav.
Moje menje.
Kaj več o ar 156 pa je napisno v mnogih temah, malo pbrskaj, edin , če te kaj dotičnega zanima?

Ja tega bi vzel 85Kw pa čip noter

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Napisal/-a clio (proton_freak) Pe nov 12, 2010 12:43 pm

Pozna kdo ta avto?

Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Pe nov 12, 2010 2:27 pm

UUU kaj ta avto je celi v črno mat pobavan? Drgače zgleda svetovno, sam vprašanje zakaj ga je dal celega prebarvat? Ker je hotel pač črno mat, ali ker ga ja skoto pa ker so mogli celega barvat se je odločo za črno mat.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Napisal/-a clio (proton_freak) Pe nov 12, 2010 4:29 pm

xalfist je napisal/-a:UUU kaj ta avto je celi v črno mat pobavan? Drgače zgleda svetovno, sam vprašanje zakaj ga je dal celega prebarvat? Ker je hotel pač črno mat, ali ker ga ja skoto pa ker so mogli celega barvat se je odločo za črno mat.

Preoblečen je v folijo! Drugače je metalik črn

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Pe nov 12, 2010 5:36 pm

Hmm...
Pri alfi preprosto povedano NIKOLI MIR :D .
Napake na tem motorju.
Cev turbine,erg,podvozje roke+stabilizatorji,ce zvizga pol je vijak na kolektorju,mislim,da je senzor tlaka,pri 150000km jermenica.
Sam imam limuzino isti motor.
Lp
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Napisal/-a clio (proton_freak) Pe nov 12, 2010 9:47 pm

mire je napisal/-a:Hmm...
Pri alfi preprosto povedano NIKOLI MIR :D .
Napake na tem motorju.
Cev turbine,erg,podvozje roke+stabilizatorji,ce zvizga pol je vijak na kolektorju,mislim,da je senzor tlaka,pri 150000km jermenica.
Sam imam limuzino isti motor.
Lp

Dobro vse kar si naštev je večina potrošni materjal ki crkne tudi pri audi-ju,bmw-ju,... ali pa pri alfi!
Zanimajo me kakšne večje napake če jih ima

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Pe nov 12, 2010 11:29 pm

To je vec al manj to.
Jst sem nastel stvari katere nism menjal samo jst ampak se kdo ki ga poznam z istim avtom.
Drugace notranjost tudi iz zlo poceni materialov narejena,kar se tice vecjih napak(sobe,turbina,,,), nima kaksnih serijskih napak.
Lp
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Napisal/-a clio (proton_freak) So nov 13, 2010 8:16 am

mire je napisal/-a:To je vec al manj to.
Jst sem nastel stvari katere nism menjal samo jst ampak se kdo ki ga poznam z istim avtom.
Drugace notranjost tudi iz zlo poceni materialov narejena,kar se tice vecjih napak(sobe,turbina,,,), nima kaksnih serijskih napak.
Lp

Saj za tak denar mislim da dobiš kar veliko od alfe in tud nemoreš pričakovat avto ki bo v nulo narjen.Samo upam da ne škripa kakšna plastika ker tisto mi pa res para živce. :lol:
Ta avto rabim za ženo ker se je naveličala velikega avta! :twisted: Moški pa kot vedno fizički radniki z kombijem okrog :lol:

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist So nov 13, 2010 6:15 pm

Kolko jaz vem, notranjost ni tglih tak slaba, oz nobenih čričkov.
Podvozje je res malo porblematično. Sam motorji pa ne glih tak hudo kot eni pravijo. To kaj si napiso pa itak vsem crkuje.
Ja za ta denar pomoje da velik dobiš. Al pa za tak denar dobiš tut ford mondeo , dober avto, sam po izgledo se ne more kosat z alfo .
Alfa romeo 147
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov