Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Re: Nov avtomobil za 20k €??

Napisal/-a grizli Pe jan 28, 2011 2:57 pm

Mislim, da ga noben ne prepričuje naj ne kupi limuzine, poanta je samo v tem, da je mogoče vredno vsaj malo razmisliti še o kakšnem drugem tipu avtomobila, bolj mladostnem, drznem, katerega si sedaj lahko privošči, čez 10 let pa bo to že verjetno bolj težko. Sicer pa z Mazdo6, Insignio in ostalimi limuzinami tega ranga ni sploh nič narobe, nasprotno, so odlični avtomobili, samo njih bo še z lahkoto kupoval v naslednjih 40, 50 letih, za kakšnega hot hatch-a pa je to bolj malo verjetno. Zato, če ima možnost, finance in željo, mogoče velja izkoristiti ta trenutek in to priložnost ter si omisliti kak bolj "divji" avto.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jan 28, 2011 3:09 pm

MadIggy je napisal/-a:tut jst ne vem zakaj ga hočte prepričat nej nabavi Fabio RS ali kaj podebnega če kupuje limo? Če bi bil jaz v taki situaciji, sveže izšolan z dobro službo (upam da bom čez ~2 leti) bi enako iskal limuzino za 20k,bencinarja. In glede na gospodarsko situacijo so popusti zelo ugodni, opremo pa kar mečejo za tabo :)
Saj na nek način imaš prav - ampak je fajn, če človek ve, čemu išče ravno limuzino. Ker če želi zgolj podobno ali večje udobje kot v starem Toledu, potem niti ni nujno da rabi ravno Passata ali Insignio.

Ker Passati, Insignie, Mondeoti, tudi Superbi in take zadeve po mojem mnenju bolj pristojijo gospodom, ki imajo 40+ let ali tudi kako desetletje več (no, ta starost se sicer lahko precej spusti pri karavanskih izvedbah, če imaš družino z otroki, pa rabiš prostor).

Fabia RS je mogoče res preveč ekstremna varianta - ampak sem dal za ilustracijo, kaj se da dobiti pod 20 jurjev (nov avto!), ki je tudi nabasan z opremo, pa da je nekaj bolj svežega, mladostnega - čeprav je marsikaj od konkurence morda še lepšega videza, ampak pač z manj vrhunske tehnike in opreme, ali pa precej dražje in prebije proračunski okvir (recimo Scirocco)...

EDIT: ja, in @grizli je tik pred mano še enkrat dobro povedal, zakaj eni predlagamo še druge alternative (poudarek na predlagamo, odločil se bo menda sam)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Pe jan 28, 2011 3:33 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4463046&show=1

Tole ti garantira 5 let nasmeška na obrazu. Sicer ni dsg, a boš že preživel ;) Pa mu daj pametno ceno 17k€. Lega je pa fenomenalna ;)

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Pe jan 28, 2011 3:56 pm

Če gledaš majhne kante poglej tudi DS3. Jaz sem ful zadovoljen. Za 20k dobiš polno opremljenega turbota z usnjem in kupom ostale opreme.

Naprimer: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3981924&show=1

Sicer se pa strinjam z nekom, ki je napisal, da vzemi raje cenejši avto. Kredit za avto spada med najbolj nesmiselne poteze.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Pe jan 28, 2011 4:24 pm

iKst je napisal/-a:...

Sicer se pa strinjam z nekom, ki je napisal, da vzemi raje cenejši avto. Kredit za avto spada med najbolj nesmiselne poteze.

Samo fant je rekel, da ima za 10 čukov denarja, ostalo po moral nekje dobiti. In v tem primeru raje kredit kot pa leasing! In če je varčen, ga vzame na 4-5 let, med tem pa v dobrem letu dni ali malo več nabere razliko v kešu in poplača kredit. V tem času bo obresti malo. No, vsaj tako sem jaz naredil. Kredita sem vzel 12 čukov, za vrnit sem moral v 4 letih 13.900, ampak sem po 17 mesecih našparal razliko in skupno plačal za cca. 650 EUR obresti. In to je to!

lp

JaNo
Nov uporabnik

Napisal/-a JaNo Pe jan 28, 2011 4:29 pm

Pozdrav,

Z namenom, da vidim še druga mnenja sem ravno odprl tole temu. Hvala vsem za predloge, nasvete..

Nekako je težava ravno v tem, da se še sam pri sebi nisem prepričal kaj bom kupil. Niti tega ne ali limuzino al kaj manjšega ( c4, mazda3,.. ). Nekako kolebam, si v 1 tedno večkrat premislim.. Verjetno poznate ta občutek..

Za naslednji teden imam dogovorjeno kar nekaj testnih voženj in pomojem bo od nakupa precej odvisno to in predvsem če bom kje zasačil fajn ponudbo. Mudi se mi nikamor. Vbistvu mi ta trenutn avto še zelo dobro služi, ampak sedaj je situacija ko si avto lahko privoščim brez nekih "tveganj". Prišparal sem okrog 10k, z plačo sem pa zadovoljen... Gre tudi za to da imam v prihodnosti načrt tudi poskrbet za "štalco", v tistem času nebi rad imel problemov z avtomobilom ( kredit, leasing odplačan ).

Drugače mi je pa pri avto zelo pomembna oprema. Bi rekel skoraj bolj od mašine. Čeprav tudi ne mislim met najbolj "švoh". Kak bencinar 120km .. več kot dovolj. Kot sem dejal so mi do zdaj na citroenu podali fajn ponudbo C4 Exclusive Vti 120KM. Dobil bi ga za 16k, pa še kaj bi se dalo zmenit. Bom pa seveda bolj konkretno začel povpraševat o cenah in morebitnih popustih tut drugod.

LP
Jano

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe jan 28, 2011 7:54 pm

iKst je napisal/-a:Če gledaš majhne kante poglej tudi DS3. Jaz sem ful zadovoljen. Za 20k dobiš polno opremljenega turbota z usnjem in kupom ostale opreme.

Naprimer: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3981924&show=1

Če sem realen... DS3 me je čisto navdušil, a za 20k€ bi tehtnica prevagala v prid highline golfu, pa naj bo 10X manj drzen in pust notri.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So jan 29, 2011 1:07 pm

JaNo je napisal/-a:Pozdrav,

Z namenom, da vidim še druga mnenja sem ravno odprl tole temu. Hvala vsem za predloge, nasvete..

Nekako je težava ravno v tem, da se še sam pri sebi nisem prepričal kaj bom kupil. Niti tega ne ali limuzino al kaj manjšega ( c4, mazda3,.. ). Nekako kolebam, si v 1 tedno večkrat premislim.. Verjetno poznate ta občutek..

Za naslednji teden imam dogovorjeno kar nekaj testnih voženj in pomojem bo od nakupa precej odvisno to in predvsem če bom kje zasačil fajn ponudbo. Mudi se mi nikamor. Vbistvu mi ta trenutn avto še zelo dobro služi, ampak sedaj je situacija ko si avto lahko privoščim brez nekih "tveganj". Prišparal sem okrog 10k, z plačo sem pa zadovoljen... Gre tudi za to da imam v prihodnosti načrt tudi poskrbet za "štalco", v tistem času nebi rad imel problemov z avtomobilom ( kredit, leasing odplačan ).

Drugače mi je pa pri avto zelo pomembna oprema. Bi rekel skoraj bolj od mašine. Čeprav tudi ne mislim met najbolj "švoh". Kak bencinar 120km .. več kot dovolj. Kot sem dejal so mi do zdaj na citroenu podali fajn ponudbo C4 Exclusive Vti 120KM. Dobil bi ga za 16k, pa še kaj bi se dalo zmenit. Bom pa seveda bolj konkretno začel povpraševat o cenah in morebitnih popustih tut drugod.

LP
Jano

potem pa sploh poglej v tem razredu kot si začel (C4/astra/golf/mazda3...). če nisi prezahteven moraš najti za 15k nekaj solidno opremljenega. poleg tega pa se boš z bencincem rešil skrbi kar se tiče okvar. drugače bi se pa po 5ih letih, ko boš začel razmišljati o štalci ravno lahko začelo.. samo, da se ti splača kar se tiče stroškov goriva. vsekakor preveri čimveč avtov
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov