Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Re: Audi a3/a4/a6?

Napisal/-a xalfist Po jan 31, 2011 1:49 pm

Hanibalus je napisal/-a:xalfist: No saj važni so mi pospeški iz nižjih obratov pa recimo če je 5 ljudi v avtu na avtocesti da ohrani tisto začetno hitrost v velike klance. :)
Hmmm tole o teh chip-ih in box-ih pa bi se mogoče splačalo razmisliti. :) Čeprav prvič slišim za te chipe... mi razložiš malo več o tem? Verjetno ni "legalno" ne? Pred tehničnimi pregledi moraš vzet ven te stvari? Koliko pa stanejo te zadeve?

Ja iz nizkih res lepo potegne. Glede avtoceste pa nevem se še nisem z njim po avto cesti vozo. Če pa te zanima kako se na avto cesti obnese v npr klence pa če hočeš ga vprašam.
Glede chip- chiptuninga imaš zelo zelo zelo veliko napisano na tem foromu, prav tako o box tuningu vrjetno veš kako poiščeš toločene teme, če ne ti jih kopiram.
Glede chip tuinga in boxtuninga je razlika na prvo oko v ceni. box dobiš za okoli 100€, chiptuning pa od 200-500€. So pa drgače velike razlike box si zmontiraš sam, za chip moraš avto peljat tem mojstrom in ti zadevo uredijo, v samo delovanje se ne bom spuščal, ker so mnenja deljena, tak da si kaj več o tem sam preberi.
Alfa romeo 147

Hanibalus
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Hanibalus Po jan 31, 2011 3:41 pm

xalfist je napisal/-a:
Hanibalus je napisal/-a:xalfist: No saj važni so mi pospeški iz nižjih obratov pa recimo če je 5 ljudi v avtu na avtocesti da ohrani tisto začetno hitrost v velike klance. :)
Hmmm tole o teh chip-ih in box-ih pa bi se mogoče splačalo razmisliti. :) Čeprav prvič slišim za te chipe... mi razložiš malo več o tem? Verjetno ni "legalno" ne? Pred tehničnimi pregledi moraš vzet ven te stvari? Koliko pa stanejo te zadeve?

Ja iz nizkih res lepo potegne. Glede avtoceste pa nevem se še nisem z njim po avto cesti vozo. Če pa te zanima kako se na avto cesti obnese v npr klence pa če hočeš ga vprašam.
Glede chip- chiptuninga imaš zelo zelo zelo veliko napisano na tem foromu, prav tako o box tuningu vrjetno veš kako poiščeš toločene teme, če ne ti jih kopiram.
Glede chip tuinga in boxtuninga je razlika na prvo oko v ceni. box dobiš za okoli 100€, chiptuning pa od 200-500€. So pa drgače velike razlike box si zmontiraš sam, za chip moraš avto peljat tem mojstrom in ti zadevo uredijo, v samo delovanje se ne bom spuščal, ker so mnenja deljena, tak da si kaj več o tem sam preberi.

Ok bom malo prebrskal :)
Ja daj ga malo vpraši prosim, pa vprašaj ga še koliko je z avtom zadovoljen. :)
http://www.anno1777.com/index.php?i=117279 - Zanimiva online igra v kateri lahko dejansko nekaj zaslužiš :D. Za več napotkov pa me klikni! :)

Lp

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Po jan 31, 2011 3:55 pm

Hanibalus je napisal/-a:Ja daj ga malo vpraši prosim, pa vprašaj ga še koliko je z avtom zadovoljen. :)

Ok bom ga vprašal glede avtoceste. Drgače je z avtom zadovoljen, edino prebarvat si bo dal tiste plastike okoli odbijačev in pragov , ker grdo zgleda da ni v barvi avta. pozaba pa je res mala tak kot sem ti že reko, mašina gre vredu, druga pa tak avto kot avto.
Alfa romeo 147

Hanibalus
Nov uporabnik

Napisal/-a Hanibalus To feb 01, 2011 5:37 pm

Mimogrede če se mi slučajno ne izzide z denarjem za nakup Audija, kaj mi lahko priporočate za 3000€ - naj bo prostorno spredaj in zadaj (za 5 ljudi), mogoče bolj športen videz, pa ravno tako dizel. Avto pa naj bi zdržal vsaj 5 let - dobrodošlo več. :)
Naj povem še to da se mi je zdela Mazda 6 zelo zanimiv in lep avto, ampak glede na to da sem že na parih forumih prebral da veliko rijejo sem si potem to zamisel izbil iz glave. Kaj pa pravite vi na to?
http://www.anno1777.com/index.php?i=117279 - Zanimiva online igra v kateri lahko dejansko nekaj zaslužiš :D. Za več napotkov pa me klikni! :)

Lp

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To feb 01, 2011 5:54 pm

Za 3000€ in če hočeš dobrega disla imaš alfo 156, kupiš takšno da ima porihtane podvozje ali pa sam menjaš , in imaš lep čas mir.Ker pri teh alfah je problem roke, stablirazorji... ampak če to porihtaš je mira lep čas. Če hočeš met bol športen avto.

Drgače so pa poceni tudi ford mondeo ma dobre disel motorje. In je zelo prstoren avto ni pa glih ravno športen.

Vožnja napram alfi je mnogo bolj mehka, je pa sedaj odvisno ali bi rad bolj mehki avto ali bolj trd. Seveda pa, da neboš mislo pa da je alfa trda, in neudobna za vožnjo to ne. Ampak napram npr mondea je bolj trda sepa po drugi strani tudi lepše vozi skozi ovinke. :D , ter oblikovno veliko lepša.
Alfa romeo 147

Hanibalus
Nov uporabnik

Napisal/-a Hanibalus To feb 01, 2011 8:22 pm

xalfist je napisal/-a:Za 3000€ in če hočeš dobrega disla imaš alfo 156, kupiš takšno da ima porihtane podvozje ali pa sam menjaš , in imaš lep čas mir.Ker pri teh alfah je problem roke, stablirazorji... ampak če to porihtaš je mira lep čas. Če hočeš met bol športen avto.

Drgače so pa poceni tudi ford mondeo ma dobre disel motorje. In je zelo prstoren avto ni pa glih ravno športen.

Vožnja napram alfi je mnogo bolj mehka, je pa sedaj odvisno ali bi rad bolj mehki avto ali bolj trd. Seveda pa, da neboš mislo pa da je alfa trda, in neudobna za vožnjo to ne. Ampak napram npr mondea je bolj trda sepa po drugi strani tudi lepše vozi skozi ovinke. :D , ter oblikovno veliko lepša.

Pri Alfi se mi ravno ni všeč notranjost - armaturka :(. Mimogrede ali ni rečeno da te alfe veliko veliko "pijejo"?
Glede Mondeo-ta pa nevem bo treba še malo premislit :)

Še kakšne druge možnosti? :)

Lp

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To feb 01, 2011 9:31 pm

Hanibalus je napisal/-a:
Pri Alfi se mi ravno ni všeč notranjost - armaturka :(. Mimogrede ali ni rečeno da te alfe veliko veliko "pijejo"?
Glede Mondeo-ta pa nevem bo treba še malo premislit :)

Še kakšne druge možnosti? :)

Vedno ko mi nekdo reče ali ni rečeno, da alfe veliko pijejo se nasmejim. Zakaj? Ker veliko so pile alfe pred 15leti nazaj ko so imele bencin bokser mašine. Kasneje pa ko je prišel TS model, pa so imele npr 1.4 105 konjev, napram drugim 1.4 ki je imel 60-75konjev, razlika v konjih več kot očitna , a ni po tem takem nekako logično, da ne more biti poraba ista? Potem 1.6Ts alfa ima 120konjev, napram ostalim avtom 12let nazaj ki so imeli 75-100 konjev je spet razlika , in logično da tudi več pije.
In nalsednje alfa 156, 1.8 ima 145 konjev koliko limuzin pred 10 leti je imelo 1.8 145 konjev ali pa 2.0 150 konjev, bore malo. Alfe so pač navite in poraba je primerna konjem ne pa imenu alfa romeo. Pol pa še malo keri alfist vozi alfo lagano in poraba je temu primerna.

Kaj se pa tiče alfa romeo disla jtd, pa ne moreš reči, da so požrešni ampak se povsem kosajo z tdi motorji, če niso celo boljši. Boš še moral marsikaj zvedeti o znamkah avtomobilov.
Zato pa če pogledaš alfe 156 je 70% dislov 30% bincinarjev. In ker si rekel da kopuješ disla sem ti pal predlagal alfo, in 156 je edina hiba podvozje, ki pa si ga lahko sam doma urediš ali pa vsak poceni popoldanski mehanik.

Pač sta bla samo dva predloga relativno dobrih in poceni avtov, z veliko opreme napram nemcem, in froncozom. Kateri drugi kot pa audiji so ti všeč pa jaz nevem :D poglej si po avto netu, keri so ti všeč, še polek audija, pa povej predloge, pa keri se bo spoznal na tisto znamko ti bo znal kaj koristnega povedati.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy To feb 01, 2011 9:47 pm

Glih malo off:
Najboljšo lego(velikokrat dokazano) pri sprednje gnanih limuzinah srednjega razreda ima Ford Mondeo, tko da se ne bi strinjal s tistim o AR 156...ko smo že pri legi in "ride comfortu"..

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 01, 2011 9:55 pm

Osebno bi ti, tudi če nabereš tistih 7000 evrov, za ta denar svetoval namesto audija kaj mlajšega z manj prevoženimi, pa ne da bi bil audi slab ali kaj, samo kako drugo znamko lahko dobiš mogoče kaj mlajšega z manj prevoženimi. Glede na to, da si še mlad, bi res kaka alfa 156 pršla v poštev, prostorna ni kaj preveč, sicer pa tudi A4 ni, alfini dizli slovijo kot eni boljših in so resnično neproblematični, če ti je pa še kaj drugega všeč ali te kaj drugega zanima pa vprašaj.

npr če ma tole realne kilometre...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4472602&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4451057&show=1
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To feb 01, 2011 9:57 pm

opelboy je napisal/-a:Glih malo off:
Najboljšo lego(velikokrat dokazano) pri sprednje gnanih limuzinah srednjega razreda ima Ford Mondeo, tko da se ne bi strinjal s tistim o AR 156...ko smo že pri legi in "ride comfortu"..

Res je da imajo fordi dobro lego na cesti, ampak ko sem se peljal v mondeo sicer v karavanu je kr plaval po cesti, ok vožnja za potovanja super. Tak da težko vrjamem, ima boljšo lego napram trši alfi.

In kje je bilo to dokazano, samo tak za info me zanima, da si ogledam kak posnetek. Ker ti testi so velikokrat zelo subjektivni?
Alfa romeo 147

Hanibalus
Nov uporabnik

Napisal/-a Hanibalus Sr feb 02, 2011 9:20 pm

Ja saj sem že veliko pregledal na avto.net-u, ampak enostavno nevem kaj bi mi blo še ušeč :D. Zgleda da sem preveč zbirčen :D.
Čeprav recimo alfe sta mi obe lepi ampak 156 se mi notrajnost ne dopade medtem ko pri 147 pa je še kar lepa notranjost. :) Pa so tudi pri 147 problemi s podvozjem?
Glede porabe pa sem pogledal na poraba.com pa sem bil kar presenečen ker res ni velika poraba. Zgleda da so res samo včasih veliko pile. :)

Drugače pa mi je namisel prišel tudi Volvo, kaj si mislite o temle? (ne točno o tem ampak o tej seriji) - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4475030&show=1 (ja vem cena je spet velika :D)
Ali pa Mitsubishi - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4421081&show=1

Drugače pa ali bodo padle kaj cene avtov v pol leta?

Lp

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr feb 02, 2011 9:27 pm

Hanibalus je napisal/-a:Ja saj sem že veliko pregledal na avto.net-u, ampak enostavno nevem kaj bi mi blo še ušeč :D. Zgleda da sem preveč zbirčen :D.
Čeprav recimo alfe sta mi obe lepi ampak 156 se mi notrajnost ne dopade medtem ko pri 147 pa je še kar lepa notranjost. :) Pa so tudi pri 147 problemi s podvozjem?
Glede porabe pa sem pogledal na poraba.com pa sem bil kar presenečen ker res ni velika poraba. Zgleda da so res samo včasih veliko pile. :)

Drugače pa mi je namisel prišel tudi Volvo, kaj si mislite o temle? (ne točno o tem ampak o tej seriji) - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4475030&show=1 (ja vem cena je spet velika :D)
Ali pa Mitsubishi - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4421081&show=1

Drugače pa ali bodo padle kaj cene avtov v pol leta?

sicer ti o Volvotu ali Mitsubishiju ne vem povedat kaj dosti; je pa avtov teh dveh znamk na SLO cestah relativno malo. Volvo vsaj na slikah zgleda OK; povprašaj pa na Volvo forumu, boš pa tam našel kar nekaj info o teh avtih.
Sicer je pa 100x povedano na kaj biti vse pozoren pri nakupu rabljenega vozila ne glede katere znamke. Prebrskaj, bo koristilo.

Pa ugoden nakup!

lp tdk
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov