Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

OLI
Novinec

Pomoč! Berlingota ali Megana Grandtour

Napisal/-a OLI Ne dec 12, 2010 7:29 am

Pozdravljeni!

Prebral že veliko tem, čelankov na forumu, ampak še vseeno prosim za pomoč, predvsem lastnike Citroen Berlingota. Novega!

Zaradi povečanje družine bi kupil avto z več prostora, odločitev je Citroen Berlingo.

Zanimajo me predvsem slabosti, slabe izkušnje, namreč veliko sem že bral na citroen forumu. Nekateri ga hvalijo drugi grajajo.

Kupili bi pa: Bencinerja 120 VTI, ali HDI 90, oprema pa Multispace Pack (ima že zelo veliko opreme).

Koliko ima porabo Benciner 120?
Podvozje?? Nekateri tarnajo, da precej ropoče.

Ali naj raje kupim Renault Megana Grandtour? (nima toliko prostora kot Berlingo)

Najjbolj pa sem skeptičen glede Citroena :))))

Za pomoč se vse najlepše zahvaljujem in vam želim lep dan
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Re: Pomoč! Berlingota ali Megana Grandtour

Napisal/-a aygo Ne dec 12, 2010 9:34 am

Predlagam ogled Citroenovih forumov.

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Ne dec 12, 2010 4:17 pm

predlagam megana, je le renault
pa še eden lastnik na forumu bo manj ki bo šinfal čez citroene..

drugače sem pa z mojim novim berlingotom točno toliko zadovoljen,kolikor sem dal dnarja, ni pa to neka limuzina da se ve
če hočeš se vozit mehko in tiho boš pri citroenu kupil novi picasso in dal pač mal več dnarja za mal manj prostora
po moje pa berlingo za tebe ni če imaš že v štartu predsodke pred citroeni
bi bolj razmislu o kakih nemških enoprostorcih al pa karavanih

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne dec 12, 2010 5:06 pm

V "družinski" dilemi med Berlingom in meganom bi izbral Xsaro Picasso ali C4 Picasso. Sta od vseh enoprostorcev na trgu najmanj kvarljiva (Berlingo to ni bil, ne vem, kako je z najnovejšim), prostora pa bo tudi verjetno dovolj.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Ne dec 12, 2010 5:51 pm

Xsara Picasso nam ni všeč, c4 Picasso ima pa preveliko ceno, Berlingo nam je zelo všečen, ima veliko prostora, normalna cena, malo se bojim pokvarljivosti.

Kaj naj vzamem, HDI 90 ali 120 VTI bencinerja?

Poraba??

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne dec 12, 2010 6:09 pm

OLI je napisal/-a:Pozdravljeni!

Prebral že veliko tem, čelankov na forumu...

No, če si prebral toliko tem, bi lahko opazil, da je odločitev b/d odvisna predvsem od št km/leto in od pogostosti kratkih voženj. Dizel se bistveno kasneje ogreje (in kabina tudi), samo kratke vožnje mu ne koristijo.
Kako je torej s potmi - so kratke in pogoste ali ne?

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne dec 12, 2010 6:31 pm

OLI je napisal/-a:Kaj naj vzamem
Odvisno kaj ti več pomeni če ti več pomenijo udobje,vozne lasnosti ,dobri materiali izberi Megana.Če pa želiš veliko prostora,limuzinske vozne lasnosti niso najbol pomembne potem pa je prava izbira Berlingo.

Hren

Napisal/-a Hren Ne dec 12, 2010 6:35 pm

Predsodki pred Citroenom so, pred Renaultom pa ne? Zanimivo! :D

V bistu ne vem, zakaj nekateri na Citroene gledate kot na nezanesljive, torej pokvarljive avtomobile? Po mojih izkušnjah so eni boljših, udobnejših, z bencinskimi motorji nekoliko zaostajajo, HDI-ji pa so eni boljših na tržišču - vsaj s pogleda zanesljivosti in porabe. Na drugi strani se pri Renaultih govori kot o enih najmanj zanesljivih avtomobilov (predvsem vsem nam dobro znani DCI-ji)...

Sicer pa je izbira iz mojega vidika povsem jasna: Renault Megane Grandtour - po možnosti DCI - že 1.5 110 KM gre kar presenetljivo dobro. Prostora ne nudi toliko kot Berlingo, je pa vseeno drugače, če voziš furgona ali karavana... Pa pri Meganu obvezno vsaj Dynamique opremo.

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Ne dec 12, 2010 6:40 pm

Pri nas doma mamo novga Megana grandtour, 1.5dci, sicer 106 konjski, ki je brez partikel filtra. Po prevoženih 30000km nismo zamenjali niti žarnice. Prav tako nobenih problemov s prostoročno kartico. Sicer sta mi oba avta všeč, kakor nov Berlingo, kot tudi Megane. Odločitev je tvoja, oba avta pa sta super!
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

drdamian
Nov uporabnik

Napisal/-a drdamian Ne dec 12, 2010 9:29 pm

Morda sem pristranski ker imam sam berlinga, vendar od kje ti ideje o nezanesljivosti Citroena? Posebej v primerljavi z Renaultom???
Vsekakor ti priporočam da se ne oziras na tovrstne govorice, vzemi oba na testno voznjo in se potem odloci... in verjami, ce se odlocis za berlinga bos imel vedno nasmesek na obrazu ko bos v prtljaznik postavil nezlozen vozicek :)

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Če dec 16, 2010 7:59 am

je za Berlingota 1.6HDI 90KM, motror dovolj.
Kakšna je dejanska poraba?

Hvala

drdamian
Nov uporabnik

Napisal/-a drdamian Če dec 16, 2010 6:49 pm

Poraba je odvisna od nacina voznje, saj ima glavno besedo skatlasta oblika... Sam imam berlinga II, motor 1.6 hdi, dnevno delam vedno enake ture to je cca 140km avtoceste, okoli 30km mesta, 10km pocasne voznje po neurejenih makedamsko-blatnih gradbiscnih poteh. Ce pri zadnjih dveh ne morem kaj prida vplivati na porabo, pa je avtocesta povsem druga pesem, saj v primeru priganjanja poraba poleti v nebo. Tako znasa skupna poraba pri voznji po avtocesti okoli 100km/h nekaj več kot 5l/100km, pri voznji do max 2.500 obratov (t.j. 115km/h) 5,7l/100km, do max 3.000 obratov (130km/h) 6,4l/100km, od tu naprej pa dodaj za vsakih 10 km/uro po pol litra.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po dec 20, 2010 10:44 pm

drdamian je napisal/-a:Morda sem pristranski ker imam sam berlinga, vendar od kje ti ideje o nezanesljivosti Citroena? Posebej v primerljavi z Renaultom???
Vsekakor ti priporočam da se ne oziras na tovrstne govorice, vzemi oba na testno voznjo in se potem odloci... in verjami, ce se odlocis za berlinga bos imel vedno nasmesek na obrazu ko bos v prtljaznik postavil nezlozen vozicek :)

Zakaj bi te rad isto vprašal? Moje osebne izkušnje: skoraj vsak avto, katerega bolje poznam, se je kvaril toliko, kolikor mu je lastnik s svojim ravnanjem k temu pripomogel.... Ne oporekam pa kiksom (pri renoju je eden večjih 2.2 dCI motor, multinacionalni 3.0 dCi, mehanizem dviga šip pri lagunah - oz. en plastičen del, čitalec kartic in delphijev sistem na dCi82 motorjih), samo tudi citroen ni tehnološko čudo... Me zanima, če res ne more ena tema nekako objektivno potekat...

Glede dileme pa: usedi se in se pelji, tisti ki ti bo boljši tistega vzami. Razmisli kaj od opreme potrebuješ in kateri tip motorja ti ustreza. Eventuelno se pozanimaj še o stroških rednih servisov; pnevmatike pa so tako ali tako standardnih dimenzij in temu primerno finančno dosegljivejše. Vsekakor pa kupi nekaj, kar boš lahko vzdrževal - ne skopari na zavorah in gumah, če družini privoščiš udobje ji daj še varnost.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Pe dec 24, 2010 3:57 am

Je HDI 90KM dovolj?

Hvala in lp

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Pe dec 24, 2010 6:43 am

Glede Berlinga je tako avto ima velik opreme motor zanesljiv poraba 5,5l 100km glede kvalitete pa ni glih med najbolšimi.

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Pe dec 24, 2010 6:46 am

glede na to koliko jih je na cesti mislim, da ni tako slabo vse skupaj:)
Vozil testnega HDI 90 in je dovolj močan za normalno vožnjo

berlingoman
Novinec

Napisal/-a berlingoman Ne dec 26, 2010 11:55 am

izgleda, da si se že odločil :D
pa vseeno malo statističnih podatkov na novo reg. vozil 2010
RENAULT 9671
VOLKSWAGEN 6870
OPEL 4766
CITROEN 4185
PEUGEOT 3905
FORD 3262
HYUNDAI 2753
ŠKODA 2696
od tega berlingo 1096 vozil :shock:
pa če še prišteješ cca 700 peugeot partnerjev kar je praktično isto vozilo boš kmalu dobil najbolj prodajano vozilo v slo :D

malo v razmislek, tudi clio je bil na vrhuncu prodaje pred leti tukaj med bolj osvraženimi saj se je v takšni količini prodaje pogosto pojavlja kaka napaka kot pri npr 1 reg maybachu :D
pa ni veliko pomagalo da je renault objavil da je revoz med najkvalitetnejšimi tovarnami, kaki so šele renaulti iz drugih tovarn..

če pa pogledamo realno, je trenutno ta avto najbolj racionalna izbira glede na opremo motor velikost in ceno povprčne slo družine, v zelje mu hodi edino stari picasso, katerega edino leta malo tepejo.

motor hdi 1.6 se je izkazal za odličnega, na trgu je od l.2006 in tudi vgrajen v npr. fordu, volvu..-odlično
menjalnik tako kot vsi citroeni predlogi hodi čeprav malo boljši od predhodnika -dobro
podvozje v redu za tovorno uporabo pa obup za družinsko uporabo, tu so naredili korak nazaj
verjetno so varčevali ker je v novem picassu druga pesem, predvsem moti glasno podvozje se pa navadiš-povprečno
kvaliteta izd. boljša kot berlingo 2 pa slabša kot berlingo 1 -povprečno
poraba glede na škatlasto obliko-odlično
pa še bi lahko našteval skratka če potegneš črto racionalen nakup
če imaš pa (precej) več dnarja vzemi npr caddya...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tilzator, tomzzi in 4 gostov