Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Badzo
Stalni uporabnik

Re: octavia 1.2 tsi

Napisal/-a Badzo Če apr 07, 2011 10:44 am

Ceed je napisal/-a:@Badzo Nič ne pravim, da bi moral s takim motorjem letet 200, ampak mi gre na smeh, ko govorijo neumnosti, da doseže 190, vsaj po ravnici ne. Prepričan sem, da pride tudi do 220 sam odvisno kolikšen klanec je.

Kaj imaš ti ta avto doma? Octavio 1.2TSI si lastite doma, ali to ti govoriš ker je to rekel sodelavec od kolega sosedinega moža? Ne vem od kje tebi te podatki. Sam sem jo sprobal octavio combi 1.2TSI, žal o končni ne morem nič rečt, ker nismo sprobavali v tej smeri. So pa LASTNIKI povedali da gre 190, čez pa ni šans da jo spraviš. Razen po klancu navzdol. Govoriš tako kot da je govora o 1.2 motorju iz cliota RN s celimi 59imi konji in končno 160km/h. :roll:

Pa še to: vsi ki kupujete 1.2TSIja in pričakujete v avtu s to motorizacijo, da bo počil pri pospešku vsaj BMWja 330d, pri končni se bo kosal z GT3ko, hkrati bo potovalna hitrost nastavljena na okoli 235km/h (vmes ga boste pa še 4x stisnili do konca) in ob tem bo še postregel s porabo za liter nižjo na 100prevoženih od Oplove Astre ecoflex, ga NE KUPUJTE! Kajti čaka vas razočaranje: avto leti samo!? 190, poraba je pri zmerni!!! (povdarjam pri zmerni in NE idiotski) vožnji med 6.5 in 7.5L/100, pospešek je pa na ravni povprečnega voza (cca.10s). :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če apr 07, 2011 10:54 am

Badzo je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:@Badzo Nič ne pravim, da bi moral s takim motorjem letet 200, ampak mi gre na smeh, ko govorijo neumnosti, da doseže 190, vsaj po ravnici ne. Prepričan sem, da pride tudi do 220 sam odvisno kolikšen klanec je.

Kaj imaš ti ta avto doma? Octavio 1.2TSI si lastite doma, ali to ti govoriš ker je to rekel sodelavec od kolega sosedinega moža? Ne vem od kje tebi te podatki. Sam sem jo sprobal octavio combi 1.2TSI, žal o končni ne morem nič rečt, ker nismo sprobavali v tej smeri. So pa LASTNIKI povedali da gre 190, čez pa ni šans da jo spraviš. Razen po klancu navzdol. Govoriš tako kot da je govora o 1.2 motorju iz cliota RN s celimi 59imi konji in končno 160km/h. :roll:

Pa še to: vsi ki kupujete 1.2TSIja in pričakujete v avtu s to motorizacijo, da bo počil pri pospešku vsaj BMWja 330d, pri končni se bo kosal z GT3ko, hkrati bo potovalna hitrost nastavljena na okoli 235km/h (vmes ga boste pa še 4x stisnili do konca) in ob tem bo še postregel s porabo za liter nižjo na 100prevoženih od Oplove Astre ecoflex, ga NE KUPUJTE! Kajti čaka vas razočaranje: avto leti samo!? 190, poraba je pri zmerni!!! (povdarjam pri zmerni in NE idiotski) vožnji med 6.5 in 7.5L/100, pospešek je pa na ravni povprečnega voza (cca.10s). :roll: :roll: :roll:

Kolikokrat se pa voziš 190 po ac? Sicer pa že v tehničnih podatkih piše da je končna hitrost 192, torej ne vem zakaj bi mogla it 200 ali več. :ue Posepešek 10.8 sek do 100 je v primerjavi z 102 kW atmosfercem naravnost odličen (tam je 12.3) poraba pa ravno tako. Če se voziš z povprečnimi 7 litri je to zgledan poraba za tak voz, spet v primerjavi z atmosfercem. Če hočeš dirakt si pač kupiš močnejšo verzijo, če hočeš pa šparat si kupiš dizla. Čist simpl.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če apr 07, 2011 11:34 am

Ceed je napisal/-a:Ibiza 1.2tsi. Zadnjič sem jo vozil ene 20km malo bolj hitro(nisem neki pretiraval) povprečna 10.1l :shock:
Na avtocesti je poraba 9+ če ga voziš ene 150km/h kar je njegova max hitrost...

Prodajaš buče ali le ne veš kaj govoriš?! :roll:

Fotka, ki sem jo že enkrat prilepil...sicer ni Ibiza ampak (težji) Golf 1.2 TSI (105 KM):

Slika

Golf 1.2 TSI (105 KM) na ravnini kadarkoli (po števcu) brez pretiranih težav doseže 190 km/h...ga je pa možno na ravnini natiščati tudi do 200 km/h (po števcu) vendar da doseže to hitrost potrebuje zelo zelo dolgo časa! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Če apr 07, 2011 11:49 am

4000rpm pri 180kmh :shock:

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Če apr 07, 2011 12:12 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Clancy je napisal/-a:Še enkrat:
nevem kaj temu manjka?
http://www.youtube.com/watch?v=aDJ-PSwVjYI

Kaj temu manjka? To, da je lahko snemano s čipanim avtom v dolino z vetrom v hrbet! :D

Dvomim! Ravno zato sem prilepil ta video, ker z svojim Golfom identično pospešujem do 180km/h kot v tem videu, pa avto ni čipan ali v pa dolino z vetrom v hrbet.

Glede porabe pa samo tole.
Prej sem z Golfom IV 1.6 74kW (mestna vožnja, kratke relacije v službo in nazaj), delal z enim tankom max. 480km. Z TSI-jem, pa delam ob istem načinu vožnje okrog 700km. Tank je pri obema isto velik.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če apr 07, 2011 12:33 pm

ban je napisal/-a:
Blinder je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Malo sem gledal spritmonitor.de za 1.2 TSI motorje in tule so povprečne porabe:

Polo: 6,7 l
Golf: 6,54 l
Octavia: 6,86 l
Yeti: 7,3 l
Ibiza: 7,18 l

Škoda da nisi pogledal še za 1.6 102 v teh avtih ali 1.4 75-100. No sej kdor želi si lahko še pogleda

Za 1.6 102 kW (golfV) ti iz prve roke povem, da je moje povprečje v 45 kkm 8.2, najmanjša poraba na en tank, ki sem jo dosegel je bila 6.3 (dupust na hvaru), največja pa dosežena pozimi z kratkimi relacijami 9.3.

Za 1.6 102km mi za Golfa vrže ven 7,82 l porabe. Vzel sem pa letnike 2007-2011. Starejših namenoma nisem dal poleg, ker vemo da z leti raste tudi poraba. Sicer pa ja, naj si vsak pogleda sam. ;)
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
Antiznačkar po prepričanju

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če apr 07, 2011 12:37 pm

Kot pravim mi je po ravnini ni uspelo spravit čez 170, res je, da smo bili 3je v avtu, ampak vseeno ni bilo skupaj težje od golfa. Na ibizi lahko tudi jaz slikam 200km/h sam ne na ravnini... Ne vem zakaj bi lagal?!?! Mordaj je problem, da ima Ibiza samo 5prestav... Pri visokih obratih ji eksponentno pada moč in ne gre nikamor.

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani Če apr 07, 2011 12:43 pm

Ceed je napisal/-a:Kot pravim mi je po ravnini ni uspelo spravit čez 170, res je, da smo bili 3je v avtu, ampak vseeno ni bilo skupaj težje od golfa. Na ibizi lahko tudi jaz slikam 200km/h sam ne na ravnini... Ne vem zakaj bi lagal?!?! Mordaj je problem, da ima Ibiza samo 5prestav... Pri visokih obratih ji eksponentno pada moč in ne gre nikamor.

To je torej vzrok za razliko :) Ker pri polotu ( 6 prestav) je pri 150km/h samo 3000 obratov, motor pa lepo vleče do 5000, kjer pa potem začne počasi padat...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če apr 07, 2011 1:17 pm

Clancy je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
Clancy je napisal/-a:Še enkrat:
nevem kaj temu manjka?
http://www.youtube.com/watch?v=aDJ-PSwVjYI

Kaj temu manjka? To, da je lahko snemano s čipanim avtom v dolino z vetrom v hrbet! :D

Dvomim! Ravno zato sem prilepil ta video, ker z svojim Golfom identično pospešujem do 180km/h kot v tem videu, pa avto ni čipan ali v pa dolino z vetrom v hrbet.

Glede porabe pa samo tole.
Prej sem z Golfom IV 1.6 74kW (mestna vožnja, kratke relacije v službo in nazaj), delal z enim tankom max. 480km. Z TSI-jem, pa delam ob istem načinu vožnje okrog 700km. Tank je pri obema isto velik.

To sem napisal predvsem za šalo, malo pa za res. Takšen posnetek je lahko varljiv, kot tudi slika povprečne porabe. Lahko tudi jaz resetiram računalnik (v dolino) in potem čez kak kilometer prilepim povprečno 3.5l/100km na 8 let starem 1.9 TDI, lahko pa obratno, naredim to pred hudim klancem in se vozim v drugi do konca. Pač obstaja možnost, da stvar ni realna, ne pravim pa, da je v tem primeru tako! ;)

Ko enkrat dobiš več mnenj in poiščeš neko sredino med njimi, dobiš približno sliko. Najboljši primeri so recimo kot si ga zdaj navedel, isti uporabnik in dva različna avta na daljši rok.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če apr 07, 2011 1:17 pm

No, kakšna pa je razlika 3k pri 15o kmh in 3,8 k pri 180 kmh? 100 obratov na vsakih dodatnih 50 km/h v obeh primerih? Ne bi škodilo kakšno OŠ znanje matematike. Se da pa res vse poenostaviti na raven ene gostilniške debate. Mimogrede, da števci lažejo, ne upošteva nobeden. Da je tistih 180 v resnici enih 170? Da je 200 po števcu ravno enih 190 itd.

Še vedno me fascinira, ko nekdo pozna porabo svojega avtomobila na 2 decimalko natančno.

yani
Novinec

Napisal/-a yani Če apr 07, 2011 1:23 pm

uros11 je napisal/-a:No, kakšna pa je razlika 3k pri 15o kmh in 3,8 k pri 180 kmh? 100 obratov na vsakih dodatnih 50 km/h v obeh primerih? Ne bi škodilo kakšno OŠ znanje matematike. Se da pa res vse poenostaviti na raven ene gostilniške debate. Mimogrede, da števci lažejo, ne upošteva nobeden. Da je tistih 180 v resnici enih 170? Da je 200 po števcu ravno enih 190 itd.

Še vedno me fascinira, ko nekdo pozna porabo svojega avtomobila na 2 decimalko natančno.

3x sem prebral in še zdaj ne vem kaj hočeš povedat...

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če apr 07, 2011 2:30 pm

uros11 je napisal/-a:Še vedno me fascinira, ko nekdo pozna porabo svojega avtomobila na 2 decimalko natančno.

upoštevajo tudi koliko zraven laže števcec za kilometre zaradi različnega obsega različno obrabljenih gum, zato lahko na dve decimalke natančno :lol:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če apr 07, 2011 4:41 pm

uros11 je napisal/-a:No, kakšna pa je razlika 3k pri 15o kmh in 3,8 k pri 180 kmh? 100 obratov na vsakih dodatnih 50 km/h v obeh primerih? Ne bi škodilo kakšno OŠ znanje matematike. Se da pa res vse poenostaviti na raven ene gostilniške debate. Mimogrede, da števci lažejo, ne upošteva nobeden. Da je tistih 180 v resnici enih 170? Da je 200 po števcu ravno enih 190 itd.

Tebi pa ne bi škodilo, da sploh zaključiš zadevo kateri se reče OŠ! Napisal si odstavek čez tri vrstice v katerem nisi povedal nič. Razen tega da števci lažejo, kar pa tudi teta Pehta ve, odkar ima Lado Nivo!

Porabo na dve decimalki natančno, ti lahko tudi jaz povem za svojega za zadnjih 24k km. Zakaj? Zato, ker jo vpisujem v poraba.com in mi povprečje skozi celotne prevožene kilometre računa na dve decimalke natančno. Bom poslal mail da popravijo na eno decimalko, ok? :roll:

ColdMan87
Novinec

Napisal/-a ColdMan87 So apr 09, 2011 8:27 pm

Lahko rečem da avto nudi vse kaj rabi družinski človek :D nazadnje tankal za 30€ pa naredo 340km tem...placa ma dosti več ga ne rabi...vprašaj če majo kako akcijo edino ker ga lahko dobiš z bogato opremo tudi do 2k€ ceneje...je pa zanimivo videt ko se prelje 60 pa ti kaže puščico da ga moreš že v 6 dat... :D

P.S. Pa ko daš na leto za zavarovanje AO+ in kasko (sicer z 1% obitno franšizo)+ kraja ključev in tablice, zavarovanje vseh potnikov, parkirišče, svetlobna telesa,...vglavnem vse in le to znese malo majn kot 700€ (sicer 50% popusta) si presrečen) :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov