Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: Vožnja s starim oz. novim avtom.

Napisal/-a Blinder Po jan 03, 2011 10:43 pm

Ima veze tudi teža ja. Predstavljajte si avto, ki trči z nakupovalnim vozičkom :)
Večja teža avta pomeni manjše posledice za tistega, ki je v težjem avtu NA RAČUN tistega, ki je v lažjem, tako da v povprečju ostane enako. Večja škoda ostalim za korist sebe je egoizem.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po jan 03, 2011 10:48 pm

glede tistga, da pri starem avtu je vedno treba kaj šraufat je tako, da pač po 20 letih določena stvar izpusti dušo. amortizerji, končniki, roke, diski...ampak, ko to zamenjaš imaš "nov" avto, ki bi zdržal vsekakor še dlje kot bi bilo to v primeru novodobnega avtomobila.

zakaj?

hja, odgovor je preprost. pred 30 leti je imel rabljen avto višjo ceno, kot nov. zakaj? ker je blo treba novga čakat leto, dve, tri...takrat so se avtomobili delal za večno, zato imamo danes bulletproof forde, zvezde in propelerje. danes je pa avto narjen da se pokvari. saj je logično, če že samo v enem revozu nardijo cca 850 avtov na dan. koliko je še 3x večjih firm, različnih znamk in modelov, kam bo pa to šlo? če bi bli vsi ti avti sposobni preživet 25 let, nebi mele fabrke kaj delat. da pa služjo na rezervnih delih je pa itak jasno kot beli dan...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po jan 03, 2011 10:57 pm

Blinder je napisal/-a: Večja škoda ostalim za korist sebe je egoizem.

Hja! Nekateri res samo nase mislijo kadar so na cesti. Pri nobenem od vseh treh trkov v moj avto nisem bil jaz kriv. Predstavljajte si, da bi "nesrečnik" z Audiem namest v moj avto trčil v star renault5 ali pa v motorista!! Jah, nekateri so res egoisti na cesti!

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jan 03, 2011 11:05 pm

C4V4L13R je napisal/-a:hja, odgovor je preprost. pred 30 leti je imel rabljen avto višjo ceno, kot nov. zakaj? ker je blo treba novga čakat leto, dve, tri...takrat so se avtomobili delal za večno, zato imamo danes bulletproof forde, zvezde in propelerje. danes je pa avto narjen da se pokvari. saj je logično, če že samo v enem revozu nardijo cca 850 avtov na dan. koliko je še 3x večjih firm, različnih znamk in modelov, kam bo pa to šlo? če bi bli vsi ti avti sposobni preživet 25 let, nebi mele fabrke kaj delat. da pa služjo na rezervnih delih je pa itak jasno kot beli dan...

Se strinjam.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 03, 2011 11:10 pm

nevermind je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:hja, odgovor je preprost. pred 30 leti je imel rabljen avto višjo ceno, kot nov. zakaj? ker je blo treba novga čakat leto, dve, tri...takrat so se avtomobili delal za večno, zato imamo danes bulletproof forde, zvezde in propelerje. danes je pa avto narjen da se pokvari. saj je logično, če že samo v enem revozu nardijo cca 850 avtov na dan. koliko je še 3x večjih firm, različnih znamk in modelov, kam bo pa to šlo? če bi bli vsi ti avti sposobni preživet 25 let, nebi mele fabrke kaj delat. da pa služjo na rezervnih delih je pa itak jasno kot beli dan...

Se strinjam.

Tak tempo je v tem obdobju, saj je večina tehnologije vse manj trajna. Koliko novih hladilnikov, televizij, računalnikov itd. bo delalo 30 let? Nenazadnje smo tudi kupci vse bolj zahtevni in si proizvajalci ne morejo privoščit recimo 10 let istega modela oz. tehnologije v njem, ker ga povozi čas.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Po jan 03, 2011 11:23 pm

cruiser1 je napisal/-a:Kar se tiče zanesljivosti je zelo relativno- Najbolj je odvisno je od same kvalitete vozila potem pa še od ohranjenosti in vzdrževanja. Tudi precej novi in dragi avtomobili crknejo in stroški popravila so za take avtomobile za moje pojme nenormalno visoki.

Mislil sem predvsem v smislu, da pri novih avtomobilih manjkrat kaj crkne kot pri starih, torej se lahko bolj zaneseš da te bodo pripeljali na cilj. Govorim seveda o res novih avtih, ki imajo povrh vsega še garancijo. Ko ta poteče in ima avto na grbi dovolj spodobno število km, je pa res ponavadi dražji za vzdrževat ko kaka starina.

cruiser1 je napisal/-a:Glede boljšega filinga varnosti lahko rečem, da se veliko bolje počutim v mojih starih škatlah, kot pa v vozičkih razreda Clio, Punto, Pežo 207, polo....tudi v kakšnem Berlingu in podobnih vozilih nisem prav sproščen ;)

No, dajmo primerjat vsaj približno podobne razrede med sabo ;)

cruiser1 je napisal/-a:Glede opreme...klima je v redu, bolj fino pa je, da imaš še tempomat in aut. menjalnik.

Odvisno koliko in kod voziš. Jaz tempomat imam in ga sicer uporabljam, ampak bi brez problema šlo tudi brez. Mogoče bi mi bil v kombinaciji z avtomatiko bolj všeč... čeprav dvomim - izklopim ga namreč največkrat zato, ker mi postane dolgčas v avtu :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 03, 2011 11:25 pm

cruiser1 je napisal/-a:Pozabljate, da sta tudi volvo in land rover majhna proti F150.

Mislim, da sem te enkrat videl na Jamovi v LJ (verjetno si edini ali pa eden redkih v LJ) in je tvoj voz res ogromen. Še dobro, da ne živiš na podeželju, ker bi imel velike težave v izogibanju drugih avtov na preozkih cestah :D

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jan 03, 2011 11:28 pm

Sej ima custom steel bumper... pa še enega bi spredaj dal :lol:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po jan 03, 2011 11:53 pm

tha_man je napisal/-a:Mislil sem predvsem v smislu, da pri novih avtomobilih manjkrat kaj crkne kot pri starih, torej se lahko bolj zaneseš da te bodo pripeljali na cilj. Govorim seveda o res novih avtih, ki imajo povrh vsega še garancijo. Ko ta poteče in ima avto na grbi dovolj spodobno število km, je pa res ponavadi dražji za vzdrževat ko kaka starina.

Ah! Koliko novih avtomobilov sem že videl ob cesti kljub garanciji :roll: . Mene še noben moj avto ni pustil na cedilu. Ravno dober teden dni nazaj je prijatelju zaribal motor pri 4 let starem Berlingu z več, kot pol manj prevoženih kilometrov kot F150 in in vsaj 8x manj km, kot chevy monte carlo. Kupil je pa čisto novega z izgovorom, ker si žena želi zanesljiv avto :lol: . Bo v veliki meri kar držalo kar je C4V4L13R napisal.

tha_man je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Glede boljšega filinga varnosti lahko rečem, da se veliko bolje počutim v mojih starih škatlah, kot pa v vozičkih razreda Clio, Punto, Pežo 207, polo....tudi v kakšnem Berlingu in podobnih vozilih nisem prav sproščen ;)

No, dajmo primerjat vsaj približno podobne razrede med sabo ;)

Zakaj? Na cesti v prometu niso samo avtomobili podobnih razredov! ;)

tha_man je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Glede opreme...klima je v redu, bolj fino pa je, da imaš še tempomat in aut. menjalnik.

Odvisno koliko in kod voziš. Jaz tempomat imam in ga sicer uporabljam, ampak bi brez problema šlo tudi brez. Mogoče bi mi bil v kombinaciji z avtomatiko bolj všeč... čeprav dvomim - izklopim ga namreč največkrat zato, ker mi postane dolgčas v avtu :)

Saj, da se vozit tudi brez servo volana in zavor. Še lažje brez klime. Jaz tempomat veliko uporabljam in to res pomaga, da iz vožnje prideš bolj spočit. V to o dolgočasju se pa raje ne bom spuščal, ker mi res ni jasno kaj bi nekateri radi počeli med vožnjo. Raje glejte na cesto, da si ne boste še vi razbili avtomobila ;) .

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To jan 04, 2011 12:34 am

cruiser1 je napisal/-a:
tha_man je napisal/-a:Mislil sem predvsem v smislu, da pri novih avtomobilih manjkrat kaj crkne kot pri starih, torej se lahko bolj zaneseš da te bodo pripeljali na cilj. Govorim seveda o res novih avtih, ki imajo povrh vsega še garancijo. Ko ta poteče in ima avto na grbi dovolj spodobno število km, je pa res ponavadi dražji za vzdrževat ko kaka starina.

Ah! Koliko novih avtomobilov sem že videl ob cesti kljub garanciji :roll: . Mene še noben moj avto ni pustil na cedilu. Ravno dober teden dni nazaj je prijatelju zaribal motor pri 4 let starem Berlingu z več, kot pol manj prevoženih kilometrov kot F150 in in vsaj 8x manj km, kot chevy monte carlo. Kupil je pa čisto novega z izgovorom, ker si žena želi zanesljiv avto :lol: . Bo v veliki meri kar držalo kar je C4V4L13R napisal.

Pri nas doma so bili vedno novi avti, pa kakšen rabljen vmes (raznih znamk) in nikoli ni bilo težav z nobenim. ;)

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man To jan 04, 2011 12:34 am

cruiser1 je napisal/-a:Ah! Koliko novih avtomobilov sem že videl ob cesti kljub garanciji :roll: . Mene še noben moj avto ni pustil na cedilu. Ravno dober teden dni nazaj je prijatelju zaribal motor pri 4 let starem Berlingu z več, kot pol manj prevoženih kilometrov kot F150 in in vsaj 8x manj km, kot chevy monte carlo. Kupil je pa čisto novega z izgovorom, ker si žena želi zanesljiv avto :lol:

Res, res, še več pa je ob cesti starih :) Še vedno sem mnenja, da z najmanj problemi (ne pa nujno najcenejše!) prideš čez, če kupiš nov avto, po možnosti ne model ki je ravnokar prišel na trg ampak takega, ki je na trgu vsaj 2, 3 leta. Voziš in redno vzdržuješ nekaj let (odvisno koliko km delaš) in nato zamenjaš. Seveda se zgodi, da nimaš srečne roke, kot se je zgodilo tvojemu prijatelju (tudi jaz poznam par takih primerov), ampak bistveno več poznam takšnih, ki so skoz po servisih s svojimi starimi avtomobili. Samo enemu je sicer zaribal motor, ostali pa imajo pač raznorazne malenkosti in zadeve ki se preprosto obrabijo, tega pa je iz leta v leto več, ko se avto stara. Niti ni drago, je pa tečno. Odvisno sicer kakšen tip človeka si oz. koliko se ti da z avtom zafrkavat... meni vedno manj.

cruiser1 je napisal/-a:Na cesti v prometu niso samo avtomobili podobnih razredov! ;)

Kaj ima to veze, saj tudi novega lahko kupiš velikega, če hočeš. Še večji so novi kot stari ;)

cruiser1 je napisal/-a:Saj, da se vozit tudi brez servo volana in zavor. Še lažje brez klime. Jaz tempomat veliko uporabljam in to res pomaga, da iz vožnje prideš bolj spočit. V to o dolgočasju se pa raje ne bom spuščal, ker mi res ni jasno kaj bi nekateri radi počeli med vožnjo. Raje glejte na cesto, da si ne boste še vi razbili avtomobila ;) .

Klima je meni bistvenega pomena, vročina me dosti bolj utrudi kot pritiskanje na gas ali prestavljanje, ki mi sploh ne predstavlja nobenga problema. Ampak pustimo to, ljudje smo različni. Osebno mislim, da bolj ko je avtomobil avtomatiziran in več kot ima pripomočkov za vožnjo, manj je šofer skoncentriran nanjo. Ogromno nesreč je ravno zato, ker se ima šofer čas igrat z gumbki na radiu, telefonarit (neodgovorno, vem, a tako je) ali pa od dolgčasa preprosto zadrema. Prostor za počivanje in zabavanje je v dnevni sobi v udobnem fotelju, avto je pa za vozit :)

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To jan 04, 2011 7:55 am

auč, novejši model F150, osebno kaj pa vem, bi bil rajši v f150 kot v recimo twingotu, kaj večjega pa je že vprašanje........

http://www.youtube.com/watch?v=lB0araA0T_k
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To jan 04, 2011 8:16 am

Meni pa se zdi, da je dosti odvisno tudi od tega, kaj se dela z vozilom. Ker pri normalno voženem, redno vzdrževanem, so okvare bolj ali manj redke.
To, da zariba mašina, je dandanes bolj rezultat pomanjkanja olja v motorju, kot da bi bile napake na motorju. Ljudje ne dolivajo olja, menjajo ga na 30 kkm, tiščijo hladnega, tiščijo na obratih, z avtom delajo kot s karjolo in potem ga prodajo naprej, vmes pa jim je čudno, da je vse krepalo. Ne rečem pri rečeh, na katere nimaš vpliva - npr. glede senzorjev bi bilo težko, da bi način vožnje vplival na okvaro, vendar če boš avto gonil skozi ovinke tako, da bo podvozje vsakič fajn zaropotalo, ker bo pol avta na cesti pol pa na bankini, dolgo časa razni deli, končniki, roke, amortizerji, ne bodo zdržali.
Seveda so tudi izjeme, vendar so avti na splošno dobro sestavljeni skupaj. Sicer pa smo imeli pri VW pokanje glav, pri Renoju vse živo, pri drugih kaj drugega, kar je zafrnila že tovarna.
--------------

Sicer pa glede teme - razlika med Golfom III in VI je velika/ogromna in to na račun udobja v vožnji. Neprimerno manj trušča, kot prvo, neprimerno več opreme, kar se pozna pri udobju itd. Sicer pa je bila že med III in VI, od tam dalje pa ne več toliko. Npr. pri udobju med starim pasatom l.2000 in golfom neke bistvene razlike ni oz. je passat še vedno v prednosti. Glede tehnike pa bistvene razlike ni, je le bolj dovršena...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To jan 04, 2011 8:29 am

tha_man je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Na cesti v prometu niso samo avtomobili podobnih razredov! ;)

Kaj ima to veze, saj tudi novega lahko kupiš velikega, če hočeš. Še večji so novi kot stari ;)

Saj o tem govorim! Vedno se najde večja riba. Torej kaj ti pomaga 5 zvezdic na crash testu večjem avtu, če se prav tako vse stopijo, ko vate prileti šlepar?

tha_man je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Saj, da se vozit tudi brez servo volana in zavor. Še lažje brez klime. Jaz tempomat veliko uporabljam in to res pomaga, da iz vožnje prideš bolj spočit. V to o dolgočasju se pa raje ne bom spuščal, ker mi res ni jasno kaj bi nekateri radi počeli med vožnjo. Raje glejte na cesto, da si ne boste še vi razbili avtomobila ;) .

Klima je meni bistvenega pomena, vročina me dosti bolj utrudi kot pritiskanje na gas ali prestavljanje, ki mi sploh ne predstavlja nobenga problema. Ampak pustimo to, ljudje smo različni. Osebno mislim, da bolj ko je avtomobil avtomatiziran in več kot ima pripomočkov za vožnjo, manj je šofer skoncentriran nanjo. Ogromno nesreč je ravno zato, ker se ima šofer čas igrat z gumbki na radiu, telefonarit (neodgovorno, vem, a tako je) ali pa od dolgčasa preprosto zadrema. Prostor za počivanje in zabavanje je v dnevni sobi v udobnem fotelju, avto je pa za vozit :)

<No, tudi tu govorim o isti zadevi! Zakaj moraš nekaj početi v avtu, da ti ni dolgčas? V avtu moraš spremljati promet in z obema rokama držati volan! In, če si spočit za volanom in nisi utrujen zaradi vožnje si zaradi tega tudi bolj varen voznik, k temu pa pripomore udoben avto in oprema, ki sem jo že omenil, tempomat, aut. menjalnik in tudi klima.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To jan 04, 2011 9:48 am

cruiser1 je napisal/-a:Zakaj moraš nekaj početi v avtu, da ti ni dolgčas? V avtu moraš spremljati promet in z obema rokama držati volan! In, če si spočit za volanom in nisi utrujen zaradi vožnje si zaradi tega tudi bolj varen voznik, k temu pa pripomore udoben avto in oprema, ki sem jo že omenil, tempomat, aut. menjalnik in tudi klima.
Amen to that, brother!

Imamo te dni temo o tem, ali naj človek pri Škodi Yeti vzame DSG ali ne - absolutno da, če ima denar, saj je avtomatski menjalnik precejšen prispevek k ne le udobju, ampak tudi k varnosti vožnje, pa če se tega ljudje zavedajo ali ne.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jan 04, 2011 3:01 pm

Recimo razlika med Lancio kappo in Lancio Thesis je precejšnja. No čeprav bi Thesis naj bil nekakšen naslednik kappe, je vseeno bil pozicioniran malce više, tudi cenovno, recimo nekje med višji srednji razred in luksuzni razred (torej denimo med bmw 5 in bmw 7, tako približno).

No pa gremo, zvočna izolacija , Thesis je drugi svet (tišje podvozje, manj hrupa s cestišča, debeljša stekla, drugi tip vpetja podovzja), čeprav je kappa bila eden boljše izoliranih avtov v svojem času, sploh na AC je vožnja bila zelo tiha v kombinaciji z 3.0 motorjem... a Thesis je v drugem svetu.

Udobje - eden in drugi avto sta bila zelo udobna, ampak je Thesis sploh ker ima elektronsko krmiljene blažilnike tipa Skyhook je v tej primerjavi pojem zase (tudi kappa jih je imela a ne tako napredne, pa še za doplačilo so bili, skyhook je pa bil serijski), v ovinkih pa je občutno manj body-rolla. Skyhook namreč v sekundi pretehta 100 operacij, in izbere najprimernejšo, zato tudi ime Skyhook saj avto, med tem ko gre čez luknje na cesti od zunaj izgleda kot da bi visel iz neba (vsaj v teoriji :)). Potem je tu prostornost, ki je v kappi bila čudežno velika gleda na zunanje mere, in je bila primerljiva z avti kot so A8, BMW 7,... čeprav v dolžini ni merila niti toliko kot BMW 5 in Audi A6, je pa bila širša. Tudi Thesis ohrani to protornost, a ga višja bočna linija, debelejši stebrički in manjša stekla naredijo bolj utesnejnega (vzroki za to seveda tičijo v varnosti) in dizajnu. Thesis je tudi neprimerno bolje sestavjen in dodelan v intererju, pravzaprav je zelo neitaljanski kar se tega tiče, namreč ne vem če so italjani kdaj naredili avto s tako dodelano notranjostjo.

Podvozje - kappa ima spredaj klasično McPherson vpetje, torej ena roka spodaj, tako kot večina danajšnjih FWD avtov (Golf, Passat, Peugeot 307, Fiat Bravo,... itd...), Thesis ima spredaj multilink, zadaj pravtako (oz. zadaj je tako imenovan 5-link), in je tako podovzje še korak tišje, in omogoča še nekaj dodatnih prednosti.

Opremljenost - kappa ima vse kar dejansko rabiš in še več, kar v tak segment spada, in kar je bilo na voljo leta 94-. Thesis pa ima še cel kup drobnarij, ki te razvajajo, sicer niso nujno potrebna ampak jih je lepo imeti (solarno streho ki poleti poganja ventilator da se kabina hladi, grelec za pozimi, masažni, hlajeni, adaptivni in ogrevani sedeži, 3 conska klima, el. podvozje, odlčno Bose ozvočenje, dodelana računalniška podpora v avtu (75 procesorjev), vrhunski materiali kot so poliran magnezij, mahagonij, itd..., LED zadnje luči, in še dolg seznam....), leta 2002 je bil konec koncev eden najbolje opremljenih avtov na svetu, danes sicer tako opremljensot najdemo tudi v avtih za en do dva razreda niže, in se ne sliši več kot nekaj posebnega, temveč vsakdanjega.

Varnost - Kappa je imela 4 airbage, za svoj čas tudi eno najboljših vzvojnih togostih karoserije v razredu, ABS (no to je pričakovano), pa tudi kak ASR, dobre zavore (v močnejših verzijah 4 batne Brembo čeljusti spredaj z 310 mm diski), skratka za tisti čas super zadeva, a Thesis ima 8 airbagov (2x spredaj, 2x spredaj stranski, 2x bočna zavesa, 2x zadaj stranski), ASR, EBD, ESP, pa še ene par zadevic. Bila je tudi prvi avto z EPB (elektronska ročna), potem nastopijo zmečkljive cone, in vse kar s časom pride, saj je varnost zelo napredovala. Thesis je tudi za cca. 200-300 kg zmetnejši avti, pa tudi za 20 cm daljši.

No to je ena taka primerjava med avtoma iz leta 94 in 2002, res da gre za enega večjih preskokov med genaracijami v novejši avto zgodovini, saj so obsežno izboljašli oz. nadgradili prav vsako stvar napram predhodniku, temu je posledično bila tudi razlika v ceni... precejšnja razlika je recimo tudi med Alfo 156 in 159, medtem ko pri kakih drugi avtih med generacijami ni takih razlik. Včasih si zaželiš, da imeš več teh novotorij, drugič pa si spet zadovoljen, da je avto enostaven in zanesljiv, s čim manj elektronike. Vsekakor velja, da so varnost, zvočna izolacija, kompaktnost avta, pa tudi oprema, tiste stvari pri katerih je največja rezlika ko govorimo o starejših in novejših avtih. Starejši avti so definitivno zabavnejši, novejši pa bolj uglajeni. Omeniti velja, da so dandanes pdoovzja tudi precej boljša, saj so avti hkrati udobni in imajo dobro lego na cesti, včasih je bilo bolj eno ali drugi, eno z drugim pa bolj poredko.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To jan 04, 2011 3:34 pm

lizard je napisal/-a: Omeniti velja, da so dandanes pdoovzja tudi precej boljša, saj so avti hkrati udobni in imajo dobro lego na cesti, včasih je bilo bolj eno ali drugi, eno z drugim pa bolj poredko.

Ja, tudi tu je nekaj resnice. Čeprav je tudi danes še veliko avtomobilov, ki so vsaj za moj okus zelo neudobni pa prav tako nimajo nobene posebno dobre lege na cesti.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr jan 05, 2011 6:36 pm

Aja še nekaj opažam pri novih avtih. Vedno večji so, znotraj pa kljub temu nič bolj ali celo manj prostorni. Predvidevam da so krivci za to varnost in dizajn...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr jan 05, 2011 6:42 pm

Jerch_ je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:jst se zj cez zimo vozm v 21 let starem avtu.in morem rect da se nenormalno udobno peljem da je avto super.pa da se varno pocutim.motor odziven,menjalnik mehak,zavore super...sm kr vesel da se ne vozm z vw-jem.sam poraba je pa mal ubijalska,sam kaj cem..
drugo zimo bom spet kaj podobnega kupil

kaj pa mas to zaeno lokomotivo?

bmw e 34
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tilzator in 9 gostov