DA86 je napisal/-a:Pozdravljeni!
V prihodnje imam kupit enega izmed omenjenih avtomobilov. Cenovno sem omejen tam nekje maksimalno do 14 ali 15,000 €,
tako da se da za ta denar dobit nekje max 2006 letnik
V vsakem primeru bi rad kupil dizelski motor, delam dnevno nekje povprečno 100 km.
Tako da bi prosil za nasvete če ima kdo kake izkušnje. Vem da so vw in audiji letnik 2005 2.0 tdi motorji imeli neke težave?
BMW pa se bojim da bo vzdrževanje predrago za mojo denarnico, pa še skrbi me zadnji pogon,
ker imam nekaj vožnje v hrib in zna bit pozimi problem.
Nekako se najbolj nagibam k nakupu audija a4 letnik 2006.
Vsekakor bom vesel vsakega nasveta!
Hvala in lep pozdrav!
Za tak denar raje poglej po malo manjšem novem avtomobilu. Sem sam bil v podobni dilemi lansko leto maja. Po tem ko sem prekrižaril večkrat celo SLO sem prišel do sklepa da za tak denar ne najdeš avtomobila ki bi mu lahko vsaj približno zaupal in se raje odločil za nov avtomobil.
Če vseeno vztrajaš pri svoji odločitvi pa glej da dobiš preverjen avtomobil z znano servisno zgodovino.
Kar se tiče BMW zadnji pogon ni nič groznega, saj so danes avtomobili polni raznih elektronskih pomagal. Pri vožnji v snegu pa je treba malce vaje in pa predvsem dobe gume in tudi zadnji pogon ni problematičen. Glede na proračun pa glej predvsem E46 serijo, saj je E90/91 za tak denar nemogoče dobiti v dobrem stanju.
Audi, podobno kot BMW bo potrebno pogledat za kako leto starejšim primerkom da bo v dobrem stanju.
Predlagam da si razširiš možnosti in pogledaš še za kakšno Škodo Octavijo ali celo Superbom če je Octavija premajhna.
Kaj vzeti? Ne obremenjuj se z znamko ampak raje izberi tistega ki je dobro ohranjen. Več pa ko boš imel kakšnega primernega kandidata.
LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.