Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Seat Altea 1.4 tsi ali 2.0 tdi cr

Napisal/-a TrijoAdijo Ne apr 10, 2011 10:24 pm

Hja,...zdej komu verjet? Al "nikoli razočaranim" fahrerjem vozil iz VAG koncerna, al "pijančku" ki te stroje vsakodnevno gleda,šraufa,....itd...Ne vem no...podobno sranje me je doletelo pred nekaj časa, ko me je obšla trenutna slabost in sem hotu iz forda prešaltat na AR jtdm. Pa je tut mehanik iz flar servisa prbil, da to sploh ni za kupovat, ker da je z njimi en kup problemov... :roll: :roll:
Hehe.... :pivo ne može....kakšen kofe/sok...to pa može :)

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Re: Seat Altea 1.4 tsi ali 2.0 tdi cr

Napisal/-a Kael Po apr 11, 2011 11:20 am

Da je TSI zakon za furat in da je mnogo tišji kot TDI (sploh od starih 1.9 TDIjev) je res. Vendar pa pri poudarjanju okvar med TDI in TSI ven čas govorimo o tem kaka nevarnost je, da turbina odpove in podobni štosi. A to pomeni, da je tista na TSI motorju pa neuničljiva in ne more odpovedat? Meni se ravno zdi, da s tem, ko smo prišli iz atmosfercev na TSIje in hud downsizing, bo pri teh prej kaj crknilo kot pri starih motorjih. Dobro če imajo TSIji ketno in ne jermena je res nekaj prednostih pri stroških, podobno kot manjša prostornina da nekaj desetakov na leto.

Glede izračuna stroškov pri porabi goriva, pa upam, da si upošteval svojo realno vožnjo je pa delal primerjave podatkov koliko TSI in TDI pijeta pri tvojem režimu vožnje in ne gledal najnižje vrednosti obeh motorjev na spritmonitor.de. Če se cijaziš sta celo 1.9 TDI s 105 KM in 1.8 TSI s 160 KM blizu (5.0 in 6.4 l / 100km) - hitrost s tempomatom 100 - 110 na uro. Ko pa enkrat pritisneš na gas in jo začneš žgat, recimo eno 500 km potovanje po AC s 150 / 160 na uro, bo pri TDI poraba narasla precej manj npr. 1.9 TDI 6.7 l / 100km, 1.8 TSI 160 KM pa med 10 in 11 l / 100km. Tukaj gre res za malo karikirano primerjavo, saj je 1.9 TDI bolj varčen od 2.0 TDI ter 1.8 TSI bolj pije kot 1.4 TSI, vendar smo že od več uporabnikov slišali porabe 5.5, 6l+ če vozijo lepo, sicer pa zadeva takoj poskoči od 8 do 10 litrov.

Pri vsem skupaj bi sam se še vprašal, koliko tisoč km nameravaš naredit z avtomobilom. Boš ga mel dokler ne crkne (se pravi 300.000 do 400.000 km) ali boš mel 3 lete pa prodal s 100.000 prevoženimi. Če ga boš mel delje, potem je investicija tistega tisočaka ali dva smiselna, če boš pa prodal, potem pa je TSI bolša zadeva.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov