Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
MeaN-MachinE
Nov uporabnik

Nakup Renault Twingo avtomatik

Napisal/-a MeaN-MachinE So apr 23, 2011 2:24 pm

Pozdravljeni,

že pred časom sem objavil temo, ker sem iskal manši avto za ženo (kot 2. avto/služba, vrtec in manjši opravki) v vrednosti nekje do 3.000 evrov. Sedaj je prišel ta čas, ko moremo avto nujno nabavit, in nekako sem se odločil za renault twinga...pač nekje za letnik 2002-2003 se mi zdijo cene z nekaj barantanje še najbolj spremljive..pa še twingoti so nekako v svojem razredu zelo hvaležni in servisiranje ni nevem kako drago v primerjavi z nemci...

Torej da pridem na bistvo...našel sem twinga 2003 letnik, 60.000km prevoženih, klasika od opreme (2x airbag, komplet elektrika, servo volan,...) in zakaj imam nagledanga...lepo ohranjen in nehote je avtomatik!?
Zato me zanima sledeče, če mogoče kdo ve kako se obnese twingo kot avtomatik, če so bili kakšni problemi,...zanima me še koliko bi bila realna cena takšnega avta, trgovec jo trenutno ceni okol 2.900 evrov?

Torej v pomoč mi bo kakršnkoli komentar glede omenjenga avta (pozitivni in negativni) da se lažje odločim za 100% nakup ;)

Hvala za pomoč in pa lep pozdrav

Gregor

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Re: Nakup Renault Twingo avtomatik

Napisal/-a Patrik_A3 So apr 23, 2011 2:30 pm

Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
MeaN-MachinE
Nov uporabnik

Napisal/-a MeaN-MachinE So apr 23, 2011 7:24 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:evo ti še enega

viewtopic.php?f=38&t=84806

Ne vem kaj si mi hotel s tem prispevkom povedat?!? :-o

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport So apr 23, 2011 7:47 pm

nevem kok si zahteven in zakaj glih avtomatik?
Moje izkušnje z avtomatikom na twingotu (že tem tanove oblike) so zelo slabe!
Pelov se boš glih tko, mene je najbolj motilo menjanje prestav, ZELO počasno!, + če si se normalno peljal in da si moral nekaj oz. nekoga prehiteti, k si prtisnu gas "v poden" je čist zaštekov - nekej časa nuca da se sploh spomne, ka bi naredu, pol ti pa vrže prestavo nižje --> obrate nabije skor do konca... in pol sploh ne gre nikamor...ker mu enostavno zmanjka brzine..
Naj še kdo kako mnenje napiše glede tega?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So apr 23, 2011 7:55 pm

MeaN-MachinE je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:evo ti še enega

viewtopic.php?f=38&t=84806

Ne vem kaj si mi hotel s tem prispevkom povedat?!? :-o

pozabi.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
MeaN-MachinE
Nov uporabnik

Napisal/-a MeaN-MachinE So apr 23, 2011 9:15 pm

207sport je napisal/-a:nevem kok si zahteven in zakaj glih avtomatik?
Moje izkušnje z avtomatikom na twingotu (že tem tanove oblike) so zelo slabe!
Pelov se boš glih tko, mene je najbolj motilo menjanje prestav, ZELO počasno!, + če si se normalno peljal in da si moral nekaj oz. nekoga prehiteti, k si prtisnu gas "v poden" je čist zaštekov - nekej časa nuca da se sploh spomne, ka bi naredu, pol ti pa vrže prestavo nižje --> obrate nabije skor do konca... in pol sploh ne gre nikamor...ker mu enostavno zmanjka brzine..
Naj še kdo kako mnenje napiše glede tega?

Odlično...nekaj več vem :D
Še vedno pa menim da z vožnjo po omejitvah (kot bi furala žena tamalo) ne rabi bit avto neki športak...mi je pa zanimiv tale članek...
http://www.avto-magazin.si/avtomobilski ... -pression/ ...ki mi da mislit da je avto idealn za ženske :D

Ima še kdo kakšno informacijo ali izkušnjo (vzdržljivost quickshift menjalnikov)?

norc89
Novinec

Napisal/-a norc89 Ne apr 24, 2011 9:23 am

Pa je twingec ta ki si ga ogleduješ avtomatik ali zgolj brez sklopke. Mi imamo 99 letnik kateri ima normalno menjalnik z prestavami le da nima sklopke. Tak da se vozi popolnoma isto vozi kot navadni. Ta menjalnik je potreben malo več vzdrževanja oz. menjave olja na 100k km . To pa je tudi vse.

Uporabniški avatar
MeaN-MachinE
Nov uporabnik

Napisal/-a MeaN-MachinE Ne apr 24, 2011 11:48 am

Ja to je dejansko zadeva brez sklopke (quickshift) ni kot klasičen automatik...deluje na principu računalnika in robot sistema.

Slika
Zadeva zgleda tako...imaš pa opcijo ročnega menjanja brzin (naprej in nazaj) ali samodejnega...

Saj kolikor jaz vem, obstaja za twinge samo ta sistem samodejnega menjanja ali se motim?! Torej norc89, če imate doma quckshift twinga...mi lahko napišeš kaj več kako se zadeva obnese?

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Ne apr 24, 2011 2:56 pm

da, twingo je imel samo quickshift ''samodejen'' menjalnik. samodejen v navednicah, ker gre po zasnovi to za klasičen ročni menjalnik z robotizirano sklopko in menjalnim mehanizmom. Torej sklopka JE, upravlja jo avtomatika, zobniki so razporejeni kot v klasičnem ročnem menjalniku, le da sinhrone spet tu upravlja avtomatika. Renault je to reč namontiral v twingota okrog prehoda v novo tisočletje in mislim, da tudi v prejšnjega cliota, potem pa je dokaj hitro potihnilo vse okrog tega menjalnika, tako da ne morem ničesar reči glede vzdržljivosti itd. Se pa ta sistem menjalnika (torej uradno se to reče: robotiziran ročni menjalnik) najde pri oplu v corsah, astrah in merivah(Easytronic), citroenu c2 in c3 (pod imenom Sensodrive) pa tudi pri alfah(Selespeed).
V male avte so te menjalnike začeli vgrajevati, ker je vgradnja veliko cenejša kot pri klasičnem avtomatiku s pretvornikom momentam, sam menjalnik pa je tudi veliko bolj kompakten (za starega peugeota 106, ki je tudi imel možnost samodejnega menjalnika se spomnim, da je imel le ta zgolj 3 prestave), klasični avtomatik pa ima tudi večje izgube in posledično zahteva večji motor, da se kolikor toliko spodobno premika po cesti.
Sam sem se imel priložnost voziti s citroenom c3 sensodrive z 1.4 bencinskim motorjem in bi za mestno vožnjo ta menjalnik izbral. že res, da si vzame kak hipec več med prestavljanjem, a za umirjeno in pametno vožnjo je reč povsem zadovoljiva. Je pa to daleč od menjalnika z dvema sklopkama ali pa dobrega avtomatika.
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
MeaN-MachinE
Nov uporabnik

Napisal/-a MeaN-MachinE Ne apr 24, 2011 5:19 pm

Torej strošek vzdrževanja ni kaj večji zaradi quickshift menjalnika (razen če kaj odpove na menjalnem sistemu)?

MrMatic
Nov uporabnik

Kraj: Fabrka

Napisal/-a MrMatic Ne apr 24, 2011 5:29 pm

Sam sem imel in še imam priložnost voziti Twingota s robotiziranim menjalnikom. Mal se je treba navadit na občutek, ker se menja, vsaj zame, zelo počasi. Tudi ko zamenjaš moraš lepo z občutkom dodati plin, drugače cukne. Za menjanje navzdol lahko menjaš s gasom, dvigneš obrate, lahko pa toliko počakaš, da ima avto že zelo nizke obrate, drugače "cukne".
Meni ni bil preveč všeč, ker sem navajen hitrega menjavanja prestav, če te pa to ne moti, je pa kar dobra izbira.
Glede porabe ne morem kometirati nič, ker nikoli nisem gledal koliko bencina pokuri, ampak sodelavka pravi, da je "šparovček", kljub zimskim gumam, ki jih ima celo leto.
Upam, da sem vsaj kaj pomagal pri izbiri.

Uporabniški avatar
MeaN-MachinE
Nov uporabnik

Napisal/-a MeaN-MachinE Ne apr 24, 2011 10:20 pm

Hvala za kar nekaj koristnih odgovorov, če pa ima še kdo kakšno informacijo pa bo do torka več kot dobrodošla ;)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po apr 25, 2011 11:59 am

Glede na to, da sem videl Ižanca s takim Twingom (torej s tem tipom menjalnika), menim da zadeva ni tako zelo občutljiva. Prestavljanje je res počasnejše, samo - kot so v reklami govorili - levo nogo lahko uporabljaš za pomembnejše stvari :D

PS: to glede Ižanca, kdor ne pozna hribovskih Ižancev ne bo vedel, samo tisti Twingo je pretrpel marsikaj v njegovem lastništvu; lastnik zadovoljen, rekel da vsake toliko dotoči olje (petrol), pa je že naredil z njim par 10 tisoč km. Avto pa je kupil za slabih 1000€ in je bil že ob nakupu v bolj bogem stanju.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
MeaN-MachinE
Nov uporabnik

Napisal/-a MeaN-MachinE To apr 26, 2011 7:07 pm

Evo twingec je pri hiši...žena več kot navdušena...quickshift sistem deluje odlično (za naše potrebe) tak da upam, da pri tem tudi ostane ;)

Hvala vsem za pomoč...

Lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov