Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

cayzi
Novinec

Novi Touran 1.6 Tdi ali 2.0 Tdi CR motor?

Napisal/-a cayzi To nov 23, 2010 1:28 am

Zdravo!

Je kdo testiral te motorje na tem vozilu.

Sam sem vozil 1.6 tdi CR (105KM) , ki za moje pojme teče lepo tudi če notri sedijo 2 odrasli osebi + 2 otroka. Vozilo ima 6 prestav tako da nisem občutil da bi mu kar koli glede moči manjkalo.

Razlika v ceni je cca 2000 Euro med motorjoma s tem da je potrebno upoštevati da je AO zavarovanje (info izračun AMZS) cca. 300 Euro dražje pri slednjem s tem da pride zraven razlika v ceni še pri kasko zavarovanju.

No tisti ki ste vozili oba me zanima mnenje. Način vožnje imam vsak dan v Kr-LJ ter poleti dosti na Hrvaško.

Hvala!

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Re: Novi Touran 1.6 Tdi ali 2.0 Tdi CR motor?

Napisal/-a fare To nov 23, 2010 7:18 am

2.0 tdi pa roka!

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To nov 23, 2010 7:55 am

ja nkak tale 1.6 TDI ni najbolša izbira, enostavno preveč lena mašina v nizkih obratih + težak avto, pa še čipat se je ne da (boxe ne štejem) tko da 2.0 je ok izbira

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar To nov 23, 2010 9:30 am

Pozdravljen,
sam sem najprej testiral 1.6 tdi in za mojo uporabo je omenjeni motor žal prešvoh, predvsem ga zmanjka v nizkih obratih (papir vse prenese)...
v kopru imajo 2.0 tdi testnega comfortlina in ga sprobaj. Tudi razlika v porabi zna biti v prid 2.0.
Da se dogovoriti tudi že za original čip tuning 1.6 motorja - tako, da ti ostane vsa garancija (to pri novem vozilu)...
razlika 2 jurčka - da se jo tudi precej zmanjšati...

lep dan ti želim...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To nov 23, 2010 11:27 am

Meni osebno bi bil 1.6 tdi (105) v takem vozilu premalo ampak lej, mogoče je pa tebi dovolj, kakor tudi marsikateremu nezahtevnemu vozniku. Ker včasih na tem forumu dobiš občutek, da vse kar je izpod 150 konj je premalo in nepremičnina in nevem še kaj, zato jemlji naša mnenja z rezervo.

Sicer pa za moje pojme VW-ju trenutno (ne samo pri Touranu) manjka en dizel v rangu 120-130km, ki bi zapolnil vrzel med omenjenima motorjema in ki bi bil kompromis med zadostno močjo ter še vedno relativno ugodnim zavarovanjem in tudi porabo, zato včasih človek res ne ve, kaj bi imel... :) V takih primerih se sam ozrem za konkurenco, ki mi tako izbiro tudi ponuja in te ni malo. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli To nov 23, 2010 11:42 am

Za tako malo km je pa dizel po moje popoln nesmisel. Kaj pa 1.4 TSI? Pojdi ga vsaj stestirat, mogoče boš presenečen ;)

Hren

Napisal/-a Hren To nov 23, 2010 12:52 pm

Sicer bom nekaj povedal za PD motorje, pa vendar. Oče si lasti Tourana prejšnje generacije (2004) z 2.0 PD TDI motorjem in ti povem, da je za povprečnega uporabnika motor več kot dovolj. Vozil sem tudi Tourana 1.9 TDI 101 KM - ta ravno ne podira hitrostnih rekordov, ampak je za povprečnega uporabnika ravno tako dovolj. Nekoliko se mu pozna pri vrtljajih na AC, ampak je to že neumesna stvar - 1.6 TDI ima vsaj v Golfu zelo dolga prestavna razmerja, tako da tudi na AC obrati niso zelo veliki. Predvidevam pa, da ima Touran za voljo poskočnosti nekoliko krajša prestavna razmerja.
Skratka - če se ti 1.6 TDI zdi po testni vožnji dovolj zmogljiv tudi, ko je avto naložen, bi bilo brezpredmetno kupiti avtomobil z močnejšim motorjem. Vseeno ga pa preizkusi - kot je že nekdo povedal, v Kopru imajo testnega 2.0 TDI 140 KM.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov