Napisal/-a hnoda Če dec 09, 2010 10:22 pm
Imel sem Hondico 1.4 90 PS sedan in jo še danes pogrešam (šmrc) včasih. Avto je preprosto uživancija za vozit, zlasti po ovinkastih cestah, ima lep zvok motorja, ki se rad vrti in pa nizko težišče in sedišče, kar daje pridih športnosti. Avto sem imel med 100 in 200 tisoč kilometri in sem imel poleg rednih servisov mogoče za sto evrov drugih stroškov, se pravi je zadeva izjemno kvalitetno narejena, in je na ta račun tudi dobila precejšen sloves. Če ti je to všeč se da avto tudi zelo lepo polepšat s kakšnimi dodatki, tako da lahko z njim tudi zelo izstopaš, ampak osebno sem prepričan, da je kvaliteta teh avtov predvsem da zadovoljijo uporabnika, ki želi vzdržljiv avto z nizkimi stroški ki se dobro obnese na cesti. Poraba za motor, ki sem ga navedel, je bila pri meni vedno okrog 7 na 100 km, kar se mi zdi normalno.
Seveda avto tudi ni brez slabosti, ena je zlasti rjavenje zadnjih blatnikov, ki ga je pri tej starosti najbolje čim prej porihtati nekako, druga je ta, da avto ne gre dobro v hrib, zlasti če je naložen, tako da moraš pogosto pretikati v nižjo prestavo in nabijati obrate, tretja je ta, da če kupuješ rabljeno se mi zdi da je precej priljubljena pri švercerjih in moraš zato precej pazit pri nakupu, četrta je pa ta, da so praviloma brez klime.
Pod črto, avto bi ti zelo priporočil in tudi sam bi ga z veseljem še kdaj imel, če ne bi šla tehnika tako zelo naprej...