Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 So okt 02, 2010 12:13 pm

Courage™ je napisal/-a:
Dekinio je napisal/-a:Torej naj bi bilo možno gledati filme na DVD800...sem tudi videl na youtubu. Tud jaz mislim, da bi moglo it.

Pa bluetooth bibtud naj dobro delal....torej ko te nekdo kliče se ti ime klicočega napiše na ekranu DVD800?

Bluetooth deluje kot mora.

Po prvi povezavi, kjer se avto in telefon povezeta, se telefon sam avtomatsko vedno poveze kadar se vsedes v avto ali si v njegovi blizini, ce imas vkljucen bluetooth na telefonu, seveda.

Potem ko je telefon poveza, ti na ekranu pise model telefona in crtice za signal. S pritiskom na gumb Phone prides v meni telefona, kjer izbiras med adresarom in menijem "KLICI", kjer imas spet na voljo izbirati med Incoming calls, Outgoing calls in Missed calls. Pritisk na katerikoli meni te ponese v seznam klicev, kjer lahko kontakt spet poklices le s pritiskom na gumb. Prav tako ce gres na adresar, prides v meni kjer izberes zeljeno crko, potem pa samo skrolas do zeljenega kontakta in s pritiskom na gumb ze klices.

Zadeva deluje fenomenalno, malo je nerodno mogoce samo to, da ko izstopis iz avta in si nekje v rangu 5-10 m je telefon se vedno povezan z avtom, tako da ce se javis na telefon bos klicatelja se vedno slisal iz zvocnikov v avtu :)

pri mojem je tudi tako ampak mi ne piše modela tel.samo kako močan je signal ampak js mam navi 90 dvd-pa ne morem gledat dvd-jev lp
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Dekinio
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekinio Če okt 07, 2010 12:23 pm

Prosim, če kdo posta link kje piše koliko so dovoljene mere gum za opel astro J 2010.

Hvala!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če okt 07, 2010 1:12 pm

Najbolje, da tukaj pogledaš, kake imaš vpisane:
https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava

Drugače sem pa jst za dimenzije gum pogledal kar v katalogu na spletni strani:
http://static.opel.hu/documents/cats/my ... ng_SLO.pdf
Slika

Dekinio
Nov uporabnik

Re: Pomoč pri nakupu nove Opel Astre

Napisal/-a Dekinio To nov 02, 2010 11:00 am

Mene zanima kaj je najbolj praktično in finančno naredit. Decembra dobim novo opel astro J. Avto bo imel 17" lita platišča.
Zaj pa me zanima, ker se bliža zima in so potrebne zimske gume kaj naj storim? Sedaj sem lastnik opel astre gtc in imam zimske gume mere 205/55/16". Študiral sem, da bi za novo astro kupil samo felne 16" in dal gor tele zimske gume....problem pa nastane, ker ma nova astra dimenzije za 16" 205/60. Se lahko da to vseeno gor ali moram kupiti nove...

Če ne gre mam po temtakem dve opciji:

1. kupim samo zimske gume 17" in jih dam na nova lita platišča. Koliko se pozna pri vožnji, koliko se uničijo felne v zimskem času...?

2. kupim nove 16" felne in zimske gume (ta varjanta me bo kar stala). Nevem kolk je razlika med navadnimi in litimi platišči v ceni...nebi pa rad da mi avto v teh 5 zimskih mesecih zgleda "kmečko" z navadnimi felnami.

Hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To nov 02, 2010 7:02 pm

Kupi nova alu platišča z 205/60/16 zimskimi gumami.

Seveda, če boš imel avtomobil dlje časa.

Dekinio
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekinio To nov 02, 2010 9:09 pm

In kje je najceneje kupiti komplet?

Dekinio
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekinio So nov 06, 2010 10:28 am

Nobene pomoči...kakšen nasvet?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So nov 06, 2010 8:01 pm

Dekinio je napisal/-a:Nobene pomoči...kakšen nasvet?

A je tako težko poklicat tri ali štiri lokalne vulkanizerje in vprašat koliko stanejo gume pri njih in dve trgovini z avtodeli da kupiš jeklena platišča? To bo še najceneje.

Lahko pa se sprehodiš do salona kjer si naročil avtomobil in ti bodo z veseljem za kakšnih 15-20% višjo ceno prodali komplet (kolesa in platišča).

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So nov 06, 2010 8:20 pm

Dekinio je napisal/-a:Mene zanima kaj je najbolj praktično in finančno naredit. Decembra dobim novo opel astro J. Avto bo imel 17" lita platišča.
Zaj pa me zanima, ker se bliža zima in so potrebne zimske gume kaj naj storim? Sedaj sem lastnik opel astre gtc in imam zimske gume mere 205/55/16". Študiral sem, da bi za novo astro kupil samo felne 16" in dal gor tele zimske gume....problem pa nastane, ker ma nova astra dimenzije za 16" 205/60. Se lahko da to vseeno gor ali moram kupiti nove...

Če ne gre mam po temtakem dve opciji:

1. kupim samo zimske gume 17" in jih dam na nova lita platišča. Koliko se pozna pri vožnji, koliko se uničijo felne v zimskem času...?

2. kupim nove 16" felne in zimske gume (ta varjanta me bo kar stala). Nevem kolk je razlika med navadnimi in litimi platišči v ceni...nebi pa rad da mi avto v teh 5 zimskih mesecih zgleda "kmečko" z navadnimi felnami.

Hvala za pomoč.

Jaz sem kupil kar navadna jeklena platišča. In sicer 16 colske. Gume pa 205/60 R16. Ne vem za tebe ampak sam ne gledam toliko na izgled pozimi. Itak je večino časa avto vsran.
Opcija ti je še da kupiš jeklena plus pokrovi gor. Po možnosti original. Al pa na eBay najdeš kaj kar bo verjetno velik ceneje.

Ali pa lita 16 in gume. Samo ziher dražja varianta...

Dekinio
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekinio To nov 23, 2010 9:50 am

Kaj pravite, da kupim zimske gume in jih dam na te lita platišča dimenzije 225/45/17. Se pozna kaj pri voznih lastnosti?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To nov 23, 2010 9:57 am

Dekinio je napisal/-a:Kaj pravite, da kupim zimske gume in jih dam na te lita platišča dimenzije 225/45/17. Se pozna kaj pri voznih lastnosti?

Seveda, v snegu boš imel težave.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko To nov 23, 2010 12:24 pm

ban je napisal/-a:
Dekinio je napisal/-a:Kaj pravite, da kupim zimske gume in jih dam na te lita platišča dimenzije 225/45/17. Se pozna kaj pri voznih lastnosti?

Seveda, v snegu boš imel težave.

točno tako,ker je preširoka guma

Dekinio
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekinio To nov 23, 2010 4:32 pm

Pol pa je bolje, da vzamem lita platišča ali pa mogoče celo koninska 205/60/16....

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Če nov 25, 2010 12:44 am

Dekinio je napisal/-a:Pol pa je bolje, da vzamem lita platišča ali pa mogoče celo koninska 205/60/16....

pač ožja je manj težav boš imel v snegu
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov