Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tadej2010
Nov uporabnik

VW Passat 1.9TDI

Napisal/-a tadej2010 Če jul 15, 2010 10:14 am

Pozdravljeni!

Zanimam se za nakup zgoraj omenjenega vozila. Gledam 105km letnik 2005, 2006, zaradi zavarovanja in ker naj bi imeli 140km se pravi 2.0 TDI neke napake, če kdo kaj več ve prosim da mi razloži. Na kaj moram biti pozoren pri nakupu avta, in če so z 1.9tdi motorji kakšni problemi, zanima me tudi če je to dovolj močan motor za takšen avto. Kako pa je kaj s porabo? Če si ga kdo lasti bi ga prosil za njegove izkušnje z avtom.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3867411&show=1

Najlepša hvala za odgovore

Lp TAdej

ND4SPD
Nov uporabnik

Napisal/-a ND4SPD Če jul 15, 2010 1:10 pm

Avto imam dobre 2 leti. Kakšnih napak do sedaj ni bilo. Ta motor velja za OK. Je pa motor s 105 konji kar malo "švoh". Jaz imam karavana + 235/45/17 gume in je teh 105 dejansko premalo. Ok, za normalno, umirjeno vožnjo brez prehitevanja je ok, za drugo pa skoraj ne. Dal sem ga čipati pri SKN na 135 konjev. Problemov nobenih, poraba ostala ista (okoli 7 litrov - delam v glavnem kratke razdalje), gre bolje. Končna hitrost 200km/h (po GPS) glede na težo 1550kg in 235 gume se mi zdi kar ok.

tadej2010
Nov uporabnik

Napisal/-a tadej2010 Ne jul 18, 2010 9:38 am

Najlepša hvala za izčrpen odgovor. Prosil bi še, da pokomentirate zgornji link, lahko tudi katerega priporočite. Predvsem me še zanimajo zakaj bi 2.0 tdi odsvetovali, katere so napake na motorju in na kakšne hibe moram biti pozoren pri nakupu passata.

Hvala in lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jul 18, 2010 10:27 am

tadej2010 je napisal/-a:Najlepša hvala za izčrpen odgovor. Prosil bi še, da pokomentirate zgornji link, lahko tudi katerega priporočite. Predvsem me še zanimajo zakaj bi 2.0 tdi odsvetovali, katere so napake na motorju in na kakšne hibe moram biti pozoren pri nakupu passata.

Hvala in lp

:roll:

no preden se usuje plaz kritik na 2.0 tdi motorje pa naj rečem, da niso VSI motorji imeli probleme.

pri nekaterih so pokale glave, šobe crkovale itd.. itd..

hibe ima vsak avto res pa, da nekateri te hibe opazijo takoj nekateri pa malo pozneje ali pa jih sploh ne opazijo zaradi svoje zaljubljenosti do tega avtomobila.

dobro preveri, da ni bil zaleten ter da ima kolikor toliko "realne" kilometre.

saba
Nov uporabnik

Re: VW Passat 2.0TDI

Napisal/-a saba Po apr 25, 2011 12:18 pm

Ob nakupu passata 2.0 tdi 103kW 2006 so me svarili pred problemi( šobe, glave, pokajoči materiali,napake na motorju) a sem si mislila, da so to zgolj govorice in, da je veliko odvisno od lastnika vozila, kako vozilo vzdržuje in na kak način ga vozi.
Sem bila neprijetno :shock: presenečena, ko so se kmalu po nakupu začeli problemi. Sicer naj bi imel ob nakupu prevoženih malenkostnih 88000 km in tudi prvi računalniški pregled, takoj po nakupu ni kazal posebnosti. Pol leta je bilo vse ok, potem se je v zimi začel problem z vžigom, na ročni zavori je šel eden od motorčkov,prižgali sta se lučki za okvaro motorja in spirala za predgretje, napako je javljal na volanskem mehanizmu... Zamenjala sem vse filtre in z vžigom je bilo malo bolje. Dva dni pred dogovorjenim servisom sem obstala oops na tomačevskem krožišču- šobe.
ŽaL so bile v mojem primeru govorice na mestu in mi je žal za nakup. V slabem letu lastništva vozila sem imela toliko opravkov na servisih, kot prej v petih letih! Dva prijatelja sta lastnika istih letnikov Passata, a gre za 1.9tdi. Zelo sta zadovoljna in priporočata nakup. Očitno govorice o modelih 2.0 tdi od l. 2005 do 2008-9 niso izmišljene. :!:

Urejeno (mod): Pisavo sem ti spremenil nazaj v normalno (velikost in barva), za v prihodnje to upoštevaj in oddajaj odgovore v normalni (čitljivi) pisavi.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Re: VW Passat 1.9TDI

Napisal/-a lizard Po apr 25, 2011 3:21 pm

Ne gre za nobene govorice, niti nikoli ni šlo, ampak gre za dejstva, težave oz. napake, ki jih prizna tudi sama tovarna. Pri vsaki znamki kdaj pa kdaj naredijo problematičen motor, le da je (roko na srce), 2.0 TDI (2005-2008) eden bolj problematičnih dizlov kadarkoli narejenih, družbo mu tu dela tudi Renaultov 2.2 dCi, ki je imel konstruktorsko napako.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov