Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Re: nakup velikega malega avta

Napisal/-a noj Če feb 10, 2011 2:10 pm

northface je napisal/-a: In kdaj pride fl od c maxa, če kdo ve?

Facelift c-maxa je že bil, povsem novi model pa zapelje na slovenske ceste prihodnji mesec. Moraš pa vedeti, da je c-max en razred višje od ostalih omenjeih avtomobilov, in je temu primerno tudi boljši v vseh pogledih, vendar tudi dražji. Jaz bi ti priporočal c-maxa, če je le denarnica dovolj globoka ;)
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če feb 10, 2011 7:35 pm

Samo žal ta niti približno ne bo stal 12,13k €

Osnovna bencinska različica bo zelo blizu.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe feb 11, 2011 2:26 pm

Glede primerjave C3 Picasso in Clio Grandtour - najbolje je da oba vzameš na testno vožnjo in ugotoviš, kateri ti bolj ustreza v vožnji in po prtljažniku (glede na to, za kaj boš rabila prtjažnik).

Imam sicer še en predlog: Honda Jazz. Sicer mislim da bo malenkost dražja od obeh francozov, ampak morda še vedno kolikor -toliko v tvojem načrtovanem proračunu.
Eni znanci ga imajo (sicer prejšnjo generacijo) in se mi zdi da je kar velik prtljažnik - sem ga sicer videl s podrtimi zadnjimi sedeži in se mi je zdel ogromen prostor zadaj (glede na siceršnjo velikost avta).

Oblikovno/stilsko pa je, v kontekstu teh avtov, za moje pojme še vedno absolutni zmagovalec C3 Picasso..

Glede motorjev: C3 Picasso ima, kolikor vidim 1.4 bencinarja in 1.6 bencinarja. Na pamet bi jaz rekel, da bi morda tak avto zahteval 1.6 motor. Če pa gledaš na avto.net ponudbo novih, so večinoma 1.4 in morda to pomeni da za test bolj verjetno dobiš primerek z 1.4 motorjem - no in če boš med preizkušanjem ugotovila da je zate 1.4 dovolj, je to to.

Za clia tudi načeloma težko rečem - sicer sem v prejšnjem cliu sprobal 1.2 motor (75 KM, takega dobiš tudi v novem cliu) in je bil načeloma dovolj (jaz sem sicer, ko sem kupil clia, takrat raje vzel 98-konjskega 1.4, ampak ne vem če je pri novi generaciji clia ta motor še v ponudbi).
Ali bo 75-konjski 1.2 dovolj zate tudi v novem cliu (ki je večji in gotovo težji od prejšnjega, posebej karavan), je pa spet za sprobat. Če ne, pa lahko namesto njega vzameš 100-konjskega 1.2 TCE (s turbino), kjer pa bo moral kdo drug povedati kaj več kako je s tem motorjem (če je vsaj približno tako dober kot Volkswagnov 1.2 TSI, ki sem ga vozil v Golfu 6, potem bo ziher OK, ampak res ne bi vedel iz prve roke...)

Če bi se slučajno ogrela za Hondo Jazz, pa žal tudi nimam pojma o motorjih..
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface Po feb 28, 2011 7:30 am

Oj,

sprobala oba, zdaj pa sem v dilemi :). Pri citroenu imam boljši občutek za volanom, višji je, bolj pregleden in ima lepšo in za moje pojme bolj praktično notranjost. Pri renaultu me je čisto navdušil TCE motor in prtljažnik, pa nižji je, kar je po svoje prednost, saj to pomeni, da lahko lažje spravim stvari na streho (meter pa čevap). Mi ima pa tak čuden "trd" volan, v primerjavi s citroenom, za katerega sem mislila, da mi bo v roki ostal. Cena je na koncu približno tam tam. Skratka, ne vem. Še kakšen kriterij, po katerem bi se lahko odločila?

Mimogrede, a je za TCEje značilno nekakšno potresavanje v prostem teku?

Uporabniški avatar
Dboss
Nov uporabnik

Napisal/-a Dboss Po feb 28, 2011 8:58 am

Upam, da si vozil to kripo.....ker če je nisi verjetmi, da če rečem, da je avto kanta, bom užalil vse kante na svetu. =P
Novi clijoti so obup, vsaj te svoh mašine....ko vozilš in menjaš imaš filing da ti bo menjalnik ostal v roki. :lol:

Drugač pa jaz bi na tvojem mestu vzel Fabio 1.4 16v 86km...avto je bomba sploh pa z DSG menjalnikom.... :twisted:
Sam DSG mislim da nimajo še v sloveniji(razen RS-a)...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po feb 28, 2011 9:28 am

northface je napisal/-a:Oj,

sprobala oba, zdaj pa sem v dilemi :). Pri citroenu imam boljši občutek za volanom, višji je, bolj pregleden in ima lepšo in za moje pojme bolj praktično notranjost. Pri renaultu me je čisto navdušil TCE motor in prtljažnik, pa nižji je, kar je po svoje prednost, saj to pomeni, da lahko lažje spravim stvari na streho (meter pa čevap). Mi ima pa tak čuden "trd" volan, v primerjavi s citroenom, za katerega sem mislila, da mi bo v roki ostal. Cena je na koncu približno tam tam. Skratka, ne vem. Še kakšen kriterij, po katerem bi se lahko odločila?

Mimogrede, a je za TCEje značilno nekakšno potresavanje v prostem teku?
Kateri motor je bil pa v testnem Citroenu?

Očitno te je bolj prepričal Citroen, le pri motorju je v prednosti Renault. Če je bil v testnem Citroenu 1.4 motor in želiš več moči kot to, torej utegne biti zate boljša izbira 1.6 motor (BTW, moj fotr ga ima v Peugeotu 308 in je zelo zadovoljen)...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface Po feb 28, 2011 1:48 pm

Ja, sonic, si kar zadel bistvo. Ne bi pa šla v nakup večjega motorja zaradi stroškov in cene avtomobila. Pa niti ne gre za to, da bi me citroenov motor razočaral, ampak je enostavno tce toliko bolj odziven, da 1,4 izpade švoh. Sicer pa z obema prideš do 130 :).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov