V Golfih letnikov 2004 do cca 2008 praktično ne boš dobil 1.4 TSI, kakršni so razširjeni v golfih od 2008 naprej. Pred 2008 je bil 1.4 TSI (pod imenom TFSI, če se ne motim) na voljo le v 170-konjski varianti in v paketu GT sport. Pri nas dvomim da boš našel kakšnega takega rabljenega.Dboss je napisal/-a:Aja...star sem 22, tako da nobenih otrok ni tukaj umes.....enostavno Passat mi je lep avto, pa še kvaliteten je.
Do sedaj sem imel avte nižjih razredov(punto, civic,....pa še kako manše jajce) in zdej bi rad nekaj večjega.
Za 1x sem bolj nagnjen k Golfu, ker so bolše ponudbe na tržišču, ampak če pride za ta denar dober Passat se ga ne bi branil.
Na leto delam 20.000km, a se splača jemat dizla za te kilometre, glede na to da na trg najdeš bolje ohranjene benzinarje Golfe 1.4 TSI 90km? Avto uporabljam večino za kratke relacije(obala), občasno za kako dalšo in poleti za kake počitnice. A se tej dizelaši segrejejo kot bi se mogli v 10kilometrih?.....z dizli nimam izkušenj, ker ga pri bajti nikoli nismo imeli.
O teh TSI-jih sem bral, da niso tako faljeni motorji.....govorim za letnik 04-06....imajo tej mogoče kake napake?
Aja? No, možno, jaz sem kupoval golfa leta 2007 pa 1.4 TSI (140 KM) nimam v spominu, da bi jo videl na cenikih (ali pa je bil TSi toliko drag, da sploh nisem razmišljal o njem - če bom našel kataloge in cenike od takrat, bom preveril).W3s7_S1D3 je napisal/-a:1.4 TSI je bil tudi že leta 2006 vendar je to Golf 5 in ne 4. In bila je tudi "civilna" različica tega, ki je imela 140KM
Veliko sreče pri iskanju kakega takega rabljenega pri nas... no, novejšega (2008+) TSIja se že kakšnega dobi, ampak sevedaa tudi slučajno ne za 7.500 EUR.ban je napisal/-a:Tukaj imaš test golfa V 1.4 TSI.
http://www.avto-magazin.si/avtomobilski ... mfortline/
in
http://www.avto-magazin.si/avtomobilski ... 14-tsi-gt/
Saj avti oz. motorji niso iz cukra. Moj že skoraj 4 leta čisto lepo dela, pa se z njim vsak delovni dan peljem zjutraj na šiht 5-6 km v eno smer in popoldne nazaj. Ne vidim razloga, zakaj bi bil to tak problem.Dboss je napisal/-a:A dolgoročno škodi kej avtu, če so te male relacije in se ne segreje kot bi se moral(zima, dizelaš)? Avto nameravam imet 5-6let če bo šlo vse po sreči in ne bo z njim večjih težav.
Lahko pol pričakujem, da bo šla turbina prej ali slej? Tudi če najdem avto z katerim se je lepo ravnalo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov