Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

peter_p
Nov uporabnik

Stranski zračni blazini zadaj

Napisal/-a peter_p Po apr 04, 2011 4:10 pm

Pozdravljeni,

Odločil sem se za nakup avta Altea XL 1.6 TDI STYLE.
Avto je serijsko opremljen z zračnimi zavesami, kot opcijo za doplačilo pa lahko dodam še stranski zračni blazini zadaj. Je ta dodatek sploh smiselen ob že zračnih zavesah? Kaj s tem konkretnega pri varnosti pridobim?

Hvala za pojasnila in lep pozdrav.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Re: Stranski zračni blazini zadaj

Napisal/-a Tattoo- Po apr 04, 2011 4:47 pm

peter_p je napisal/-a:Kaj s tem konkretnega pri varnosti pridobim?

Zadaj sedeči v primeru bočnega trka pridobijo na bistveno boljši zaščiti boka in spodnjega dela telesa (medenica, rebra, roka,...)! ;)

P.S.: Z zadnjimi stranskimi zračnimi blazinami pa pridejo tudi omejevalniki zatezne sile za zadnje varnostne pasove, tako da so potniki na zadnji sedežni klopi tudi v primeru čelnega trka podvrženi bistveno manjšim obremenitvam! 8)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To apr 05, 2011 12:06 pm

Če jih že nabaviš potem le glej da bodo tudi zadaj vedno vedno vsi privezani....drugače se verjetno niti ne sprožijo, o tem se pa le pozanimaj pri prodajalcu.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To apr 05, 2011 12:26 pm

sicer morda malo off pa vseeno:

Lani decembra se mi je z A6 karavan quattro skozi stop znak zabil v prednja vrata mojega vozila.Sprožila sta se varnostna zavesa in stranski air-bag iz mojega sedeža.Če teh dveh dejavnikov nebi bilo bi imel zelo verjetno polomljena rebra,kolk ali celo kaj hujšega.O silovitosti trka ti dovolj pove dejstvo,da je oba avta obrnilo za 360 stopinj gledano v smeri vožnje.
Jaz osebno bi doplačal,nikoli se ne ve kaj se lahko pripeti.Vseeno je prvo varnost,vsaj zame.

lp tdk

peter_p
Nov uporabnik

Napisal/-a peter_p To apr 05, 2011 1:38 pm

Hvala za odgovore. Definitivno bom naročil še stranski zračni blazini.
Kaj pa če nisi privezan? Se vseeno sprožijo ob trku? Namreč me to zanima zaradi otroškega avtosedeža, ki je pritrjen s sistemom isofix, torej brez pripenjanja s pasovi.

Pa še off-topic vprašanje: A je 1,6 TDI dovolj močen motor ali je prešibak? Ima kdo izkušnje?

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ To apr 05, 2011 2:09 pm

Verjetno se ne, vsaj prednje se za potnika in voznika ne odprejo če nisi pripet (če ni senzorjev za težo v sedežih), prav tako ne zategne pasov ker jih ne more....zato pa vprašaj prodajalca....morda je druače pri stranskih...čeprav...lahko da je prav tako narejeno na senzor v sedežu...prav tako se pozanimaj če mora biti izklopljen v primeru da je otroški sedež namontiran (če je na prednjem sedežu mora biti izklopljen)

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Sr apr 06, 2011 11:44 pm

Vozil 1.6tdi v golfu, pa je bol kot ne žalostno to vse skup .. bi definitivno pogledal za kakim večjim motorjem ...
Slika

ABOARD
Nov uporabnik

Napisal/-a ABOARD Pe apr 15, 2011 10:44 am

peter_p je napisal/-a:Hvala za odgovore. Definitivno bom naročil še stranski zračni blazini.
Kaj pa če nisi privezan? Se vseeno sprožijo ob trku? Namreč me to zanima zaradi otroškega avtosedeža, ki je pritrjen s sistemom isofix, torej brez pripenjanja s pasovi.

Pa še off-topic vprašanje: A je 1,6 TDI dovolj močen motor ali je prešibak? Ima kdo izkušnje?

Glede na konje bi znal bit dovolj, ampak je način delovanja 1,6 tdi problematičen. Ni tak tragično, vendar je precej slabše kot z prejšnjim 1,9. Maš o tem dosti napisanega!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov