Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Thagirion
Nov uporabnik

Nakup do 2500€

Napisal/-a Thagirion Ne apr 10, 2011 11:14 am

Zdravo.
Sem mladi voznik in kupujem svoj prvi avto. Na vas se predvsem obračam, ker meni ni uspelo izvohat kšnega lepo ohranjenega vozila.
Sprobat sem šel eno alfo 147, vse lepo in prav, samo prodajalec pač ni hotel zaupati koliko prejšnih lastnikov je avto imel.

Iščem en bolj športn avto.

Budget je pa okol 2,5k. Prosim za malo pomoči.

Thagirion
Nov uporabnik

Re: Nakup do 2500€

Napisal/-a Thagirion Ne apr 10, 2011 7:15 pm

Kako se vam zdi tale ?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4564167&show=1

p.s. Cena se lahko giblje do 3500€

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Ne apr 10, 2011 9:42 pm

Če ti je všeč in ti je vseeno za denar, potem vzami tega, ki si ga nalimal. Če bi bilo po moje, bi iskal npr. enak model, le nepredelan, pa ga sam rihtaš, tole, kar predlagaš je lahko že kar utrujeno zaradi prevelkih col felten in majhnega preseka gum. Mogoče je tudi spuščen, ne vem. Mislim, da bi ti zadostovalo že 100konjev ta tak avto, vse ostalo je le dodatek strošek, ampak hej, tvoj je denar. ;)

Glej še Punta HGT, focusa, (če ga dobiš za ta denar, ne vem), potem so pa japonci, honda - s tem si zmagovalec, mazda, če je kakšna športna. Mogoče kak bmw compact?

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne apr 10, 2011 9:55 pm

Thagirion je napisal/-a:Zdravo.
Sem mladi voznik in kupujem svoj prvi avto. Na vas se predvsem obračam, ker meni ni uspelo izvohat kšnega lepo ohranjenega vozila.
Sprobat sem šel eno alfo 147, vse lepo in prav, samo prodajalec pač ni hotel zaupati koliko prejšnih lastnikov je avto imel.

Iščem en bolj športn avto.

Budget je pa okol 2,5k. Prosim za malo pomoči.

Pozdravljen na forumu.

Za prvi avto ti nikakor ne morem svetovati športnega vozila z XY lastniki in neznano zgodovino. Pa še proračun si postavil dokaj nizko. To sicer ne pomeni da je navedeni Peugeot slab, se pa ob tem poraja precej vprašanj. ali je bil avtomobil primerno vožen (ogret pred izživljanjem), ali je bil karamboliarn, so bili servisi opravljani redno, je bilo uporabljeno primerno olja, v kakšnem stanju je menjalnik in podvozje....

Takle avtomobil je lahko hitro jama brez dna. Če nimaš prihranjenih še vsaj enkrat toliko kot je budget za nakup vozila se ne spuščaj v avanturo s športnimi avtomobili.

Prav tako razmisli ali si za svoj prvi avtomobil lahko privoščiš vozilo katereo te bo letno brez registracije stalo približno polovico vrednosti nakupa, če si slučajno mlad voznik pa še malce več.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Thagirion
Nov uporabnik

Napisal/-a Thagirion Po apr 11, 2011 6:11 pm

Kwa sm pa js zei kupu XD

Cliota 1.2 ... sam je pa res biu minimalno vožen, skori nov. Pa še za bencin mi nebo treba skrbet :D

Hvala vseeno.

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Po apr 11, 2011 6:31 pm

pametno!

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po apr 11, 2011 6:53 pm

Pa sej tut tej športni avti ne požrejo neki full. Po teh klancih kjer jaz vozim bi clio 1.2 verjetno več žrl kot kak močnejši clio. Naslednji avto pa si kupi neki kar ti je všeč.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Napisal/-a rizi007 Po apr 11, 2011 7:44 pm

Hendrix je napisal/-a: ... Glej še Punta HGT, focusa, (če ga dobiš za ta denar, ne vem), potem so pa japonci, honda - s tem si zmagovalec, mazda, če je kakšna športna. Mogoče kak bmw compact?
:cry

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Po apr 11, 2011 8:28 pm

Seveda je zmagovalec, ker to so sanje običajnega mladega voznika. Kasneje bo že sam prišel k pameti. ;)

Se strinjam 1.2 je premalo, razen če je 16V.

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej Po apr 11, 2011 9:33 pm

Sem mlad in ko sem naredil izpit sem si želel "vse", samo Honde ne. V starih Civicih srečujem od mladih samo poševce, resno.

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Napisal/-a rizi007 Po apr 11, 2011 9:39 pm

Hendrix je napisal/-a:Seveda je zmagovalec, ker to so sanje običajnega mladega voznika. Kasneje bo že sam prišel k pameti. ;)

Se strinjam 1.2 je premalo, razen če je 16V.

:shock: Hm, ok... vsakemu svoje... :huh:

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Po apr 11, 2011 10:50 pm

Ne bit omejeni, ne govorim za vse, temveč večino.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To apr 12, 2011 8:17 am

Blinder je napisal/-a:Pa sej tut tej športni avti ne požrejo neki full. Po teh klancih kjer jaz vozim bi clio 1.2 verjetno več žrl kot kak močnejši clio. Naslednji avto pa si kupi neki kar ti je všeč.

Pa saj ni vse v porabi. Poglej na zadevo v celoti. Fant je mlad voznik, torej ga ob registraciji čaka "bonus" za mlade voznike. Bonifikacije na zavarovalnici verjetno nima nobene. Vse skupaj znese pri 135 konjskem stroju kar lepo zavarovalno premijo.

Ob tem si je treba priznat, da je avtomobil iz razreda malih dirkalnikov in je bil temu primerno vožen. Torej lahko k ceni prištejemo še vsaj en set gum in kakšno manjše popravilo iztrošenih delov, kamor pri takih vozilih spadajo končniki, diski, zavorne ploščice in pošten servis avtomobila. Vse skupaj znese poleg nabavne vrednosti avtomobila še cca 2.000 EUR.

Če je avtomobil zgonjen, morda celo v preteklosti karamboliran in slabo popravljen.... so stroški lahko astronomski in je cena namesto slabih 3.000 EUR hitro med 6 in 7.000 EUR. Pod pogojem da želi voziti zanesljiv avtomobil.

Za tak denar pa iskreno povedano lahko dobiš tudi dosti mlajši avtomobil podobnih lastnosti, vendar manj atraktivnega izdleda.

Kar sem napisal seveda ne pomeni, da zagovarjam stališče, da morajo vsi mladi vozniki začeti z najšibkejšimi avtomobili tipa Clio ali Punto z osnovnim motorjem. Se je pa potrebno zavedati posledic nakupa starih športnih vozil, da na koncu ne bo avtomobil več v delavnici kot na cesti in postal jama brez dna v katero je bilo vloženo x-krat več kot je nakupna vrednost.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov