Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

piton
Nov uporabnik

nakup rabljenega dizla

Napisal/-a piton Sr mar 09, 2011 2:21 pm

Pozdravljeni,

sem prvič na tem forumu vendar upam da mi bo kdo znal pomagati pri nakupu rabljenega avtomobila.
Sem v veliki dilemi za nakup, torej naj naštejem nekaj možnih kandidatov: audi 1.9 tdi (130km) oz 115km
Toyota Avensis 2.0d(115km)
Mazda 6 cd 120
Honda Accord 2.2 d
Obvezno mora biti karavan in dizel. Nimam izkušenj z dizli, do sedaj sem vozil samo 3 in sicer; Hondo Accord(super avto, saj sem pristaš te znamke vendar je predraga), vozil sem Toyoto Avensis vendar se bojim, da je podhranjen, ostale še nisem vozil, si jih pa želim preizkusiti pred nakupom. Aja vozil sem še Bmw-ja 320d, avto potegne super vendar je vožnja kot da bi vozil traktor.

No lepo prosim če mi pomagate, moj budget je nekje omejen na 8000eur in letnik vsaj 2003 do....

Lp Mitja

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: nakup rabljenega dizla

Napisal/-a tristan01 Sr mar 09, 2011 3:50 pm

Pozdravljen na forumu.

Preden se odločiš kupiti vozilo svojih sanj ti svetujem da dobro prebereš nekaj tem na forumu. Predvsem tiste ki se tičejo tematike izbire vozila - torej splošni nasveti na kaj biti pozoren pri nakupu. Kot drugo pa si preberi še temo o nategatorjih - preprodajalcih rabljenih vozil ki so poznani po zavajanju kupcev.

Glede izbire, bi ti svetoval da se odpraviš na par testnih voženj in se odločiš na podlagi občutka za volanom. Glede na to da boš za avtomobil zapravil približno četrtino nabavne vrednosti novega pa ne pričakuj preveč, vsekakor pa se odloči za dobro ohranjen primerek z znano zgodovino.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Re: nakup rabljenega dizla

Napisal/-a Polo78 Če mar 10, 2011 8:31 am

Z Accordom in motorjem 2.2 ctdi zagotovo ne boš zgrešil, seveda ob predpostavki, da je bil avto redno servisiran in kolikor toliko normalno vožen. Pri Mazdi 6 se izogibaj tistih iz uvoza, ki imajo praviloma prevrtene kilometre. Sicer velja enako, ob rednem servisiranju in znani zgodovini avta so to neproblematični motorji, do vključno letnika 2005 tudi nimajo zloglasnega DPF filtra, ki povzroča nekaj težav pri faceliftanem modelu (letnik '06-'07). Za ostale kandidate bodo pa drugi več povedal. ;)
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov