Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

KUBANCJURE
Nov uporabnik

pomoč nujno pri prodaji vozila tujcu

Napisal/-a KUBANCJURE Po jan 10, 2011 10:39 pm

zdravo mene zanima mam namen prodat avto v avstrijo ali katero koli drugo državo,pa me zanima kk to poteka če je normalno da se pri nas naredi normalni prepis in kupoprodajna pogodba??? ali je potem se kaj prosim za nasvet hvala

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: pomoč nujno pri prodaji vozila tujcu

Napisal/-a esem To jan 11, 2011 1:57 am

O prodaji vozila tujcem je bilo na forumu precej govora, predvsem zato, ker so take ponudbe v veliki večini totalen nateg. Od več deset ponudb, za katere so uporabniki foruma tu kaj napisali, so bile razen treh ali štirih vse čisti fake za izmozgavanje denarja od lahkovernih in naivnih (ki se jim je ponavadi prav tako "nujno" mudilo (vmes so pa nabrali nekaj solzic od navdušenja nad izjemno ponudbo in pričakovanim biznisom)).
Si bral kaj od tega?

Za vsak slučaj - opiši ponudbo, da vidimo, če ni spet nateg.

Do takrat pa ne pošiljaj čisto nobenih podatkov, niti telefonske!

Uporabniški avatar
ANJCI
TÜV ekspertinja

Napisal/-a ANJCI To jan 11, 2011 7:24 am

KUBANCJURE je napisal/-a:zdravo mene zanima mam namen prodat avto v avstrijo ali katero koli drugo državo,pa me zanima kk to poteka če je normalno da se pri nas naredi normalni prepis in kupoprodajna pogodba??? ali je potem se kaj prosim za nasvet hvala

Prodaja v tujino poteka takole :
1.Spišeta pogodbo, katero dobiš v vsaki knjigarni - Nujno navedena na pogodbi tvoja Davčna številka
2. Prevzameš gotovino oz. kupnino
3. Z podpisano pogodbo in osebnim dokumentom , tvojo bančno kartico gresta na LPP ( Ljubljana )
4. Tam ti vozilo odjavijo, cestnino povrnejo na tvoj TRR, prejmeš potrdilo o prodaji vozila v tujino za vračilo razlike zavarvalnine
5. Novi kupec kupi začasne tablice, cestnino itd za 1 teden ...
6. Vinjeta ostane kupcu
To je to, Nič posebnega ;)

Lp, A

oooooo
Novinec

Napisal/-a oooooo Ne jan 16, 2011 12:11 am

Zakaj moraš pa nujno navesti svojo davčno?

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Ne jan 16, 2011 12:23 am

Najlažje ti je, da avto odjaviš, naredita kupoprodajno + prepis, potem pa naj se on zajebava z uvozom. Js sm prodal astro v srbijo pa me je tolk nategvau, da sm mu pustil registriran avto in je on mogu poslat men original potrdilo o uničenju slovenskih tablic in registraciji avta tam dol. Zdej pa ker je bil avto pokvarjen, mu je na poti dol crknu in tip ga ni mogu ocarint, niti na novo registrirat, kar pa se je zavleklo tolk cajta, d je men že zavarovanje ta cajt šlo itd.

pač ja, naivnost in človeška neumnost ne pozna meja.

odjavi, kupoprodajna, prepis, vse uradno nardit in ovirjeno, dnar v roke pol pa naj dela z njim kar če.

edit:
ja, pač v mojem primeru tip ni pristal na postopek, ki ga je opisala anjci

Uporabniški avatar
audi RS4
Novinec

Napisal/-a audi RS4 Ne jan 16, 2011 8:28 am

ANJCI je napisal/-a:
KUBANCJURE je napisal/-a:zdravo mene zanima mam namen prodat avto v avstrijo ali katero koli drugo državo,pa me zanima kk to poteka če je normalno da se pri nas naredi normalni prepis in kupoprodajna pogodba??? ali je potem se kaj prosim za nasvet hvala

Prodaja v tujino poteka takole :
1.Spišeta pogodbo, katero dobiš v vsaki knjigarni - Nujno navedena na pogodbi tvoja Davčna številka
2. Prevzameš gotovino oz. kupnino
3. Z podpisano pogodbo in osebnim dokumentom , tvojo bančno kartico gresta na LPP ( Ljubljana )
4. Tam ti vozilo odjavijo, cestnino povrnejo na tvoj TRR, prejmeš potrdilo o prodaji vozila v tujino za vračilo razlike zavarvalnine
5. Novi kupec kupi začasne tablice, cestnino itd za 1 teden ...
6. Vinjeta ostane kupcu
To je to, Nič posebnega ;)

Lp, A

To je tapravi postopek razen davčne ni nujno napisat dovolj je naslov in emšo.Ni nujno lpp lahko je vsak tehnični v Slo.in pa upravne enote.
S4 2.2t avant l.93
A6 3.0 tdi quattro avavt L.2005
80 cabrio 2.8 l.93
80 1.9 tdi l.94
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 9 gostov