že nekaj časa izbiram nov (star) avto in svoj izbor sem skoraj dokončno zožil na hondo accord dizel (v ožji izbor so prišli tudi subaruji, a rabljenih dizlov praktično ni za dobiti). Avto nameravam imeti dokler bo peljal brez večjih težav (tako kot moj sedanji avto, ki ima skoraj 12 let). Dizla bi vzel zato, ker zadnji dve leti zaradi selitve v drug kraj delam okrog 35 tisoč km na leto in se stroški goriva že konkretno poznajo v mojem mesečnem proračunu. Doslej sem imel bencinarja, zato se prosim ne smejati, če bom spraševal neumnosti

Ok, ogledanega imam tega : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2693476&show=1
Sedaj pa še par vprašanj :
1. Kakšni so hondini dizli ? So ok, ali so kakšne serijske napake ? Kakšne druge pomanjkljivosti ?
2. Ker moram vsako jutro najprej odložiti hčerko v vrtcu in sina v šoli, naredim z avtom par km, nato pa 50 km v službo. Se pravi se niti ne ogreje in ga že ugasnem. Ali lahko to škodi dizel motorju ? En kolega me nekaj masira, da naj raje ne kupim dizla, če mislim tako voziti. Ja, kako pa naj vozim, če je potrebno najprej odložiti otroke ?
3. V enem testu sem bral, da je za ta model Honde 2,2 dizel prešvoh. Češ da se 1,5 tone kar pozna, še posebej recimo v klanec. Izkušnje/mnenja ?
4. Če ima kdo kakršnekoli (morebiti negativne) informacije glede prodajalca na linkani hondi, naj kar pove ...
5. Kako je kaj v Sloveniji s servisi in rezervnimi deli za Honde ? Imamo predvsem oderuhe ali se najde tudi kakšen spodoben servis za honde ?
To je to. Nadaljna vprašanja sledijo, sploh če se oglasi kakšen lastnik.