Ob nakupu passata 2.0 tdi 103kW 2006 so me svarili pred problemi( šobe, glave, pokajoči materiali,napake na motorju) a sem si mislila, da so to zgolj govorice in, da je veliko odvisno od lastnika vozila, kako vozilo vzdržuje in na kak način ga vozi.
Sem bila neprijetno

presenečena, ko so se kmalu po nakupu začeli problemi. Sicer naj bi imel ob nakupu prevoženih malenkostnih 88000 km in tudi prvi računalniški pregled, takoj po nakupu ni kazal posebnosti. Pol leta je bilo vse ok, potem se je v zimi začel problem z vžigom, na ročni zavori je šel eden od motorčkov,prižgali sta se lučki za okvaro motorja in spirala za predgretje, napako je javljal na volanskem mehanizmu... Zamenjala sem vse filtre in z vžigom je bilo malo bolje. Dva dni pred dogovorjenim servisom sem obstala

na tomačevskem krožišču- šobe.
ŽaL so bile v mojem primeru govorice na mestu in mi je žal za nakup. V slabem letu lastništva vozila sem imela toliko opravkov na servisih, kot prej v petih letih! Dva prijatelja sta lastnika istih letnikov Passata, a gre za 1.9tdi. Zelo sta zadovoljna in priporočata nakup. Očitno govorice o modelih 2.0 tdi od l. 2005 do 2008-9 niso izmišljene.
Urejeno (mod): Pisavo sem ti spremenil nazaj v normalno (velikost in barva), za v prihodnje to upoštevaj in oddajaj odgovore v normalni (čitljivi) pisavi.