Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Re: Kupujem avto do 4000€

Napisal/-a berlonso So apr 09, 2011 11:18 am

hvala za odgovor. tudi osebno se mi zdi da je ta motor prešvoh za gnati golfa, zanima pa me tudi kako se obnese v Polotih, Ibizah, so tud tam problemi ali pa problemi nastanej samo zaradi teže oz razmerja med maso vozila in močjo motorja?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So apr 09, 2011 12:17 pm

berlonso je napisal/-a:hvala za odgovor. tudi osebno se mi zdi da je ta motor prešvoh za gnati golfa, zanima pa me tudi kako se obnese v Polotih, Ibizah, so tud tam problemi ali pa problemi nastanej samo zaradi teže oz razmerja med maso vozila in močjo motorja?

dosti ki ma lahko veze unih 100 kg za kolkor je težji golf :roll: Kaj pol "neuničljivi" sdi v golfu bi pri 60.000 prevoženih km moral že eksplodirat?
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris So apr 09, 2011 2:51 pm

blinder, lahko prevedeš to prosim?

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso So apr 09, 2011 4:33 pm

hja razlika je 200 kg prej kot 100, in ni tako majhno breme, predstavljej si da bi vedno imel v avtu še 3 osebe namesto da si sam... ni tako mala razlika, sploh za 120Nm navora in 75KM.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder So apr 09, 2011 5:52 pm

kje je uporabnik energetik?

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Pe apr 15, 2011 7:14 am

Pozdravljeni,spet.
Zanimajo me vaša mnenja za naslednjega Renault Megan.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4735501&show=1
šel sem ga pogledat, servise ima delane na 30000km, menjane jermene, sklopko, je 2.lastnik, ne 1., oba sta mlada (manj kot 30), servisna je požigosana in ima račune.
problem se mi zdi v tem da avto sedaj stoji 4 mesece... kako lahko to vpliva na okvare v prihodnosti? avto nima tablic, zato me zanima če prekineš zavarovanje, ali moraš vrniti tablice? a se ne ponavadi tablice vrne ko preteče tehnični?
malo sumljivo se mi zdi to...
in pa ker ima delno usnje, se pozna malo odrgnjeno pri voznikovem sedežu, prestavna ročica je oguljena, ter voznikov sedež se na nagne naprej do konca (3 vratni avto, baje nek vzvod). se pri teh Meganih tako hitro obrablja material? ali je možno da nima pravih kilometrov?
Hvala za komentarje in vsaka mnenja.
pa nekih problemov ta motor nima ne?

lp

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe apr 15, 2011 9:50 am

Sklopka je nekam hitro menjana, pa tudi oguljen (prestavna ročica) pomoje še ne bi smel biti pri teh kilometrih. Kaj pa vem.. jaz bi pogledal še za kakšnim.

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Pe apr 15, 2011 10:10 am

aja za sklopko je rekel tako, da je nekaj šumelo ko je vžgal, šel je na servis Renault kjer so rekli da so jermeni, jermene je menjal, po mesecu se je šumenje ponovilo, šel je nazaj in so mu rekli da je nekaj pri sklopki (se ne spomni kaj) in je rekel naj jo menjajo. tle se je malo zaplel, tako da nevem če so menjali sklopko al samo potisni ležaj... ko sem ga to uprašu je reku da se ne spozna tolko...

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe apr 15, 2011 10:23 am

me zanima če prekineš zavarovanje, ali moraš vrniti tablice? a se ne ponavadi tablice vrne ko preteče tehnični?
Tablice vrneš tudi če odjaviš avto iz prometa.
problem se mi zdi v tem da avto sedaj stoji 4 mesece... kako lahko to vpliva na okvare v prihodnosti?
Razen akumulatorja pomoje nima bit kaj. Nekdo tukaj na tem forumu je imel Accenta, ki je stal 1 leto in je potem delal normalno naprej (najprej je malo zaropotal, ampak ko ga je pustil laufat nekaj časa se je normaliziralo in avto je delal kot je treba).
pa nekih problemov ta motor nima ne?
Ne, kolikor je meni znano nima.

Avto sicer ima nekaj plusov (ni od preprodajalca, ima račune), ampak pomoje nič ne škodi če si greš še kakšnega ogledat.

lastone
Nov uporabnik

Napisal/-a lastone To apr 19, 2011 6:25 pm

Pozdravljeni!

Kupujem svoj prvi avto. Pa bi rabil malo pomoči. Tam nekje 3.500 eurov je zgornja meja za avto. Letno bom naredil nekje med 15.000 do 20.0000 km. Vsakodnevna vožnja v službo 15 km in 2xkrat tedensko ralacija 100 km. V večini primerov se bom vozil sam. Lepši so mi 3 vratni modelčki. Kaj večjega od clitoa ne potrebujem. Minimalno 55kW. Opazil sem da ni neke velike razlike v ceni med dizlom in bencincom. Tako, da načeloma rajši dizel. Me pa zanima je razlika v porabi med 1.2 ali 1.4 litrskim bencinskim motorjem in 1.5 dizelskim? Avto bo verjetno letnik nekje med 2002 do 2004 pa me zanima koliko kilometrov bi okvirno naj imel avto v tem rangu? Tak za primerjavo sedaj si sposojam fatrovega golfa dizla 1.9 (47kW).

Gledal sem pa te avtiče:
-clio
-punto
-corsa
-fiesta
-polo
-kalos (zadnja opcija)
-yaris (teh je ful malo)
-micra (isto skoraj nič)
-206
-ibiza

Zdej me zanima a je sploh važn kaj vzamem glede na porabo? Ali si pač izberem tistega, ki mi je najlepši, ma redne servise in po možnosti 1. lastnik, čim manj km....

čikev

Napisal/-a čikev To apr 19, 2011 6:57 pm

V kolikor kupuješ Cliota pred 2004 letnikom, bi bilo bolje, da se dizlov zaradi znanih napak izogibaš ... za ta denar dobiš kakšnega lepega bencinca, ki je kar poskočen (že 1.2 16V gre za svoje konje kar dobro, no, precej poskočen je). Glede na tvoje vožnje bi sam izbral dizla, a bi se v tem primeru Cliota izogibal. Sam imam Peugeota 206 1.4 HDI in ti lahko precej povem o tem motorju in avtomobilu nasploh (ta motor je še v C3-ju in Fiesti). Motorček ima manj kot 70 konjskih moči (v C3-ju nekateri celo 90), vendar je za nezahtevnega uporabnika čisto dovolj. Oddolži se z zelo sprejemljivo majhno porabo, ki pri tvojih vožnjah (seveda ob normalni vožnji) ne bi smela preseči 5,5 l / 100 km. Jaz imam sicer porabo dobrih 6 litrov, vendar vozim izključno po mestu. Avtomobil je pač kar je, glede na konkurenco precej udoben. Od tega avtomobila pač ne moreš pričakovati ne vem česa... Z avtomobilom sem stroškovno gledano zelo zadovoljen. V treh letih sem opravil 2 redna servisa (zdaj me čaka tretji), ki sta prišla 200 in 140 € (kar dragi), zamenjal števec (strošek 100 €) in zadnji lonec (strošek 70 €).
Slaba izbira ne bi bila niti Polo in Ibiza, ki ležita na enaki platformi. V primeru nakupa le-teh se izogibaj 1.4 TDI-jev, ki imajo precej robat in grd zvok (3-je cilindri). Odlična izbira bi bil kakšne 1.9 TDI, SDI je pa zelo počasen, a zelo vzdržljiv. Ostalih ne poznam, le za Opla in Fiata vem, da imata odlične dizelske motorje(1.3 mjet/cdti).

Srečno!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To apr 19, 2011 10:40 pm

od teh naštetih bo verjetno clio 1.5 dci še najbolj varčen (sploh če gledamo zraven še zmogljivost). Sam pri tej mašini je največji minus zanesljivost. Če dobiš dober primerek, si zmagu. Tud 1.3 MultiJet/CDTI je dober motor (poraba sicer mal višja od dci-ja, a nekoliko bolj zanesljiv motor). SDI-ja bi se izogibal (res da nima turbine, samo je prekleto len). Drugih motorjev pa žal ne poznam, zato jih tud ne bom komentiral.

Kar se pa razlike v porabi tiče med bencincem in dizlom, je pa čist odvisno, kakšnih je teh tvojih 15km (kolk je mestne, kolk izvenmestne vožnje itd.).
Slika

lastone
Nov uporabnik

Napisal/-a lastone To maj 03, 2011 5:35 pm

Ima kdo izkušnje s tem prodajalcem http://www.avto.net/AHD/ slabe/dobre?

Tale avto me malo mika...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4764481&show=1

Hvala

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Napisal/-a Blinder To maj 03, 2011 6:02 pm

1.5 dci letnik 2003, naj povejo drugi če je problematičen ta motor pri micri.

Glede porabe pa pomoje ne rabiš komplicirat kir ti bo pil pol litra manj.. Itak boš v par letih zgubil 2000€ sam na vrednosti avta, pol je še zavarovanje, vinjeta :mrgreen: je pa res da za 15-20k km letno boš porabil čez 1500€ letno za gorivo :shock:
Mejo 55kW lahko premakneš do vsaj 60 kW, če te sekira zavarovanje(za 55kw se plača isto kot za 60kw, za 61 kw pa več kot za 60kw, so plačilni razredi).

Tdi 1.4 3 cilindre ni tok napačen, ima značieln zvok, vibrira spet ne toliko, da bi bilo moteče. Tvok pa je podoben 12 cilindrom =P http://www.youtube.com/watch?v=wJge-Ml3JQo

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr maj 04, 2011 8:15 am

Žena je pred slabim letom dni dobila službo v Ljubljani (vmes je bila sicer nekaj mesecev doma), a vendar, ob nastopu službe se je pojavila potreba po drugem avtomobilu. Ugotovila sva da nama znese kredit okoli 4.000 € na 5 let brez odpovedovanja (obrok 80,15 €) in sva začela iskati avto. Po nekem srečnem naključju smo našli Peugeota 206 1.4 HDI s 68 KM od prvega lastnika. In ta Peugeot brez težav pripelje ženo iz Celja do Ljubljane in obratno.

Cena je bila 3.900 € s 87.000 prevoženimi in menjanimi jermeni. Listki od ostalih servisev so bili zraven in avto je bi redno vdrževan. Je pa bilo zanimivo, da so bile na avtu še vedno prve gume - 7 let stare letne dunlopke. Pred nakupom sva se o teh Peugeotih malo pozanimala in edino resno opozorilo ki sva ga dobila je delovanje elektronike in še preostalih nekaj malenkosti, katere smo preverili če delajo in sva avto vzela.

Po prevoženih 25.000 kilometrih v 10 mesecih se na avtu ni pojavila nobena kritična okvara: šla je le sonda za meritev temparature motorja, senzor hitrosti in pričela je puščati streha pri anteni. Rezervni deli za Peugeota so nekoliko držaji od tistih za VW, npr. svojevrstna umetnost je filter goriva ki velja celih 65 €, za VW pa npr. nekaj čez 20 € če spomin služi. O avtomobilu lahko zapišem sledeče: zelo varčen (A.C Ce-Lj s hitrostjo 105kmh@2500 rpm vrže s klimo in letnimi gumami 4.3 litra / 100, primestna vožnja pa 5 litrov), ugoden za vdrževanje (predvsem pnevmatike: 50 € po gumi ki se uvršča v vrh ponudbe) in poceni zavarovanje (kasko itak odpade, podobno je s cestnim skladom). Kar se pa vožnje tiče je pa tako: v osnovi je tale avto primeren za mestno in primestno vožnjo, za avtocesto pa z nekaj omejitvami in previdnostjo. Vožnja je zaradi mehkega vzmetenja sicer udobna, vendar hkrati avto popolnoma onemogoča kakšno polaganje ovinkov ker se preveč nagiba, ob kakršnih koli poizkusih gre zadek hitro po svoje (npr. mokra cesta, krožišče eno kolo na kocka, eno kolo na asfaltu, oster ovinek...), motor pa je od 2200 rpm zelo glasen. Pospeški so zmerni, ob vklopi klime pa malo bolk klaverni, vendar tudi naložen avto za čez vikend, tremi v avtu, prižgano klimo in 5 prestavo zmore višnjegorski klanec z okoli 100 na uro če znaš pravočasno pritisnit na gas. No to so tiste omejitve o katerih sem govoril: pospeški so od kakšnih 100 dalje klaverni, zato je potrebne precej pazljivosti ob prehitevanju tovornjakov na avtocesti in tako meni kot ženi se zdi vožnja nad 110 preizkušnje sreče. Po števcu sicer avto zmore 170 in tudi pri npr. 150 je vodljiv, čeprav je spreminjanje smeri manj zanesljivo, problem kateri pa je res pri višnjih hitrostih pa je ta, da avto ob močnih zaviranjih kljub ABS ni miren, ampak ga piga levo in desno. Zato je pač treba voziti z glavo.

Skratka nabijanja, da rabiš v malčku 500 konjev, kompresor, turbino in 6.0 motor so navadno nabijanje. Če si zmeren voznik je tudi v tej velikosti avtomobila tudi 68 KM dovolj. Bistveni problem, sploh po tehleh nesrečah s smrtjo otrok na AC, ki ga js vidim pri teh majhnih avtomobilih in starih avtomobilih je varnost. Tukaj pa so težnje po večjih avtomobilih upravičene. Če koga zanima, prilagam še stroške - pri nama 1500 €, če bi človek sprejel nekaj kompromisov, bi jih lahko bilo recimo 300 € manj - torej 1200 € ki se (lahko) pojavijo ob nakupu rabljenega avtomobila s 100.000 prevoženimi:
285,00 € Št. kilometrov: 110000 km
- poljenje klime
- zatestnitev antene
- filter kabine, klime
- menjava olja
- menjava zadnjih zavor
- menjava koles
- menjava zaščitne plastike motorja

144,00 € Št. kilometrov: 103000 km
- 4x okrasni pokrovi za železna platišča
- diagnostika napake prižgane lučke motorja -> menjava merilca temperature motorja

210,00 € Št. kilometrov: 102500 km
Jeklena platišča za zimske pnevmatike

16,80 € Št. kilometrov: 102500 km
Zimska torbica za pnevmatike

30,00 € Št. kilometrov: 102500 km
Pregled avtomobila s testerjem, premontaža pnevmatik

220,00 € Št. kilometrov: 102000 km
Nakup zimskim gum Continental TS800.

66,24 € Št. kilometrov: 95000 km
Menjane navadne žarnice za Nightbraker žarnice (dolge in kratke)

10,00 € Št. kilometrov: 95000 km
Menjava ventilčka zadnje gume na sovoznikovi strani

42,70 € Št. kilometrov: 94000 km
Menjava vseh metlic brisalcev za Bosch

220,00 € Št. kilometrov: 90150 km
Kupljene gume Michelin Energy Saver

320,00 € Št. kilometrov: 90150 km
Servis na 90.000:
- menjane sprednje zavore v celoti
- menjano olje, dolita hladilna tekočina
- zamenjani vsi filtri (kabine, klime, goriva)
- izveden pregled avtomobila

lastone
Nov uporabnik

Napisal/-a lastone Če maj 05, 2011 3:14 pm

Hvala za obširen odgovor. Nekako se vedno bolj nagibam k dizlu.

Sem pa sedaj opazil še en avtič, ki se mi kar dopade. Malo večji kar je plus in pa dokaj nizka cena.....Citroen Xsara letnik 2002-2003. Gledal sem pa predvsem dizle 2.0 HDi. Ima kdo izkušnje s tem avtom? Zanima me kako je z rezervnimi deli glede na to da se ta avto ne izdeluje več?

prilagam par linkov

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4710066&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4715351&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4744305&show=1

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Če maj 05, 2011 6:19 pm

Sicer sem vozil le 1.6 bencinarja, ampak pred nakupom ti svetujem da greš na malo daljšo testno vožnjo, ker je bil meni po pol ure avto totalno premehek,sploh menjalnik se mi je zdel totalno zgrešen. no, spet nekomu pa to odgovarja

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov