Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Re: Nakup...ali...ali...ali

Napisal/-a ŽuŽeK Sr jan 05, 2011 9:59 pm

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če jan 06, 2011 12:59 am

ŽuŽeK je napisal/-a:a pa so te 2.2tid motorji kej slabši po kakovosti al je taka razlika v ceni le zaradi tega ker je motor 1.9 tid novejši.
torej kar se mazde tiče to pomeni, vse do 2005 letnika! Kako pa je z motorji: dizel ali bencinar? Honda mi pa žal ni všečna pa tudi finančno je precej večji zalogaj kot pa saab, mazda al pa mondeo

kontaktiraj člana foruma, če še ima avto kako se mu obnaša ali se mu je: viewtopic.php?f=18&t=72012
poleg njega, ga je imel še en fotograf iz Ljubljane, ki je kar nekaj članom slikal avto..

komentar od nekega uporabnika..:
Koliko vas je že imelo 2.2 d dizla da ga tako grajate? Motor je odličen, za prenos je veriga, z njim sem kot sopotnik prevozil dost km, pa nikoli težav. sicer len za 125km ampak vsaj nima tipične turbo luknje, prisotne pri dizlih v tistem času.
Je pa probem saaba, da težko najdeš pametnega mehanika, upam, da imaš kakšnega dobrega v msilih, vrednega zaupanja

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jan 06, 2011 7:41 am

ŽuŽeK je napisal/-a:Ali mogoče kdo pozna ta avto
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?id=4359828&obv=1

takega je imel uporabnik Tinč, če se ne motim.. mogoče je celo njegov :)

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če jan 06, 2011 8:44 am

lj tablica - je pa z gorenjskega konca (ni nujno, ampak verjetno preprodajalec), ni napisano kater lastnik je - se pravi je 3. ali več.
Je pa (vsaj meni ) zelo všečen, ampak bodi previden :)
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc Če jan 06, 2011 6:01 pm

Doma se kupuje nov avto, pa bi prosil kaksno mnenje. 1. opcija je Skoda Superb combi, 2.0TDI, 170 konj, elegance oprema. Skoraj identicno smo imeli na testu za en vikend, in smo bili vsi vozniki in tudi sopotniki nad njo navduseni. Fotra sedaj edino skrbi, kako je s prodajo take krave cez recimo 5 let v primerjavi z drugo opcijo --> novi VW Touran (najverjetneje 1.4 TSI, highline oprema). Oba rabljena priblizno pol leta, oba priblizno ista cena. Ce sedaj pustimo vse drugo ob strani, kaj ima vecjo vrednost cez 5 let?

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Če jan 06, 2011 8:05 pm

ZA moje pojme noben izmed naštetih ne pride v poštev (vw vozim sedaj in sem zelo nezadovoljen z njim) kar pa se vrednosti čez 5 let tiče pa mislim da vw (čeprav je grd-moje osebno mnenje) tko da vw.
lp

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Če jan 06, 2011 8:16 pm

malce sem še pogledal in mislim da mi je tud tale mazda6 prirasla k srcu :D
a mogoče lahk kdo kej več pove o njej?
je ta vredna svojega denarja?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4337406&show=1

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Če jan 06, 2011 8:20 pm

Jaz bi pogledal za kaj takim: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4251895&show=1
Samo da bi imel max 120.000 prevoženih. 2.2 motorjev bi se raje izogibal.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Če jan 06, 2011 8:28 pm

jack86 je napisal/-a:Jaz bi pogledal za kaj takim: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4251895&show=1
Samo da bi imel max 120.000 prevoženih. 2.2 motorjev bi se raje izogibal.

točno tako. na teh slikah se dobro vidi, kaj naredi dobra oprema. ti povem, da ta sab z osnovno opremo ima boge sedeže in črno enobarvno notranjost. kot noč in dan proti temu.
če se ti ne mudi, se potrudi najt avto s 1. lastnikom, vzami s sabo pri ogledu kakšnega poznavalca, da nebo avto ravno sesut in plačaj tisti drobiž več kot pa da kupiš od dilerjev in se treseš, ne samo do prvega resnega servisa ampak tudi nasploh.

pisal si pa tudi, da ti ni važno ali imaš dizla/bencinarja. nevem kako in koliko se voziš ampak, če ti je vseeno se zavedaj da danes vsak dizel ima toliko delov (turbine, senzorji...), da je že avtomatično večja verjetnost okvar. če ti je pomembno, da te avto ne pusti na cedilu bi raje pogledal za kakšnim preverjenim bencinarjem, ki v tem razredu niso tako redki.

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Če jan 06, 2011 8:50 pm

SAAB 2.2 se mi ne zdi ravno najboljša izbira pa tud kar se tiče servisa (pooblaščenci, dragi nadomestni oziroma rezervni deli ter težko dobavljivi,...)
Kaj pa primerjava SAAB ali pa Mazda6 oziroma ford Mondeo?
Dejstvo je tako, do službe potrebujem 10 minut za avtom, zato se mi po podrobnem premisleku dizla skoraj ne splača ali pač?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Če jan 06, 2011 9:05 pm

ŽuŽeK je napisal/-a:SAAB 2.2 se mi ne zdi ravno najboljša izbira pa tud kar se tiče servisa (pooblaščenci, dragi nadomestni oziroma rezervni deli ter težko dobavljivi,...)
Kaj pa primerjava SAAB ali pa Mazda6 oziroma ford Mondeo?
Dejstvo je tako, do službe potrebujem 10 minut za avtom, zato se mi po podrobnem premisleku dizla skoraj ne splača ali pač?

vozim 8 let starega tdi brez webasto. ko ga ne dam v garažo in je zunaj -2 do -5 avto zjuraj peljem po 9km ravne regionalne ceste (kolona in 90 km/h) plus 14km avtoceste (ravnina+ tuneli) kjer vozim po omejitvah večinoma 100km/h in po 23-26min lagane vožnje še vedno ni segret motor. (pa pustite vodo ampak gledam na klimatroniku olje in ostale parametre). da ti o gretju sploh ne govorim. zebe me 2/3 poti. je pa drugače, če je avto v garaži na 15°C in ga na AC malo pritisnem. če bi se vozil samo toliko vsak dan ga nebi imel in se mi nebi splačalo. ker pa občasno delam zelo dolge relacije pač imam smrdljivca.
zadnje generacije dizlov so pa druga pesem.

za mazdo 6 dizel 136KM, ki jo ima sosed kot prvi lastnik s 160.000km lahko rečem, da nima problemov. vsaj z motorjem ne. mu pa popije kakšen literček več kot takratna konkurenca (jtd, tdi itd...)

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Če jan 06, 2011 9:27 pm

Pol je odgovor kot na dlani, Mazda6 bencinar?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Če jan 06, 2011 9:36 pm

ŽuŽeK je napisal/-a:Pol je odgovor kot na dlani, Mazda6 bencinar?

zelo malo jih je. nobena z 1.8 ali 2.0 motorjem nima 1. lastnika. servisirane na pooblaščenem servisu sta 2 in imata 200.000. kakšni so pa bencinarji pa naj ti kdo drug pove

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če jan 06, 2011 9:40 pm

DaDek je napisal/-a:

takega je imel uporabnik Tinč, če se ne motim.. mogoče je celo njegov :)

Pred tem lastinkom je bil od Tinča in tankrat je bil čuvan zelo.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe jan 07, 2011 7:59 am

Jaz sem imel tako z 1.8 benz. motorjem. Kar se tiče zanesljivosti, je avto v samem vrhu. Na nemškem supertestu (100.000 km) ni bilo ene same samcate okvare ali napake! In tudi sam nisem imel v treh letih lastnišva nobenega problema, samo redni servisi in potrošni material (menjava zavornih ploščic ipd.), s tem da sem bil 2. lastnik. Motor ima verigo, torej veliki servis odpade oz. menjava je potrebna šele pri 240.000 km. Servisi kot taki pa tudi sploh niso dragi, če ga opraviš pri popoldancu (pooblaščen servis je malce dražji). Edina slabost teh mazd nasplošno je ta, da se na zadnjih blatnikih lahko pojavi rja, ki pa ti jo v sklopu garancije brezplačno odpravijo. O tem (in še o čem) je bilo na forumu že veliko napisanega, če boš znal malo poiskat, boš našel veliko koristnih informacij. Če te pa še kaj konkretnega zanima pa vprašaj. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe jan 07, 2011 9:14 am

Polo78 je napisal/-a:

Jaz sem imel tako z 1.8 benz. motorjem. Kar se tiče zanesljivosti, je avto v samem vrhu. Na nemškem supertestu (100.000 km) ni bilo ene same samcate okvare ali napake! In tudi sam nisem imel v treh letih lastnišva nobenega problema, samo redni servisi in potrošni material (menjava zavornih ploščic ipd.), s tem da sem bil 2. lastnik. Motor ima verigo, torej veliki servis odpade oz. menjava je potrebna šele pri 240.000 km. Servisi kot taki pa tudi sploh niso dragi, če ga opraviš pri popoldancu (pooblaščen servis je malce dražji). Edina slabost teh mazd nasplošno je ta, da se na zadnjih blatnikih lahko pojavi rja, ki pa ti jo v sklopu garancije brezplačno odpravijo. O tem (in še o čem) je bilo na forumu že veliko napisanega, če boš znal malo poiskat, boš našel veliko koristnih informacij. Če te pa še kaj konkretnega zanima pa vprašaj. ;)

Za tvojo kilometrino vsekakor bencinar. Sam imam mazdo6, dizel, letnik 2004. Te mazde6 (diesel!) imajo serijsko vgrajen webasto in je v kabini lepo toplo po 4 km. Sam sem sicer bolj pristaš bencinskih motorjev, vendar ko sem kupoval, ni bilo nobenega dobrega bencinca. Kupil sem jo od prvega, slovenskega, lastnika s preverjenimi kilometri ( svetujem, da storiš enako ), vendar kljub temu avtomobil ni brez napak/okvar (ob nakupu je imela 107k km, sedaj imam 155k km). Sama vožnja je pa zelo dobra in udobna.

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Pe jan 07, 2011 9:33 pm

ali mi lahko še malce pomagate in mi napišete za ta avto ( http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4337406&show=1 ) ali je vredu in kakšna so vaša mnenja o njej

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist So jan 08, 2011 12:58 am

ŽuŽeK je napisal/-a:ali mi lahko še malce pomagate in mi napišete za ta avto ( http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4337406&show=1 ) ali je vredu in kakšna so vaša mnenja o njej

na prvi pogled zgleda lepa, tako zunaj kot znotraj. Bo pa potrebno iti na ogled, da se prepričaš, če vse napisano drži. Vzemi s seboj še kakega prijatelja, ki se malo bolj spozna, najbolje kar mehanika..

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jan 08, 2011 1:16 am

ŽuŽek
Nehaj povsod "barvat" linke. Zaradi tega večina (vsi?) tvojih linkov ne dela. Link se napiše tako, da enostavno skopiraš link s presledki na obeh straneh (zato ti link ne dela, ker nimaš presledkov oz se "barvni" oklepaji "držijo" linka), forum pa sam spremeni tvoj copy paste v aktiven link (sam doda url - ni ga treba tebi) in ga kot aktivnega tudi sam obarva (ni ga treba tebi) v rdečo.
Ne da se mi več ročno popravljat tvoje linke...

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tilzator in 6 gostov