Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Nissan murano

Napisal/-a FLINK Pe nov 26, 2010 11:03 pm

Zanima me, kaj so bistvene razlike med tistim Muranotom, ki je delan za Evropo in tistim, ki je za Ameriski trg.

Dobil sem kup informacij....:
- da so razlike minimalne in so stvari pac prilagojene za Am. trg
- spet drugi pravijo, da skoraj nobena stvar ne pase iz evropskega na ameriskega in obratno....
- eni govorijo o razliki v kvaliteti...

Vem, da obstaja velika razlika pri dirkalnem oziroma sportnem lancerju....! Sklepal smo najvec po tem.

Hlaza za odgovore.
:)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Re: Nissan murano

Napisal/-a simply Ne nov 28, 2010 4:40 pm

Vozilo sem imel v lasti 2-3 mesece. Motor 3.5 V6 - CVT.

Kakšna je razlika med EU-USA različico ne vem - če sploh je, če te še kaj zanima glede avtomobila kar tu vprašaj in ti sporočim opažanja.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Ne nov 28, 2010 6:31 pm

simply je napisal/-a:Vozilo sem imel v lasti 2-3 mesece. Motor 3.5 V6 - CVT.

Kakšna je razlika med EU-USA različico ne vem - če sploh je, če te še kaj zanima glede avtomobila kar tu vprašaj in ti sporočim opažanja.

Motor je itaq v vseh enak in zato skrivnosti ni. Peljal sem ze velikokrat in sem glede tega brez skrbi in vprasanj. Je pa evropejski.

Bolj me zanima, ce so pri evropskemu in ameriskemu enaki deli in ce niso, ali se vse brez problema dobiti oziroma kaksne si cene?
Kvaliteta izdelave?

Lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne nov 28, 2010 8:15 pm

Dvomim, da so deli različni, morda pa ima kdo točne podatke.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Ne nov 28, 2010 8:43 pm

Na servisu, ko sem slucajno hitro vprasal mi ni znal nic noben povedat.

Mislim pa, ce primerjam naprimer Lancerja sport za Evropo in tistega za Ameriko, da skoraj nic ne pase iz enega na drugega....ali se motim? Take imam informacije....! zato se bojim, da je pri tem tudi tako.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To nov 30, 2010 7:04 am

Zivjo!

Sem imel nissana 350zja (preden sem ga prodal) ameriskega in ti lahko povem da so stvari pod pokrovom zelo razlicne. Razlicni standardi (razlicni prikljucki-strom napeljava), podvozje ni isto, zavorni sistem ni isti, hladilnik, vse je drugo in kadarkoli bos hotel menjat bos moral narocat iz USA ce bos imel sreco bos dobil kak del na nizozemskem v skladiscih (kamor to prihaja). Masina je ista ampak to je pa tudi vse..
Ze radio za evropski trg ce ga hoces ugradit na USA avto je prava mala tezava in pa nepotreben strosek, vem ja banalen primer ampak vseeno tolk, da vidis na kaksnih traparijah meces denar.

Ce mene vprasas cim dlje od USA avtomobilov ker bos z nadomestnimi deli imel tezave, vsak del ki sem ga narocal sem cakal od 2do 5 tednov.. to je slo vse preko uradnega servisa. Aja pa luci bos moral menjat ker nebodo prave, smerokaze po moznosti ker jih USA avtomobili nimajo na straneh ipd..

No se za izpuh(cat-back) nej povem da sem cakal 6 mesecev (ja vem ni originalni del, ampak tak magnaflow izpuh z najvecjim premerom (3") ni bil na dobavi za 350z NIKJER v evropi, res zalost..)

Aja da ne omenjam da bi za originalni kiler za 350z ce bi imel evropski model dal cca 680€ tako sem pa za ameriskega s postnino/carino(?) in vsem ostalim sranjem dal cca 850€..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK To nov 30, 2010 8:47 am

Hvala za odgovor.
Potem vse oto drzi, kar mi je nekaj ljudi reklo, pa niso bili popolnoma prepricani.
Pravijo, da skoraj noben sravf ne pase in tudi deli ne in se j***** za vse, kar zelis dobit, da te na koncu vse mine.

Sedaj je jasno, da nimam o tem nic za razmisljat :evil:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973, Google [Bot] in 6 gostov