Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Dboss
Nov uporabnik

Škoda Octavia

Napisal/-a Dboss Ne mar 13, 2011 1:04 pm

Zanima me, če se kaj takega splača kupit?
Najprej sem gledal Golf-a 5 oz. Passata, ampak glede nato da je Octavia v razredu Passata in sta si zelo podobna me zanima, če se kej takega splača gledat?

Škoda Octavia 1.6 elegance
Slika

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4617183&show=1

Glede opreme sem zadovoljen, ima vse to kar potrebujem....

Glede na ceno, opremo, letnik in prevožene kilometre bi bil to načeloma odličen nakup, seveda če nisi zahtevan voznik.

Zanima me če je kaka skrivnost glede teh letnikov, motorjev, itd.(napake me zanimajo)?

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Re: Škoda Octavia

Napisal/-a NoFX Ne mar 13, 2011 1:17 pm

octavia ni v razredu Passata. Je v razredu Bore oz. Jette, če že primerjaš z VW

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne mar 13, 2011 1:33 pm

golf 5 nisem vozil, sem pa vozil golf 6, ter octavio letnik 2010. oba sta bila dizla. octavia je odličen avto in če bi se odločal med golfom in octavio bi 100% izbral octavio. predlagam pa ti da greš z obema na vožnjo, tako boš najhitreje ugotovil kaj je zate najboljše

Uporabniški avatar
Dboss
Nov uporabnik

Napisal/-a Dboss Ne mar 13, 2011 1:50 pm

a4 je napisal/-a:golf 5 nisem vozil, sem pa vozil golf 6, ter octavio letnik 2010. oba sta bila dizla. octavia je odličen avto in če bi se odločal med golfom in octavio bi 100% izbral octavio. predlagam pa ti da greš z obema na vožnjo, tako boš najhitreje ugotovil kaj je zate najboljše

Oba avta sem že vozil in oba sta odlična za vožnjo. Octavia je skor mal bolj udbna za moje pojme, pa še mal večja je(notranjost).

Problem se pojavi, ker Golf tega letnika in z tako malo km je nemogoče dobit. O Passatu pa da ne govorimo. ;)
Zato sem mal pogledal tudi Octavie....če z temi letniki in motorji ni nič narobe in vse štima bom vsekakor izbral Octavio.
70-90.000km manj in kako leto mlajša bi bila Octavia če jo primerjam z Golfom...za isti denar.

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Ne mar 13, 2011 2:47 pm

škoda octavia, od letnika 2005 so odlična vozila, kar se tiče napak jih skor nimajo, mamo doma in avto odličen, serviserji pri škodi , oziroma pri malgaju so večkrat rekli da majo škode manj napak kot vw tko da z to octavio nimas kaj falit, veliko varnih kilometrov ti želim

lp

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne mar 13, 2011 5:54 pm

NoFX je napisal/-a:octavia ni v razredu Passata. Je v razredu Bore oz. Jette, če že primerjaš z VW

aja a res? daj ne serji. nevem če je passat večji od octavie!
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne mar 13, 2011 5:59 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
NoFX je napisal/-a:octavia ni v razredu Passata. Je v razredu Bore oz. Jette, če že primerjaš z VW

ej kolega nea jezi se čuj :mrgreen: Raje se prijavi na fešto =P

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Ne mar 13, 2011 6:04 pm

wikipedia.... in še mnogi novinarji, mehaniki, serviserji pravijo, da je octavia golf, .....

The second generation was introduced in March 2004, based on the Volkswagen Group A5 (PQ35) platform also used by other Volkswagen Group cars, including the Audi A3 II, VW Golf Mk5, VW Jetta Mk5, SEAT León II, SEAT Altea, VW Golf Plus, VW Touran and VW Tiguan. Along with a new internal combustion engine range, also shared with other models of the Volkswagen Group, body changes included more legroom for rear seat passengers (a weak point in the original model) and increased ground clearance at front and rear to reduce the risk of grounding on steep ramps or facing kerbs.

In addition to the Czech factories in Mladá Boleslav and Vrchlabi, from 2008 the Octavia has also been produced at a factory in Bratislava, Slovakia,[5] as well as Shanghai (under the joint venture of Shanghai Volkswagen).[6]

In India, the second-generation Octavia is marketed as the Laura to distinguish it from the first generation.[7] The car is marketed in a segment higher, and is sold alongside the pre-gen octavia.

There are two four-wheel drive versions of the Octavia - the 4x4 and the Scout, both featuring a Haldex Traction four-wheel drive system, based on a computer-controlled clutch centre coupling. The two models both have higher ground clearance than the standard Octavia - increased by 24 millimetres (0.9 in) for the 4x4 and 40 millimetres (1.6 in) for the Scout. The Scout (announced 2006[8]) is only available with the estate body style, and has some SUV crossover style exterior modifications such as larger bumpers.

Responsible for the design were Thomas Ingenlath and Peter Wouda.

itd...

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 13, 2011 6:19 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:

Upsi patrik, octavia je ubistvu golf limuzina=jetta (bora), passat je rang višje, sploh po medosni razdalji, pa tudi po prostornosti, da opreme ne omenjam.

drugače je pa škoda v dosti primerih boljši nakup od VW, načeloma so zelo trpežne in brez nekih napak, kar za vw ne mormo govorit.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Ne mar 13, 2011 7:28 pm

Imam golfa V s takim motorjem, oktavia pa je praktično malo podaljšan golf. Motor je bolj tako-tako, za nezahtevne voznike u redu, za bolj zahtevne pa premalo močan. Dober je, da je 8V, kar pomeni da skoz vleče zvezno, lahko se pelješ tudi z 1500 obrati pa ga ne zmanjkuje oz. ne crkuje, ker ima navor (max 150 Nm pri 3800 obratih) bolj razporejen kot kak 16V. Poraba se mi giblje od 6l po regionalkah, 7-7,5l na AC (vožnja po omejitvah) do 9l če je mestna vožnja, povprečje imam malo nad 8. Je pa motor zelo trpežen, nezahteven, ne pije olja, servis na 15 kkm, redni servis na pooblaščenem servisu (olje shell 10W40, oljni filter) pride okoli 90€.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Po mar 14, 2011 12:20 am

Sodelavec je imel z Golfom 5 s takim motorjem porabo 8,5. Res da ni šparal, norel pa tudi ni. Drugače mislim da je Octavia boljši nakup kot Golf 5, še posebej če ti veliko pomeni prostor v prtljažniku. Osebno mi je tudi lepša zunaj in znotraj. V primerjavi z Golfom 6 pa bi se verjetno odločil za slednjega, je kar opazno izboljšan na vseh področjih glede na petko, čeprav na prvi pogled mogoče ne zgleda.

Definitivno pa je edina primerljiva lastnost Octavie s Passatom velikost prtljažnika, kjer je po mojem mnenju celo boljša če jo primerjamo z limuzinskim passatom, ker je petvratna. Po vsem ostalem je tole Golf.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po mar 14, 2011 8:08 am

Kot so že rekli, Octavia je praktično podaljšan Golf (5), po platformi in po občutku med vožnjo. Če ti je všeč in dobiš boljšo/cenejšo, nimaš kaj zgrešit.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Dboss
Nov uporabnik

Napisal/-a Dboss Po mar 14, 2011 11:13 am

Hvala vsem za odgovore. Mislim, da je to to, in da bom kr Octavio combi oz. limuzino(če ne najdem lepega combija) vzel.

Zdej pa sam počasi iskat lep in dober pimer....za 1x se ne mudi z nakupom. Do poletja je časa.

Hvala vsem.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po mar 14, 2011 11:49 am

Predvsem premisli o motorizaciji, saj deluje Octavia z 1.6 motorjem dokaj podhranjeno (še posebej ob polno naloženem avtomobilu).
Opremsko definitivno elegance - dvoconska klima, Jumbo box - sredninski naslon za roke, popolna elektrifikacija, radio CD z 8 zvočnikov (MP3 je bil ob doplačilu), ipd... ESP imajo prvi letniki II generacije med slovenskimi lastniki le redki (ESP je veljal ob doplačilu), večina doplačil ob elegance je obsegala mali usnjeni paket z usnjenim volanom.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov