Večja teža avta pomeni manjše posledice za tistega, ki je v težjem avtu NA RAČUN tistega, ki je v lažjem, tako da v povprečju ostane enako. Večja škoda ostalim za korist sebe je egoizem.
Blinder je napisal/-a: Večja škoda ostalim za korist sebe je egoizem.
C4V4L13R je napisal/-a:hja, odgovor je preprost. pred 30 leti je imel rabljen avto višjo ceno, kot nov. zakaj? ker je blo treba novga čakat leto, dve, tri...takrat so se avtomobili delal za večno, zato imamo danes bulletproof forde, zvezde in propelerje. danes je pa avto narjen da se pokvari. saj je logično, če že samo v enem revozu nardijo cca 850 avtov na dan. koliko je še 3x večjih firm, različnih znamk in modelov, kam bo pa to šlo? če bi bli vsi ti avti sposobni preživet 25 let, nebi mele fabrke kaj delat. da pa služjo na rezervnih delih je pa itak jasno kot beli dan...
nevermind je napisal/-a:C4V4L13R je napisal/-a:hja, odgovor je preprost. pred 30 leti je imel rabljen avto višjo ceno, kot nov. zakaj? ker je blo treba novga čakat leto, dve, tri...takrat so se avtomobili delal za večno, zato imamo danes bulletproof forde, zvezde in propelerje. danes je pa avto narjen da se pokvari. saj je logično, če že samo v enem revozu nardijo cca 850 avtov na dan. koliko je še 3x večjih firm, različnih znamk in modelov, kam bo pa to šlo? če bi bli vsi ti avti sposobni preživet 25 let, nebi mele fabrke kaj delat. da pa služjo na rezervnih delih je pa itak jasno kot beli dan...
Se strinjam.
cruiser1 je napisal/-a:Kar se tiče zanesljivosti je zelo relativno- Najbolj je odvisno je od same kvalitete vozila potem pa še od ohranjenosti in vzdrževanja. Tudi precej novi in dragi avtomobili crknejo in stroški popravila so za take avtomobile za moje pojme nenormalno visoki.
cruiser1 je napisal/-a:Glede boljšega filinga varnosti lahko rečem, da se veliko bolje počutim v mojih starih škatlah, kot pa v vozičkih razreda Clio, Punto, Pežo 207, polo....tudi v kakšnem Berlingu in podobnih vozilih nisem prav sproščen![]()
cruiser1 je napisal/-a:Glede opreme...klima je v redu, bolj fino pa je, da imaš še tempomat in aut. menjalnik.
cruiser1 je napisal/-a:Pozabljate, da sta tudi volvo in land rover majhna proti F150.
tha_man je napisal/-a:Mislil sem predvsem v smislu, da pri novih avtomobilih manjkrat kaj crkne kot pri starih, torej se lahko bolj zaneseš da te bodo pripeljali na cilj. Govorim seveda o res novih avtih, ki imajo povrh vsega še garancijo. Ko ta poteče in ima avto na grbi dovolj spodobno število km, je pa res ponavadi dražji za vzdrževat ko kaka starina.
tha_man je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Glede boljšega filinga varnosti lahko rečem, da se veliko bolje počutim v mojih starih škatlah, kot pa v vozičkih razreda Clio, Punto, Pežo 207, polo....tudi v kakšnem Berlingu in podobnih vozilih nisem prav sproščen![]()
No, dajmo primerjat vsaj približno podobne razrede med sabo
tha_man je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Glede opreme...klima je v redu, bolj fino pa je, da imaš še tempomat in aut. menjalnik.
Odvisno koliko in kod voziš. Jaz tempomat imam in ga sicer uporabljam, ampak bi brez problema šlo tudi brez. Mogoče bi mi bil v kombinaciji z avtomatiko bolj všeč... čeprav dvomim - izklopim ga namreč največkrat zato, ker mi postane dolgčas v avtu
cruiser1 je napisal/-a:tha_man je napisal/-a:Mislil sem predvsem v smislu, da pri novih avtomobilih manjkrat kaj crkne kot pri starih, torej se lahko bolj zaneseš da te bodo pripeljali na cilj. Govorim seveda o res novih avtih, ki imajo povrh vsega še garancijo. Ko ta poteče in ima avto na grbi dovolj spodobno število km, je pa res ponavadi dražji za vzdrževat ko kaka starina.
Ah! Koliko novih avtomobilov sem že videl ob cesti kljub garanciji. Mene še noben moj avto ni pustil na cedilu. Ravno dober teden dni nazaj je prijatelju zaribal motor pri 4 let starem Berlingu z več, kot pol manj prevoženih kilometrov kot F150 in in vsaj 8x manj km, kot chevy monte carlo. Kupil je pa čisto novega z izgovorom, ker si žena želi zanesljiv avto
. Bo v veliki meri kar držalo kar je C4V4L13R napisal.
cruiser1 je napisal/-a:Ah! Koliko novih avtomobilov sem že videl ob cesti kljub garanciji. Mene še noben moj avto ni pustil na cedilu. Ravno dober teden dni nazaj je prijatelju zaribal motor pri 4 let starem Berlingu z več, kot pol manj prevoženih kilometrov kot F150 in in vsaj 8x manj km, kot chevy monte carlo. Kupil je pa čisto novega z izgovorom, ker si žena želi zanesljiv avto
![]()
cruiser1 je napisal/-a:Na cesti v prometu niso samo avtomobili podobnih razredov!![]()
cruiser1 je napisal/-a:Saj, da se vozit tudi brez servo volana in zavor. Še lažje brez klime. Jaz tempomat veliko uporabljam in to res pomaga, da iz vožnje prideš bolj spočit. V to o dolgočasju se pa raje ne bom spuščal, ker mi res ni jasno kaj bi nekateri radi počeli med vožnjo. Raje glejte na cesto, da si ne boste še vi razbili avtomobila.
tha_man je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Na cesti v prometu niso samo avtomobili podobnih razredov!![]()
Kaj ima to veze, saj tudi novega lahko kupiš velikega, če hočeš. Še večji so novi kot stari
tha_man je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Saj, da se vozit tudi brez servo volana in zavor. Še lažje brez klime. Jaz tempomat veliko uporabljam in to res pomaga, da iz vožnje prideš bolj spočit. V to o dolgočasju se pa raje ne bom spuščal, ker mi res ni jasno kaj bi nekateri radi počeli med vožnjo. Raje glejte na cesto, da si ne boste še vi razbili avtomobila.
Klima je meni bistvenega pomena, vročina me dosti bolj utrudi kot pritiskanje na gas ali prestavljanje, ki mi sploh ne predstavlja nobenga problema. Ampak pustimo to, ljudje smo različni. Osebno mislim, da bolj ko je avtomobil avtomatiziran in več kot ima pripomočkov za vožnjo, manj je šofer skoncentriran nanjo. Ogromno nesreč je ravno zato, ker se ima šofer čas igrat z gumbki na radiu, telefonarit (neodgovorno, vem, a tako je) ali pa od dolgčasa preprosto zadrema. Prostor za počivanje in zabavanje je v dnevni sobi v udobnem fotelju, avto je pa za vozit
Amen to that, brother!cruiser1 je napisal/-a:Zakaj moraš nekaj početi v avtu, da ti ni dolgčas? V avtu moraš spremljati promet in z obema rokama držati volan! In, če si spočit za volanom in nisi utrujen zaradi vožnje si zaradi tega tudi bolj varen voznik, k temu pa pripomore udoben avto in oprema, ki sem jo že omenil, tempomat, aut. menjalnik in tudi klima.
lizard je napisal/-a: Omeniti velja, da so dandanes pdoovzja tudi precej boljša, saj so avti hkrati udobni in imajo dobro lego na cesti, včasih je bilo bolj eno ali drugi, eno z drugim pa bolj poredko.
Jerch_ je napisal/-a:abbe je napisal/-a:jst se zj cez zimo vozm v 21 let starem avtu.in morem rect da se nenormalno udobno peljem da je avto super.pa da se varno pocutim.motor odziven,menjalnik mehak,zavore super...sm kr vesel da se ne vozm z vw-jem.sam poraba je pa mal ubijalska,sam kaj cem..
drugo zimo bom spet kaj podobnega kupil
kaj pa mas to zaeno lokomotivo?
Po forumu brska: tilzator in 9 gostov