Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peroRS
Mojster foruma

Re: tema o tsi motorjih

Napisal/-a peroRS Ne dec 12, 2010 4:41 pm

Stefi je napisal/-a:
need 4 speed je napisal/-a:Potem ma DSG vrjetno krajšo prvo prestavo kot ročni menjalnik, če se da v 1. počasnej peljat, zato pa tudi hitrej zakople na snegu.

In kako se da temu izogniti? Je možen tudi ročni način?

Slika

Ročni način je, vendar ti glede tega nič ne pomaga. Ko si enkrat na rdečem polju, menjalnik samodejno prestavi višje, tudi če imaš v ročnem načinu.
Saj je popolnoma vseeno ali greš s prvo prestavo 45 ali pa 50kmh. DSG itak prestavlja tako hitro, da skoraj opaziš ne kdaj prideš skozi 4 prestave in si že krepko čez omejitve :D

Če pa misliš na vožnjo v snegu ni tu nobenega problema. Spelje normalno. Je le malenkostna razlika v primerjavi z ročnim menjalnikom. Bi pa vsekakor priporočil, da se po snegu pelje z DSG-jem v ročnem načinu.

Stefi
Novinec

Napisal/-a Stefi Ne dec 12, 2010 5:07 pm

peroRS je napisal/-a:Če pa misliš na vožnjo v snegu ni tu nobenega problema. Spelje normalno. Je le malenkostna razlika v primerjavi z ročnim menjalnikom. Bi pa vsekakor priporočil, da se po snegu pelje z DSG-jem v ročnem načinu.

Ja, to sem mislil.

Hvala za vsa pojasnila.

zijan
Nov uporabnik

Napisal/-a zijan Po dec 13, 2010 9:59 am

daj še 1x lepo počasi preberi, to kar si napisal(sem ti povečal)pa če ti ne bo jasno, preberi še 1x(kot uporabno nalogo pri matematiki) in če ti še ne bo jasno, potem ne vem, ti ni pomoči............povem ti le, da za 60.000km nimaš povprečne hitrosti niti 40km/h............

PS in prav zanima me kakšen remap so ti delali pri 1.6 atmosfercu

Če bi prebral moj drugi post v katerem sem bolj natančno napisal kaj sem mislil bi ti bilo jasno.

(- pri hitrosti 140 km/h po AC potovalni računalnik kaže porabo cca 8l. Poraba 10l je pri vožnji cca 160 km/h in več.
- v službo in nazaj imam okoli 60 km AC. Po AC se vozim cca 140 km/h (tempomat). Seveda če nekoga prehitevam malo več in če je kolona tudi malo manj.
- povprečna poraba po 60.000 km je 7,2l.) <--- nikjer ni omenjena hitrost!

Se strinjam, da tistih 60.000 km definitivno ni narejenih pri povprečni hitrosti 140 km/h, daleč od tega. Očitno smo se narobe razumeli. Naslednjič bom bolj natančen.
Glede remapa več lahko prebereš na njihovi spletni strani (moč z 102 KM --- > 117 KM)
p.s. glavno, da si ti srečen s svojim znanjem matematike

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po dec 13, 2010 8:10 pm

zijan je napisal/-a:
daj še 1x lepo počasi preberi, to kar si napisal(sem ti povečal)pa če ti ne bo jasno, preberi še 1x(kot uporabno nalogo pri matematiki) in če ti še ne bo jasno, potem ne vem, ti ni pomoči............povem ti le, da za 60.000km nimaš povprečne hitrosti niti 40km/h............

PS in prav zanima me kakšen remap so ti delali pri 1.6 atmosfercu

Če bi prebral moj drugi post v katerem sem bolj natančno napisal kaj sem mislil bi ti bilo jasno.

(- pri hitrosti 140 km/h po AC potovalni računalnik kaže porabo cca 8l. Poraba 10l je pri vožnji cca 160 km/h in več.
- v službo in nazaj imam okoli 60 km AC. Po AC se vozim cca 140 km/h (tempomat). Seveda če nekoga prehitevam malo več in če je kolona tudi malo manj.
- povprečna poraba po 60.000 km je 7,2l.) <--- nikjer ni omenjena hitrost!

Se strinjam, da tistih 60.000 km definitivno ni narejenih pri povprečni hitrosti 140 km/h, daleč od tega. Očitno smo se narobe razumeli. Naslednjič bom bolj natančen.
Glede remapa več lahko prebereš na njihovi spletni strani (moč z 102 KM --- > 117 KM)
p.s. glavno, da si ti srečen s svojim znanjem matematike

zijan je napisal/-a:Golf V, 1.6, 60.000 km, povprečje 7.2, AC povprečna hitrost okoli 140 km/h.

poglej: ne bom debatiral, sem prestar za take f**e, ampak imaš še 1x citirano kaj si napisal v citatu KJER SE TI DOKAZUJE, DA JE TUDI GOVORA O POVPREČNI HITROSTI.....ne pa kot trdiš v zgornjem postu, da ni nikjer omenjena hitrost, kar te postavlja na laž :arrow: in to ni lepo...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po dec 13, 2010 8:20 pm

need 4 speed je napisal/-a:Potem ma DSG vrjetno krajšo prvo prestavo kot ročni menjalnik, če se da v 1. počasnej peljat, zato pa tudi hitrej zakople na snegu.

Če hitrej zakoplje v snegu je ker je automatik - sam dozira popuščanje sklopke. Slab voznik bo pa verjetno z ročnim bolj kopal pri speljevanju po snegu.
Prva prestava pri 7-st dsg-ju pa itak je krajša kot prva pri ročnem. Pa tudi 2, 3, 4.... :)
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 13, 2010 8:29 pm

Blinder je napisal/-a:

Če hitrej zakoplje v snegu je ker je automatik - sam dozira popuščanje sklopke. Slab voznik bo pa verjetno z ročnim bolj kopal pri speljevanju po snegu.
Prva prestava pri 7-st dsg-ju pa itak je krajša kot prva pri ročnem. Pa tudi 2, 3, 4.... :)

Vsekakor je najbolje dat na ročni način, verjetno zaradi elektronske "zapore diferenciala" in ASR-a z nekaj občutka na gasu ne bo vrgel v drugo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

zijan
Nov uporabnik

Napisal/-a zijan To dec 14, 2010 12:09 pm

poglej: ne bom debatiral, sem prestar za take f**e, ampak imaš še 1x citirano kaj si napisal v citatu KJER SE TI DOKAZUJE, DA JE TUDI GOVORA O POVPREČNI HITROSTI.....ne pa kot trdiš v zgornjem postu, da ni nikjer omenjena hitrost, kar te postavlja na laž :arrow: in to ni lepo...

Kot sem že napisal v prvem postu nisem bil dovolj natančen pri opisu in sem to drugem postu tudi napisal ali priznal če ti je tako ljubše...

Lookie
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Lookie Če dec 30, 2010 3:31 pm

Ok, še jaz pristavim svoje mnenje. Torej, sem lastnik golfa 6 1.2 tsi in svoje vtise lahko strnem takole:
Z avtom sem naredil v dveh mesecih 5.700 km. Dnevno tako naredim, predvsem za službene potrebe, v povprečju 100 km, v avtu se vozim pretežno sam in imam povprečno porabo v mešanem ciklu mestne, primestne in avtocestne vožnje, 6.6 l. Vožnja ni penzjonerska, tudi ne divjaška, ampak bolj ali manj po omejitvah, na AC do 140 km/h. Kar bi rad poudaril je, da sem se navadil voziti s tempomatom, ki po mojem mnenju bistveno pripomore k nižji porabi, pogosto pa tudi upoštevam "nasvet" prikazovalnika za prestavljanje. Glede porabe morda še to - pred kratkim smo se z družbo odpravili na smučkanje, tj. kovček na strehi, v eno smer 3 potniki + vsa prtljaga, v drugo 4 potniki + vsa prtljaga. Skupno prevoženi km ca. 440 (AC + regionalne), povprečna poraba 7.9 l/100 km (resetiran potovalni računalnik, vožnja po omejitvah). Morda še o samem vtisu glede motorja - čeprav je v teh. podatkih navedeno, da ima najvišji navor med 1.550 in 4.100 1/min, je dejansko najbolj uporaben šele od 2.000 1/min, ko se začuti, da motor zadiha. Skratka, po mojem mnenju motor več kot upraviči naziv naslednika starega 1.6 atmosferskega motorja.

lp,
Luka
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tilzator in 6 gostov