Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lisjak1
Nov uporabnik

Servisna knjiga - izpisek serviserja - NUJNO!

Napisal/-a lisjak1 Po apr 25, 2011 7:38 am

Prodajalec avtomobila (privat) mi je pri ogledu vozila (Clio) namesto servisne knjige, ki naj bi jo "izgubil", pokazal nekakšen izpisek opravljenih servisov, ki mu ga je natisnil serviser na Vodovodni v LJ (pozabil sem ga vprašati, za kateri servis gre). Iz izpiska je razvidna menjava posameznih delov (olja, filtri, jermeni...), datum servisa, številka šasije avtomobila itd. Nikjer na izpisku pa ni NAZIVA PODJETJA, ki je opravilo servis, niti kakšnega žiga, podpisa... Prodajalec sicer trdi, da se naziv podjetja, žig in podobno iz ne vem katerega razloga na takem izpisku nikoli ne napiše... ampak vseeno se mi zdi čudno. Pa še nekaj mi ni bilo jasno: prodajalec je vozilo pred enim tednom prepisal na njegovo hčerko, pri tem pa je ZAMENJAL REGISTRSKE TABLICE! Trdi, da je pri prenosu lastništva potrebno zamenjati tablice, čeprav se mi zdi, da to ni več potrebno...
Sicer pa vozilo zgleda brezhibno, celo preveč - 10 let star clio z opravljenimi 66000 km (po števcu...), nima praske, motorni prostor je skoraj sterilno čist (!) - a je to sploh mogoče? Vžge, deluje, speljuje kot nov.
Zanima me torej, kako je z izpiskom serviserja, ki naj bi nadomestil servisno knjigo. Kaj menite o nedavnem prepisu vozila na hčerko? A je mogoče, da ima 10 let staro vozilo pri 66K kilometrih popolnoma čist motorni prostor?
Za vsak odgovor se najlepše zahvaljujem.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Servisna knjiga - izpisek serviserja - NUJNO!

Napisal/-a ChuckNorris Po apr 25, 2011 9:06 am

v poplavi cliotov na avto-netu, bi jaz iskal dalje. zakaj bi rinil z glavo skoz zid; že če misliš da te niso nategnili te včasih nategnejo, ta pa sploh servisne nima, tak da pomoje ma vsaj ene 3x tolko kilometrov kot piše

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Po apr 25, 2011 10:12 am

a si že slišal kdaj da se da stvari oprat to te je en p'o domače povedano nate--gnil
kot vidim nisi glih poznavalec in ti v oči pade samo papirologija in da se vse sveti
zapomni si ni zlato vse kar se sveti umazan motorni prostor je pokazatelj da ni nič narobe če ni vse masno
čist je ponavadi tist ki kej skrivajo je blo vse mastno in so ga oprali in našpricali da se vse sveti da bi tebi zgledalo lepo kot novo
pri motorju je pomembno kako deluje ne kako zgleda s sabo vzemi mehanika ali znanca ki se vsej malo spozna na avtomobile
mogoče je avto dober ampak zlo verjetno je ta clio z zbitimi kilometri ker je nemogoče da se servisna knjiga zgubi pri 66tisoč km
reči mu naj ti pove št prometne in reg teblice in tu preveri podatke koliko je lastnikov itd
https://e-uprava.gov.si/e-uprava/emrvl.euprava
če bo začel mutit veš da je kej narobe
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po apr 25, 2011 10:18 am

preden se razpišete z vsemogočimi negativnimi komentarji naj samo omenim, DA JE MOGOČE.

2 leti nazaj oz. malo manj sem prodal avto, ki je bil star 7 let in z 76000 prevoženimi z servisno knjigo z računi in ja, je bilo slovensko vozilo in čist je bil "kot solza" tako, da ne komplicirajte preveč.

avtorju svetujem, da naj odpelje avto mehaniku, naj ga dvigne in pregleda ( podvozje, motor, hibe, ipd....).

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Po apr 25, 2011 10:28 am

adis je napisal/-a:preden se razpišete z vsemogočimi negativnimi komentarji naj samo omenim, DA JE MOGOČE.

2 leti nazaj oz. malo manj sem prodal avto, ki je bil star 7 let in z 76000 prevoženimi z servisno knjigo z računi in ja, je bilo slovensko vozilo in čist je bil "kot solza" tako, da ne komplicirajte preveč.

avtorju svetujem, da naj odpelje avto mehaniku, naj ga dvigne in pregleda ( podvozje, motor, hibe, ipd....).
Ja,tudi sam to zagovarjam ker namreč imam teto ki ima Nisana Sunnyja v garaži z 65tkm,je preva lastnica,avto je kot nov samo malo poliranja je potreben k je še tiste stare bele barve je pa 15 let star. Glih tak nima servisne in tudi homologacije ne k je to že vse zgubila. Teta je 75 let stara in nemre več voziti avta pa še noče prodati. Drugače pa je glih tako čist noter in tudi pod pokrovom.lp.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po apr 25, 2011 11:19 am

če je prodajalec fer, ti bo tud povedal, kje na vodovodni v lj je delal servise (mogoče Avtohiša Real?), kjer se boš najverjetneje tud lahko pozanimal.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov