Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Re: Astra H

Napisal/-a simply Ne nov 21, 2010 9:47 pm

ne vem kaj eni komplicirate

Mislim, da tisti, ki imajo gotovino ne razmišljajo o leasingu.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne nov 21, 2010 10:17 pm

Ndrej je napisal/-a:Plus si morda razmišljal da vsi ne moremo vzet lizinga, zaradi takšnih in drugačnih razlogov.

Kakšnih razlogov pa?
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne nov 21, 2010 10:20 pm

pskoda je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:
Popusti bodo kar veliki, malce je odvisno od tega kakšna akcija bo takrat v veljavi in morda se boš dogovoril še za kako dodatno malenkost. Bolj kot cena me pri oplu zmoti njihov način poslovanja. Sem pred pol leta tudi sam kupoval avto v tem rangu in cene so res ugodne, vendar le če kupuješ na lizing. Takoj ko omeniš plačilo s kreditom ali bog ne daj gotovino kot v mojem primeru popusti izpuhtijo, saj je njihov glavni kupec hišni lizing in kot tak dobi precej boljše popuste kot jaz ali ti. Zato te preprosto prisilijo k nakupu preko lizinga in vsem kar tak nakup prinese.

Na kratko zaradi nemogočega odnosa do kupcev mene pri Oplu ne bodo več videli. Potem pa naj prodajajo lizing hiši avtomobile če jih bodo lahko.

LP Tristan01

Se strinjam glede tega kar praviš o nakupu na gotovino. Ravno to me je pred leti odvrnilo od nakupa astre, ker avto sem hotel kupit na gotovino in (in ne na lizing kot so me prepričevali trgovci) takrat se je popust prepolovil. In sem šel raje konkurenci kjer so bili gotovine zelo veseli.

Pa sta vidva preračunala, koliko pride avto na lizing z popustom ali avto na keš brez popusta? Če vse preračunaš prideš do zaklučka da avto preplačaš, čeprav je vštet popust, ne veliko ampak ga

To sem si preračunal še preden je prodajalec zaključil svojo zgodbo. Zato pa me pri Oplu še dolgo ne bodo videli v salonu. Z zadnjo generacijo Astre, Insignio... so naredili velik korak naprej, žal pa so v prodajnih prijemih naredili ravno tako velik korak nazaj. Kar se tiče raznih hišnih ponudb financiranja pa mi je zelo dobro poznano, kako so "ugodne". Pred leti je s tem začel že Renault z brezobrestnimi krediti, kjer sem zelo hitro ugotovil da so stroški odobritve višji kot obresti na isti kredit v banki. Nato so se začele razne zgodbe z lizingi, kjer so zopet ugodno financirali prodajo vozil. Seveda dokler nisi prebral drobnega tiska (omejitve prevoženih km, kasko pri hišni zavarovalnici, kakšni skriti penali...). Sedaj pa Opel vabi z ugodno ponudbo in kupom skritega teksta, ne dojema pa da na drugi strani stori vse da prežene kupce ki imajo denar. Čeprav je s prodajo vozil težko preživeti sem vseeno mnenja, da kupce ki prihajajo z gotovino ni potrebno zavrniti, konec koncev ne gre nam še tako hudo da bi morali vsi kupovati le na kredo, da bodo še banke kaj zaslužile. Se mi pa počasi dozdeva da nekateri prodajalci vozil (ne le Opel) postali rajši bankirji, saj se kot kaže bolj splača prodajati bančne storitve, kot pa prodajati končnemu kupcu.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne nov 21, 2010 10:27 pm

zuzek je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:ne vem, kaj vam ta leasing take probleme dela!? Če maš keš za cel avto, daš pač maksimalen polog (ponavad okol 80%) in najkrajšo dobo odplačevanja (ponavadi 1 leto), pa je velka verjetnost, da še ceneje prideš, kot če bi celga na keš odplaču. A se počutite manj vredno, če morte sosedu povedat, da mate avto na leasing?

točno tako smo mi naredili, odplačali 80% in lizing 1 ali 2 leti, ne vem.. in smo s tem dobili popusta 1000€, če si pa butec pa daš gotovino

ne vem kaj eni komplicirate :roll:

Povsem preprosto. Če imam gotovino in nekaj kupujem bom to plačal na gotovino in se izognil vsej birokraciji povezani z lizingi. Tudi moj čas je nekaj vreden. Če imam v žepu denar in želim vozilo je zame zadeva povsem preprosta. Denar bom naštel prodajalcu ta pa mi izroči vozilo, ki ga registriram nase in to je to. Razne neumnosti z dostavo plačilnih list, raznih potrdil iz službe.... preverjanje moje bonitete in podobno me ne zanima. In če tisti ki so odgovorni za prodajo vozil v SLO tega niso sposobni dojeti in mi dopovedujejo da sem zanje manjvreden kupec ker plačujem v gotovini namesto na kredo potem mi je povsem jasno, da jim kljub krizi gre prodaja še predobro, ali pa so se po tihem odločili da prodajajo finančne produkte, vozila v salonu pa so le vaba za naivne kupce.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne nov 21, 2010 10:59 pm

tristan01 je napisal/-a: Se mi pa počasi dozdeva da nekateri prodajalci vozil (ne le Opel) postali rajši bankirji, saj se kot kaže bolj splača prodajati bančne storitve, kot pa prodajati končnemu kupcu.

tu so še: Ford, Renault, Citroen, Chevrolet......

PS. pri Fiesti so se otepali gotovine, "kot hudič križa" (kupovala sestra na začetku leta_prodajalec nas hotel prepričat, da ne znamo računat :roll: ) hoteli so pa 50:50 in potem bi bila cena 11700, tako je pa bila 12.200(gotovina) 12900 bi prišlo na dve leti lizinga/kredita, obrok po cca 292 eur (292x24=7008+5850 polovica od 11700) in še kr naprej je tupil, da se to ne računa tako......vprašamo: "ja kako pa" - drugače je bil odgovor..........groza, da te kap

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne nov 21, 2010 11:05 pm

fantje smo šli že v OFFTOPIC !

sem bom zadržal pisanja o leasingu in dajmo raje pomagat avtorju teme

torej v našem primeru, kupljena astra H (predzadnji model) pri SAWALU če si vzel na leasing 11k€ drugače 12k€
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
barossa45
Novinec

Napisal/-a barossa45 Ne nov 21, 2010 11:21 pm

Ubistvu je želja "staro za novo" za sedajšnega cliota letnik 04 z 60.000 prevoženimi. Samo kaj ko za bomo dobili za njega tako malo :roll: , da sedaj razmišljamo v tej smeri, clio ostane in se kupi rabljena astra za kašen pameten denar. Je za razmisliti :?
Glede na to da je nova kot pravite 11 oz. 12€, nedamo 9€ za letnik 2007 kolikor so nekateri oglasi na avto.netu :)
[img]http://www4.slikomat.com/11/0430/jln-astra.jpg[/img]

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po nov 22, 2010 11:58 pm

kaj pa če se cliota proda? ( šel bi takoj) in se kupu novo astro?

ma če rabite samo en avto, pa je clio ok jaz ne bi niti kupoval novejšega vozila, saj bo ta nardil še ogromno km
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
barossa45
Novinec

Napisal/-a barossa45 To nov 23, 2010 2:17 pm

zuzek je napisal/-a:kaj pa če se cliota proda? ( šel bi takoj) in se kupu novo astro?

ma če rabite samo en avto, pa je clio ok jaz ne bi niti kupoval novejšega vozila, saj bo ta nardil še ogromno km

Ubistvu se avto kupuje zame. Tako da sem veliko na boljšem če klijo ostane in se kupi še rabljena astra, ker bom drugače velikokrat prikrajšan za avto :)
[img]http://www4.slikomat.com/11/0430/jln-astra.jpg[/img]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov