Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

argento9090
Nov uporabnik

Dilema,kaj kupiti!

Napisal/-a argento9090 So dec 25, 2010 10:15 am

Dober dan in najprej prijetne praznike!

Ta forum in podobne forume spremljam že nekaj časa;zadeva je torej taka:
Star nissan sunny je svoje odslužil in v roku enega meseca ali max.dveh bom nabavil nekaj drugega.Kupil bom limuzino;torej kakšni karavani,enoprostorci ne pridejo v poštev.Avto naj bo družinski,s 4 vrati,letnik vsaj 2006 ali seveda mlajši,dizel(eventualno benzinar),moči do max 150 konjev in do max 2000ccm(kje so meje pri rangu cestnega sklada in zavarovanja??).
Naj bo z čimveč dodatne opreme,cimmanjšo porabo,udoben,varen in predvsem zanesljiv in nepredrag za redno ali izredno vzdrževanje.Za avto sem pripravljen odšteti max 15 ali 16k euro-će se najde kaj cenejšega in dobrega toliko bolje-;kupiti želim rabljenega;res je veliko nategov pri nakupih; naj bo avto SLO poreklo,1 lastnik,znana zgodovina in vsi računi....tu izjem skoraj ne sme biti;edino če je uvoz,mora imeti vse papirje in predvsem znano zgodovino.
Gledal sem marsikaj,nekako sem v izbor dal Honda accord,Audi A4,BMW serije 3,Alfa 159,Ford Mondeo,Laguna 3,Volvo ....zanimajo me predvsem vaše izkušnje o teh avtih;predvsem kako se obnesejo;skratka čim več podatkov oz. linkov je dobrodošlih.

že vnaprej hvala

albin

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Dilema,kaj kupiti!

Napisal/-a tristan01 Ne dec 26, 2010 9:10 pm

Ob takšnih zahtevah ti lahko zaželim le veliko sreče pri nakupu.

Tipično slovensko si si zaželel veliko glasbe za dokaj malo denarja. Kot si verjetno že ugotovil, je na a.net v ponudbi večina teh vozil pri raznih dilerjih in iz uvoza z magičnim številom km... Skratka sanjski nakup ki se zlahka sprevrže v nočno moro ponosnega lastnika. Kaj če bi malce razmislil izven okvira povprečne ovce ki jih dilerji tako radi strižejo in pogledal kaj za svoj denar dobiš novega. Za 15-16.000 EUR dobiš npr novega Cruza, Octavio....

Avtomobili res niso tako prestižni kot tisti ki si jih naštel med svojimi željami, po prostornosti in opremljenosti pa se z lahkoto kosajo z naštetimi. Skratka varen in po osnovnih zahtevah zadovoljiv nakup, ki pa pri sosedih ne bo zbujal zavisti.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Po dec 27, 2010 8:21 am

Imamo Laguno 2.0 dci ima 42.000 km.Z avtomobilom je vse vredu motijo me le črički ki občasno so občasno jih ni drugače je vredu avto. 150KM diesel pa je ravno dovolj za tak avto.Evo ena lagunahttp://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4340115&show=1
In pa še Renault Fluence.Za ta denar dobiš že novega z dobro opremohttp://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4232754&show=1
Testenhttp://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4239051&show=1
Malo rabljenhttp://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4071474&show=1
Diesel katerih je malo(testen s precej kilometri)http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3920628&show=1

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Po dec 27, 2010 11:54 am

za cestnino imaš do 1350ccm potem od 1350-1800ccm, pa od 1800-2500cmm in nad 2500ccm
za zavarovanje nebom vseh naštevo ampak tam nekje kje ti iščeš 60-80kw potem 80-100kw , 100-130kw in nad 130kw

Za tak denar bi dobil lepo alfo 159 ne ravno novo ampak tam letnik od 06-08 . Najmanjši bencinar je 1.9 jts 160konjev in okol 10L in če gledaš na porabo ni primerna zate, pol gledaj disla. Če pa vzameš disla imaš 1.9 120 in pa 150 konjev pa ti alfo zelo priporočam saj za tak denar dobiš dober letnik z veliko opreme, dobro lego na cesti, z odličnim diselskim motorjem, in zelo lepim avtom.

Če pa vzameš bencinarjem pa ti je pomoje najboljša izbira honda accord 2.0 155konjev, ima dokaj nizko porobo za svoje lipicance,Za disla od honde ne vem kaj dost. Ni glih oblikovni biser, pa še napram alfe je zelo draga.

Bmw isto kot honda dost dražji od alfe in mondea.

Za audija 4 , je od znotraj zelo mali glede na to, da je limuzina je še golf 4 prostornejši kaj se tiče širine avta. Kolega ima sicer 04 pa se mu že sredinska konzola okoli menjalnika lušči. Oblika pa nič posebnega. Oprema tut ne( zadaj šipe na samsuči sistem :lol: )
Ford mondeo je tut dobra izbira glede na ceno in letnik ter opremo.
Če gledaš na ceno in opremo ter letnik sta najboljša izbira alfa in mondeo razlika pa je, da je alfa bol trda za vožnjo, mondeo pa mehkejši. Je pa alfa vsekakor mnogo lepša hehe.
Alfa romeo 147

jacques33
Nov uporabnik

Kraj: Dolenjska-Gorenjska

Napisal/-a jacques33 Po dec 27, 2010 3:20 pm

Jaz bom tako rekel, katerega koli od naštetih boš vzel, ne boš falil, če ti bo glavno vodilo pri iskanju avtomobila znana servisna zgodovina s priloženimi računi ter prvi ali vsaj drugi lastnik.
Zoom Zoom

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Po dec 27, 2010 3:30 pm

Bom še enkrat napisal na ta forum: za 13k€ dobiš v nemčiji prejšno C klaso dizl (140/120KM, 2.2 motor)
Moje menenje o teh zahtevah: so fejst nerealne...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Po dec 27, 2010 4:50 pm

LinuxFuter je napisal/-a:Bom še enkrat napisal na ta forum: za 13k€ dobiš v nemčiji prejšno C klaso dizl (140/120KM, 2.2 motor)
Moje menenje o teh zahtevah: so fejst nerealne...

In kaj je c tolk boljši od prej že naštetih, sploh pa se pravi merđo začne pri S mogoče na eno oko pri E :D
Zakaj bi ble zahteve nerealne za tak dnar in letnik dobi dobrega mondea ali pa alfo, je pa res da audija al pa bmw al pa hondo bolj težko.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po dec 27, 2010 5:17 pm

Varen, udoben in atraktiven - C5

samo primer
http://www.avto.net/ad.asp?id=4330540 (109 KM pride v nižji rang zavarovanja in je dovolj za "družinsko" vožnjo)

DewerlyMag
Nov uporabnik

Napisal/-a DewerlyMag Po dec 27, 2010 8:29 pm

Pozdavljeni.

ne bom odpirala nove teme, saj pišem iz istega razloga...kaj kupiti. ne potrebuje biti novi avto.

iščem varčnega, a vseeno z močnim motorjem in poceni/enostavno vzdrževanje ( servisi, popravila ). Ker potrebujem avto za dolge razdalje, dnevno 100km, ob vikendih 500km... se mi verjetno bolj splača diesel. A vseeno, nevem katero firmo, in kateri model. Sem precej velika punca, zato iščem enoprostorca oz. tak avto ki je bolj visok spredaj pri voznikovem sedežu. Ne potrebuje biti velik avto po dolžini. Samo malo bolj visok, da ne sedim kot stlačena v konzervo.

Kaj mi glede na moje kriterije priporočate? Za nakup sem pripravljena dati do 10tisoč eur.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Po dec 27, 2010 9:00 pm

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov