Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Avto kupljen - nateg?

Napisal/-a esem Če jan 06, 2011 3:59 pm

tiguan je napisal/-a:... z njim se upam it sedajle 100x okol sveta, za moje pretekle avte pa sem pisal 1x.

Samo zate - pazi, da ne padeš čez rob sveta :)

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Če jan 06, 2011 5:56 pm

tiguan je napisal/-a:Vidno kupljeno zakopano, žal ti 100% ne bo vrnil del kupnine, avto je 600 evrov vreden , lahko si vesela, če vsaj motor pa menjalnik dela dobr, ne vem kak si eni predstavljate za 600 evrov bi rad kupil avto na katerem vse deluje 100%, naslednjič svetujem kupcem, da se namesto po nakup rabljenega avta odpravijo po nov avto....kje dobit gnar za nov avto pa me ne briga oz. ZAKAJ se ne morete samo avto ogledat, zapeljat in reči kupcu BOM MAL PRESPAL, je potem treba še je*at, ni tolk vreden, zadnja cena, pa neke čudne kombinacije s tablicami...to je možno samo pri preprodajalcih.

PRIDEŠ POGLEDAŠ IN GREŠ, če ti ni vredu avto, si vljuden, spoštljiv, svoje slabe misli o stanju avta pa zadrži v svoji buči.

Jaz sem prodajal Accenta, avto je deloval normalno, pač značilne napake za Hyundai (pitje olja, rja, amortizerji...), ljudje so hodil gledat avto in so sam tečnaril, da ni tolk vreden, da je tam boljši za manjšo ceno....ceno sem imel 550 evrov z vso tisto opremo (servo, elek, ....)

Naslednjič, ko bom prodajal avto ga bom prodajal na izzi, ko se bo pojavil kupec, k samo išče izgovore se samo vsedem v avto in grem.

Kaj se grejo nekateri? :x
Pravim slovencem lahko samo SEŽEM V ROKE in dodam PRIZNANJE o spoštljivem, vljudnem narodu.

Jaz sem prodal avto za 80 eur in je delalo vse. Ker itak ni imel nobene elektronike mi ni mogel noben težit, da šipe ne gredo dol itd. Rjo je itak vsak videl in tudi ni pomembna glede okvar. Pri hiši tudi ni avtomobila, ki bi imel neke banalne okvare. Ko se nekaj pokvari greš na odpad ali v trgovino in tisto poštimaš. Če pa niti tega ne narediš, ker se ti gre za denar ali čas in to še prikrivaš kupcu je pa taka oseba nedorasla. Pri meni so tudi vsi pričakovali še več (pa so pikce po pokvoru motorja, pa rja pa pa pa). Pa sem jim rekel ja so in kaj pol boste kupil. Je pa vse delalo in še vedno dela.

Večina ljudi se ima za poštene (vsaj noben ne reče, da je žleht, zaj**** itd.), ko pa prodajajo avto pa prekrivajo napake, niso iskreni, lažejo, zavajajo, ker je kao normalno, da hvališ svoj voz in dobiš največ kar lahko.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Če jan 06, 2011 6:12 pm

kamal je napisal/-a:
Jaz sem prodal avto za 80 eur in je delalo vse. Ker itak ni imel nobene elektronike mi ni mogel noben težit, da šipe ne gredo dol itd. Rjo je itak vsak videl in tudi ni pomembna glede okvar. Pri hiši tudi ni avtomobila, ki bi imel neke banalne okvare. Ko se nekaj pokvari greš na odpad ali v trgovino in tisto poštimaš. Če pa niti tega ne narediš, ker se ti gre za denar ali čas in to še prikrivaš kupcu je pa taka oseba nedorasla. Pri meni so tudi vsi pričakovali še več (pa so pikce po pokvoru motorja, pa rja pa pa pa). Pa sem jim rekel ja so in kaj pol boste kupil. Je pa vse delalo in še vedno dela.

Večina ljudi se ima za poštene (vsaj noben ne reče, da je žleht, zaj**** itd.), ko pa prodajajo avto pa prekrivajo napake, niso iskreni, lažejo, zavajajo, ker je kao normalno, da hvališ svoj voz in dobiš največ kar lahko.

Jaz sem vse avte do zdaj prodala veliko bolj zrihtane kot sem jih kupila in tudi za bistevno nižjo ceno kot so bili kupljeni. Vse nedelujoče stvari je kupec videl, še s praznim tankom nisem nikoli dala avta naprej. Niti slučajno ne bi mogla nekomu recimo prevrteti števec in se lagati človeku v obraz. To se mi zdi zelo podlo, a žal je veliko takih. Sem imela z enim takim opravka, ko sem prodajala avto, ampak se je malo uštel. To, da sem mlada in ženskega spola, še ne pomeni, da sem butasta in da se bom pustila okrog vrtet.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če jan 06, 2011 9:24 pm

MajaI je napisal/-a:To je glavni razlog, zakaj .... Pač, se zgodi, ko sva midva s fantom kupovala prvi avto, tudi nisva opazila, da ne dela ventilator za šipe in je bila še cela komplikacija zaradi tega + vozila sem celo zimo tako, da je sovoznik brisal šipo :)

zakaj sploh pišeš na forum in sprašuješ, če potem ne odgovarjaš na vprašanja?

kupla sta rabljen avto in ni delal ventilator, a sta potem tožla kupca? :lol:

k praviš da si celo zimo brisala, pa ti to celo zimo ni prišlo na pamet, da bi dala popravit oz. zamenjat ventilator? :roll: :roll: :roll:

če še to ni bilo zamenjano, potem dvomim da je biw še kak servis narjen na avtu :lol:
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če jan 06, 2011 10:36 pm

esem je napisal/-a:
tiguan je napisal/-a:... z njim se upam it sedajle 100x okol sveta, za moje pretekle avte pa sem pisal 1x.

rob ne obstaja
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
...:::Team:::...
Novinec

Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Napisal/-a ...:::Team:::... Če jan 06, 2011 11:01 pm

tiguan je napisal/-a:
esem je napisal/-a:

rob ne obstaja
no shit Sherlock!
P0rn Industries Inc.

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Če jan 06, 2011 11:53 pm

:DDD :cry :cry :cry :cry :cry
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jan 07, 2011 3:39 am

zuzek je napisal/-a:zakaj sploh pišeš na forum in sprašuješ, če potem ne odgovarjaš na vprašanja?

Morda pa bi le pogledal, kdo je avtor teme? To ni Majal, pač pa Nina.bl:

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Pe jan 07, 2011 6:29 am

:lol: :lol: :lol: :bow :bow :bow :rofl :rofl :rofl
sorry za off: sam že dolgo se nisem tolko nasmejal
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Pe jan 07, 2011 7:23 am

zuzek je napisal/-a:
MajaI je napisal/-a:To je glavni razlog, zakaj .... Pač, se zgodi, ko sva midva s fantom kupovala prvi avto, tudi nisva opazila, da ne dela ventilator za šipe in je bila še cela komplikacija zaradi tega + vozila sem celo zimo tako, da je sovoznik brisal šipo :)

zakaj sploh pišeš na forum in sprašuješ, če potem ne odgovarjaš na vprašanja?

kupla sta rabljen avto in ni delal ventilator, a sta potem tožla kupca? :lol:

k praviš da si celo zimo brisala, pa ti to celo zimo ni prišlo na pamet, da bi dala popravit oz. zamenjat ventilator? :roll: :roll: :roll:

če še to ni bilo zamenjano, potem dvomim da je biw še kak servis narjen na avtu :lol:

Kot je že essem napisal, nisem jaz odprla te teme, tako da nimam na kaj odgovarjat. Lej, nisem tako neumna, seveda sem dala popravit ventilator, ampak je kar nekaj časa trajalo, ker ima R5 več vrst ventilatorjev, odvisno od letnika. Ker se za tak star avto ne splača kupovat original delov in ker sva bila takrat še študenta in so bile finance zelo omejene, sva iskala po avtoodpadih drug ventilator. Ker se nisva tok dobro spoznala, so nama poturili napačnega, ampak si je mehanik vzel nekaj časa in je predelal tako, da je delalo. No, preden sva prišla do tega mehanika, je tudi malo trajalo, zato je šla skoraj cela zima mimo. Kakšen servis, 10 let stara 5-ka je lahko samo na home-made servisu, na servisne knjige lahko samo pozabiš. Je pa drugače bil super avto, ok 1.1 mašina in ni šlo v noben breg ;) je pa po snegu z letnimi gumami vozila odlično (ker je bila lahka), pa tudi sicer čisto nobenih problemov z avtom.
Moj point je bil, da se vsak lahko zmoti, vsakeg lahko nategnejo, sploh pri prvem avtu. Poznam nekaj ljudi, ki kupujejo avto na slepo, še motorja ne odprejo, pa imajo eni veliko srečo, drugi pa prešnofamo cel avto, pa se nam še vedno lahko zgodi, da kupimo "mačka v žaklju".

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Pe jan 07, 2011 2:19 pm

esem je napisal/-a:
zuzek je napisal/-a:zakaj sploh pišeš na forum in sprašuješ, če potem ne odgovarjaš na vprašanja?

Morda pa bi le pogledal, kdo je avtor teme? To ni Majal, pač pa Nina.bl:

pa res, jaz sem pa skozi mislil da je Maja. oops
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
MajaI
Novinec

Napisal/-a MajaI Pe jan 07, 2011 2:35 pm

ja, bolj malo punc je tuki. ni problem :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jan 08, 2011 11:14 am

MajaI je napisal/-a:.....ker ima R5 več vrst ventilatorjev, odvisno od letnika.

Ne vem kaj vse so vama natvezli....ampak , če lih ni bila prastara petka imajo vse isti ventilator....imel doma 90,93 in 96 letnik....
Tud manual omenja samo en motorček...
Slika
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jan 08, 2011 1:26 pm

Ne bodi malenkosten - pač njena petka jih je imela več različnih..

Mogoče pa so zgrešili in vzeli ventilator iz serije 5.

Uporabniški avatar
lenivec
Novinec

Napisal/-a lenivec Ne jan 09, 2011 11:32 am

največji problem ima v tej temi 3/4 uporabnikov ki je napisalo poste.
kaj ma veze če je avto star 10000 let in vredn 10€ recimo. to ne spremeni dejstva da jo je prodajalec "nategnil".
pa če kupim avto za 10€ 500€ ali 50000€ v vsakem primeru če prodajalec laže pri tem da je drugi lastnik in da so kilometri zbiti je to goljufija.
in tisti ki se vam to zdi normalno ste milo rečeno čudni ali pa enaki nateguni. in zaradi takih, ker se jim pač zdi to normalno če je avto star, je stanje na trgu rabljenih pač takšno kot je. Zaupat nemoreš nobenemu

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Ne jan 09, 2011 11:54 am

lenivec je napisal/-a:največji problem ima v tej temi 3/4 uporabnikov ki je napisalo poste.
kaj ma veze če je avto star 10000 let in vredn 10€ recimo. to ne spremeni dejstva da jo je prodajalec "nategnil".
pa če kupim avto za 10€ 500€ ali 50000€ v vsakem primeru če prodajalec laže pri tem da je drugi lastnik in da so kilometri zbiti je to goljufija.
in tisti ki se vam to zdi normalno ste milo rečeno čudni ali pa enaki nateguni. in zaradi takih, ker se jim pač zdi to normalno če je avto star, je stanje na trgu rabljenih pač takšno kot je. Zaupat nemoreš nobenemu

se strinjam nobeden se ne počuti dobro ,če je "n*******n" :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne jan 09, 2011 12:43 pm

lenivec je napisal/-a:največji problem ima v tej temi 3/4 uporabnikov ki je napisalo poste.

Drži, da nima veze takrat, ko se vprašamo ali je dobila vprašljiv avtomobil. Da so ji bila prikrita določena dejstva.

Sploh pa nimajo veze leta ampak vrednost avtomobila. Kdaj? takrat ko se je treba odločit ali zadevo spraviti na sodišče. Kajti če si komaj privoščiš avto za minimalen znesek, potem je vprašanje če si lahko privoščiš par tisočakov vreden sodni proces, kjer se z sodnimi izvedenci znesek hitro povzpne. Poleg tega da sodišče zadevo ne bo rešilo v hitrem času.

Pravzaprav ti preprodajalci avtomobilov manjših vrednosti, prav na to ciljajo pri prikrivanju dejstev. Nemalo je zgodbic ko ti preprodajalec preprosto odvrne: "pa toži če si upaš".

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Ne jan 09, 2011 9:34 pm

za kilometrino to drži!

ne moreš pa pričakovat, da pri rabljenem avtu, starem 10+ let bo delovalo vse brezhibno in boš v primeru, da je

potrebno menjat sklopko, ali ploščice, ali amortizerčke v tem primeru kar težil lastniku! to je potrošni material
Alergičen na rjo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tilzator, tomzzi in 4 gostov