Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

2 stara za 1 novega?

Napisal/-a MajaI To dec 28, 2010 12:28 pm

Me zanima, če obstaja možnost pri avtohišah, da daš notr 2 rabljena in kupiš enega novega? Ima kdo morda s tem kake izkušnje, preden se osramotim pri prodajalcih oops ?
Hvala za odg.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: 2 stara za 1 novega?

Napisal/-a tristan01 To dec 28, 2010 12:33 pm

MajaI je napisal/-a:Me zanima, če obstaja možnost pri avtohišah, da daš notr 2 rabljena in kupiš enega novega? Ima kdo morda s tem kake izkušnje, preden se osramotim pri prodajalcih oops ?
Hvala za odg.

Vprašati ni greh. Je pa vse skupaj odvisno od vrednosti vozil. V primeru, da vozili ki bi ju rada prodala dosegata ali celo presegata vrednost novega ne bo lahko izpeljati takega posla. Vsi imajo raje vsaj nekaj gotovine poleg rabljenega vozila. Vsekakor pa vprašati ni greh.

Se mi pa ob tem poraja drugo vprašanje: Čemu prodati dva avtomobila, za nakup enega? Verjetno pri hiši nimate ravno viška avtomobilov...

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 To dec 28, 2010 12:48 pm

No ja to je čisto logično, da če sta pri hiši dva nekoliko starejša avta, na katerih bo potrebno že nekaj denarja vložit, da se razmišlja o zamenjavi 2 za enega novega. Je pa res, da avtohiše avte slabo ocenijo in da bi več iztržila, če bi vsakega posebej prodala. Pa tudi raje vidijo gotovino kot pa rabljene avte.
Da bi bila pa z 1.6 TDI za tovornjaki pa se tudi ni za bati.
Slika

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI To dec 28, 2010 5:28 pm

Ja, to bi bila res skrajna sila, v vsakem primeru bi enega prodala sama, drugega pa žal moram dati "staro za novo", ker se fant z njim vozi v službo in bi bil kar problem bit brez. Ok, kakšen dan bi še šlo, recimo en mesec pa zelo težko. Za prodajo sva se pa odločila, ker je prišla sprememba v službi in dveh avtov ne rabiva več, škoda plačevati dva zavarovanja, če pa eden več ali manj stoji na parkirišču. Pa tudi s porabo nisva zadovoljna, ker krepko presega "tovarniške obljube". Drugače pa ni drugih težav.
Ja - dodala bi najbrž nekaj malega gotovine, na pa dosti (max.1000€, tudi če mi oba slabo ocenijo).

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To dec 28, 2010 6:28 pm

@aklan86 Rajši vidijo gotovino, ker so leni. Deluje kot, da ti delajo uslugo, ko star avto vzamejo v račun, naslednji dan pa ga prodajo za 20% več kot so ga ocenili. Ko sem jaz bil na cenitvah so mi ponudili pri večino AH cca. 6500€ (odkupna po Eutotaxu), prodajna vrednost je bila 7500€, realna vrednost (glede na oglase) je pa bilo cca. 8k€.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI To dec 28, 2010 6:41 pm

Ja, vsaj 1000€ poberejo. Meni so enkrat ponujali 500€, isti dan, ko sem dala oglas, sem ga pa prodala za 1500€. Bom pa tokrat vseeno vzela staro za novo, ker ne morem bit vmes brez avta.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To dec 28, 2010 6:53 pm

MajaI je napisal/-a:Ja, vsaj 1000€ poberejo. Meni so enkrat ponujali 500€, isti dan, ko sem dala oglas, sem ga pa prodala za 1500€. Bom pa tokrat vseeno vzela staro za novo, ker ne morem bit vmes brez avta.

Če je tako prodaj enega preko oglasov, drugega pa daj v račun. Dva dati v račun je z vidika trgovca problem. Tudi oni želijo denar ne samo menjave, saj z menjavo ne ustvariš gotovine, ki jo rabiš za plačilo davkov, plač in ostalega kar podjetje mora plačati. Zato se prodajalci vozil redkokdaj odločajo za obliko staro za novo če staro vozilo presega 60% vrednosti novega.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI To dec 28, 2010 7:05 pm

tristan01 je napisal/-a:
MajaI je napisal/-a:Ja, vsaj 1000€ poberejo. Meni so enkrat ponujali 500€, isti dan, ko sem dala oglas, sem ga pa prodala za 1500€. Bom pa tokrat vseeno vzela staro za novo, ker ne morem bit vmes brez avta.

Če je tako prodaj enega preko oglasov, drugega pa daj v račun. Dva dati v račun je z vidika trgovca problem. Tudi oni želijo denar ne samo menjave, saj z menjavo ne ustvariš gotovine, ki jo rabiš za plačilo davkov, plač in ostalega kar podjetje mora plačati. Zato se prodajalci vozil redkokdaj odločajo za obliko staro za novo če staro vozilo presega 60% vrednosti novega.

LP Tristan01

Ja saj, jih tudi razumem po eni strani. Morajo tudi oni plačati davke, pa najem prostora, pa oglaševanje, plače itd. Ko vzamejo vozilo v zakup, pa morajo čakati, da ga prodajo, kar je lahko hitro, lahko pa tudi ne. V vsakem primeru bom probala s prodajo preko oglasa, bojim se samo, da bo dolgo trajalo, ker takih kot sem jaz (ki kupujem avto sredi zime) je bolj malo.

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 To dec 28, 2010 7:09 pm

Potem pa kar k dejanjem, avto.net, oglasniki, cimprej oddaj oglas, ce lahko zdrzita z enim avtom. V dveh mescih, kolikor je nekje rok dobave, pa mislim da se enega ja "znebis".

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI To dec 28, 2010 7:21 pm

NoFear85 je napisal/-a:Potem pa kar k dejanjem, avto.net, oglasniki, cimprej oddaj oglas, ce lahko zdrzita z enim avtom. V dveh mescih, kolikor je nekje rok dobave, pa mislim da se enega ja "znebis".

Ja, se bom probala dogovorit, da novi avto počaka, če ga v tem času ne prodam. Mislim, da to ne bo problem za njih. Sem pa prejšnjega dobila v dveh tednih, čeprav je bilo tudi rečeno 2 meseca. Brez dveh avtov bo pa šlo, ker že zdaj v glavnem sameva na parkingu, odkar je nova služba.

Uporabniški avatar
Dauče
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dauče Sr dec 29, 2010 10:12 am

za katero drugo vozilo pri prodaji se pa gre?lahko mi tudi na zs pišeš

Uporabniški avatar
mihant
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a mihant Sr dec 29, 2010 5:19 pm

Tašča je menjala Opel Corso+Chevrolet Kalos+leasing (nekaj čez 1.000 EUR) za novo Opel Corso. To je bilo pri Avtotehni Vis, ki prodaja obe znamki (Opel in Chevrolet), morda bi pri kakšni drugi hiši komplicirali. Glede cenitve vozil pa so (po mojem mnenju) obe vozili ocenili slabo, vendar se nobenemu ni ljubilo ukvarjat s prodajo.
jaz niti nimam kej dost pojma o avtih.

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Sr dec 29, 2010 6:10 pm

pomoje pa dobiš dosti več pri nakupu staro za novo, kot pa če samo prodaš avto v avtohiši.
kot primer: sam sem kupil avto v avtohiši, ki je bil oddan staro za novo in cenjen na 6825e, sam
pa sem ga potem kupil za 6900e. Če pa bi avto samo prodala brez da bi kupila novega pa vprašnje
če bi dobila 6825e.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov