Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

rini
Novinec

Napisal/-a rini Če jan 21, 2010 4:54 pm

Crafter oz. novi Sprinter sta itak že pocinkana in imata 12 let na prerjavenje. Že stari Sprinterji so prave delovne živine, zamera je bila edino rjavenje karoserije. En dokaz več je nešteto starih Sprinterjev romunskih tablic, ki so noč in dan na avtocestah skozi Slovenijo. Koliko mislite da imajo te kombiji prevoženih km?

3000€ razlike se vsekakor splača dat, še posebno če gre za 100kw (136km) primerek kombija. Je pa res, da do sedaj za Masterja še nisem slišal pripomb, zato ga zaradi cene tudi sam ogledujem.

lp

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Če jan 21, 2010 5:25 pm

Ja garancija je na prerjavenje, samo kaj ko se rja pojavi že po pol leta (sem videl tudi že 2meseca starega transporterja, ki je rjavel), samo na to ti ne bodo dali pod garancijo, ker ni prerjavelo.
Glede crafterja pa poznam nekoga ki ga ima, pa ima precej problemov, od sklopke do zašteganega volana, do ostalih malenkosti. Poznam pa enega ki z njim še nima problemov, je pa res da ga ima ta šele nekaj mesecev.
Z fiatom pa nimam izkušenj tako da ti ne znam svetovati.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če jan 21, 2010 7:58 pm

pri kombijih, ki niso potniški, gre registracija na nosilnost!
pa pravkar sem sprobal vse "radosti" zadnjega pogona na 2004 letniku MB vito. Do maloprej nisem fotru vrjel da negre po snegu, zdej pa sem ziher. Res negre nikamor po snegu, ko enkrat počakaš na malem klančku. Rit opleta al pa suče oba kolesa na mestu. Pa je 5sedežni + 3kg uteži nad zadnjo osjo in gume m+s eno sezono stare, dunlop, če se ne motim.
LP Rok

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So jan 23, 2010 9:20 pm

Sprinterji mogoče so živine po prevoženih km ampak dva 03/04 umirjeno vožena kot potujoči trgovini po podeželju imata(poleg rje) skoz kake probleme. Pa tudi tako mehko podvozje je, da je vsak kombi v ovinku z lahkoto hitrejši. Tako podvozje v kombinaciji z zadnjim pogonom... cela veselica.
Kot pravim, nova generacija mora bit ogromen napredek od stare, da bi osebno sploh pomišljal o nakupu za isto ceno kot pri konkurenci, kaj šele za tri tisočake dražje.

Pa bi pri manjših kombijih bil pripravljen toliko doplačati za Transporterja v primerjavi s konkurenco, ker se mi zdi vreden tega denarja. V tem razredu pa moj favorit ostaja Master(in nasplošno imam o Renaultih prej slabo kot dobro mnenje).

Uniqe
Novinec

Napisal/-a Uniqe Po feb 08, 2010 5:01 pm

Hvala vsem za odgovore in mnenja, v petek dobimo Crafterja, po pogovorih z še nekaj lastniki fiatov smo se odločili kar za VW.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po feb 08, 2010 5:04 pm

Uniqe je napisal/-a:Hvala vsem za odgovore in mnenja, v petek dobimo Crafterja, po pogovorih z še nekaj lastniki fiatov smo se odločili kar za VW.

:clapclap :clapclap. Naj vam oz. ti služi tako kakor treba. Aja pa predvsem veliko srečnih in varnih kilometrov.

lp

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po feb 08, 2010 5:07 pm

Uniqe je napisal/-a:Hvala vsem za odgovore in mnenja, v petek dobimo Crafterja, po pogovorih z še nekaj lastniki fiatov smo se odločili kar za VW.

Super odločitev, sorodnik ima Ducata 3.0 ene dve leti in pravi, da se mu cel razpada, podvozje škripa, poka... Nikakor se ga ne more rešit.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 08, 2010 5:25 pm

Srečno vožnjo, pa da bi veliko evrov prislužil! :D

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Po feb 08, 2010 5:50 pm

Drocky je napisal/-a:pri kombijih, ki niso potniški, gre registracija na nosilnost!
pa pravkar sem sprobal vse "radosti" zadnjega pogona na 2004 letniku MB vito. Do maloprej nisem fotru vrjel da negre po snegu, zdej pa sem ziher. Res negre nikamor po snegu, ko enkrat počakaš na malem klančku. Rit opleta al pa suče oba kolesa na mestu. Pa je 5sedežni + 3kg uteži nad zadnjo osjo in gume m+s eno sezono stare, dunlop, če se ne motim.

Debata teče o Crafterju oz. Sprinterju in ne o Vitu. Sam vozim Crafterja pa takih težav nimam. Zdrs se pojavlja pri speljevanju, ko je kombi prazen, ko je enkrat naložen pa tudi zdrs zgine. Pa tudi, ko čutiš, da kolesa zdrsujejo, rit ne opleta. Je malo predolgo vozilo, da bi rit kar opletala. Pa še tole, 3kg nad odsjo ne pomeni nič. :lol: Če bi se pogovarjali o 300 ali več kg bi razumel ampak 3kg je rahlo smešno omenjati, kot utež.

Uniqe: Pravilna odločitev. Mislim, da ne boš razočaran.
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po feb 08, 2010 7:19 pm

blo je mišljeno 300kg(3 malo čez meter dolgi kosi železniške tirnice). Drugače pa hvala bogu, da ne opleta in zdrsuje. Ker slabih 5metrov je še vseeno lažje lovit, kot pa tavlke "krave", ki grejo zdej že čez 6metrov v največji verziji.
LP Rok

Uniqe
Novinec

Napisal/-a Uniqe Po mar 22, 2010 12:20 pm

Poročam o uspešnem nakupu, zaenkrat po 2000km deluje vse tako kot mora. Tovorni prostor je že izoliran, narejena so tudi tla. Kombi bo primarno namenjen prevozom tovora, sekundarno pa bo uporablan kot camper, zato tudi izolacija, danes se vgrajujejo okna, elektrika in loputa.
Glede na koristna mnenja glede nakupa, komurkoli, ki bi potreboval prevoz tovora ali selitve po Sloveniji ali tujini ponujam naše storitve po forumaški ceni :)

LP

Aljaž

tomi100
Nov uporabnik

Re: VW Crafter : Fiat Ducato

Napisal/-a tomi100 Sr nov 24, 2010 6:01 pm

pozdravljeni
mene pa zanima od katerega leta ima crafter 100kW motor Euro5
lp

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Sr nov 24, 2010 8:51 pm

Pravilno, da si se odločil za crafterja. Srečno vožnjo! Sem pa ravno gledal revijo avto fokus in je imel fiat ducato 2.3 (120km) porabo na testu 14l, ford transit kombi 2.4 AWD (140km) je imel porabo 12,3l, renault master furgon 2.3 (125km) pa 10l. Po tem se mi zdi ducato zelo "požrešen", tako da si se res pravilno odločil ko si izbral crafterja. :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr nov 24, 2010 8:53 pm

nejc1 je napisal/-a:Pravilno, da si se odločil za crafterja. Srečno vožnjo! Sem pa ravno gledal revijo avto fokus in je imel fiat ducato 2.3 (120km) porabo na testu 14l, ford transit kombi 2.4 AWD (140km) je imel porabo 12,3l, renault master furgon 2.3 (125km) pa 10l. Po tem se mi zdi ducato zelo "požrešen", tako da si se res pravilno odločil ko si izbral crafterja. :D

Nekdo :mrgreen: ima z jumperjem ta dolgim porabo okoli 8 litrov na sto ( 120 ps hdi ), tak da ni to tok pozresno.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr nov 24, 2010 8:59 pm

speedfreak je napisal/-a:
nejc1 je napisal/-a:Pravilno, da si se odločil za crafterja. Srečno vožnjo! Sem pa ravno gledal revijo avto fokus in je imel fiat ducato 2.3 (120km) porabo na testu 14l, ford transit kombi 2.4 AWD (140km) je imel porabo 12,3l, renault master furgon 2.3 (125km) pa 10l. Po tem se mi zdi ducato zelo "požrešen", tako da si se res pravilno odločil ko si izbral crafterja. :D

Nekdo :mrgreen: ima z jumperjem ta dolgim porabo okoli 8 litrov na sto ( 120 ps hdi ), tak da ni to tok pozresno.

Ja sem imel prej ducatota z 2.3 jtd- jom in je bila poraba na sto okoli deset. Ko pa sem kupil jumperja in z njim vozim isto relacijo in iste kile pa imam porabo okoli 8.5l.
Je res, da je ducato požrešnejši ampak sta motorja zelo zelo različna. Crafter pa je spet druga zgodba.

lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr nov 24, 2010 9:00 pm

sem to napisal v temo o porabi bolj kot zanimivost in sedaj le prekopiral_dodam le, da je avto po 15.000 km "požrl" 20 litrov AD Blua :shock: ravno včeraj smo dotočili.....

kot zanimivost ali neke vrste "surprise" bom napisal; VW Crafter Bluemotion 2500 ccm 80kw(109ps) nov(7500km) relacija Brežice - Maribor - Murska Sobota (1400kg tovora) iz Murske do Žalca prazen(vendar ne več kot 120 km /h) in nato iz Žalca proti Brežicam (1600kg tovora) ko sem se v avto usedel je bil poln in ko sem prišel nazaj, sem iz samega firbca šel tankat(že na uč je "cagr" sicer so lučke;10 prižganih kvadratkov je poln, ugasnile samo tri ) kar je bil tudi razlog za dotankanje; in 30,65 lit(vrh čepa, še počakal, da se nehalo penit) za 380km = 8,1 naravnost fenomenalno.........do sedaj mi je od teh kombijev Sprinter 313 (prazen) pil malo pod 10 - poln in nateravanje po AC-ju pa tudi 13lit (s tem, da "roko na srce" tudi gre veliko bolje, ampak VW ga pri varčnosti definitvno poseka(tudi prazen po slabi cesti se mnogo bolje pelje oz. razne neravnine požira kot za šalo)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 9 gostov