Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ephor
Nov uporabnik

ŠKODA OCTAVIA 1.2 TSI

Napisal/-a ephor Ne maj 02, 2010 3:42 pm

Pozdravljeni,

odločam se za nakupnovega avta in med cenovno sprejemljivimi je skoraj zmagala nova Škoda Octavia 1.2 TSI, pa me zanima, ali je na forumu morda kdo, ki si jo že lasti ali jo je morda vozil in mnenja okoli motorja...

Vožnja bo pa večinoma mešana, pol mestna, pol avtocesta:)

Vozil sem Octavio 1.6 in sem bil kr razočaran nad vožnjo, dizel je pa kot prvo predrag in se mi zdi da tudi nepotreben, ker naredim med 15k in max 18k na leto.

V naprej hvala za kakšno mnenje ali izkušnjo!!

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Ne maj 02, 2010 3:59 pm

rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

tony.
Nov uporabnik

Re: ŠKODA OCTAVIA 1.2 TSI

Napisal/-a tony. Če maj 05, 2011 4:24 pm

Bok! upam,da še vedno kupuješ octavijo,ker bo to sigurno prava odločitev!Sam jo tudi imam on to 1,2 tsi elegance.Vožnja z njo je pravi užitek,pa še poraba za te kilovate prav neverjetna!Sedaj imam prevoženih
3200km pa je pvprečna poraba 6 litrov na100 km,in to ne po računalniku,ampak realno,kar sem tankal.Vozim se v glavnem v klanec in seveda nazaj(vsakič 300 metrov višinske razlike!)Motor lepo vleče tudi v klanc čeprav ima samo"1200 kubikov,pa prestavna razmerja so zelo ugodna(6 prestav!)
L.P.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če maj 05, 2011 4:57 pm

tony. je napisal/-a:Bok! upam,da še vedno kupuješ octavijo,ker bo to sigurno prava odločitev!Sam jo tudi imam on to 1,2 tsi elegance.Vožnja z njo je pravi užitek,pa še poraba za te kilovate prav neverjetna!Sedaj imam prevoženih
3200km pa je pvprečna poraba 6 litrov na100 km,in to ne po računalniku,ampak realno,kar sem tankal.Vozim se v glavnem v klanec in seveda nazaj(vsakič 300 metrov višinske razlike!)Motor lepo vleče tudi v klanc čeprav ima samo"1200 kubikov,pa prestavna razmerja so zelo ugodna(6 prestav!)
L.P.

Zanimivo kako imate vsi porabo 6, tole me spomne na tdi manijo ko so vsi tdi-ji žrli 5 litrov.

Če ti je motorcek dovolj zmogljiv kupi, samo vedi, da nad 130 gre poraba v višave...tako da računaj bolj na povprečje med 7 in 8 litri
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

hooger
Nov uporabnik

Napisal/-a hooger Če maj 05, 2011 5:34 pm

na spritmonitor-ju je povprečje 6,77 8)

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Če maj 05, 2011 7:10 pm

moja poraba je 6,3, na relacijo tud pod 6, super avto za ta denar

lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če maj 05, 2011 7:32 pm

Dizelsko gorivo je za okrog 30% bolj kalorično od bencina plus tega, da ima še večji navor dizel, kar se zelo pozna pri večjih avtih (težjih), zato bo imel dizel vsaj za 30% manjšo porabo (ista vožnja, pogoji), razen če so pri VW TSI-ju odkril neko hudo znanost, kar pa zelo dvomim

sdkcus76
Novinec

Napisal/-a sdkcus76 Če maj 05, 2011 10:24 pm

Dizelsko gorivo je za okrog 30% bolj kalorično od bencina plus tega, da ima še večji navor dizel, kar se zelo pozna pri večjih avtih (težjih), zato bo imel dizel vsaj za 30% manjšo porabo (ista vožnja, pogoji), razen če so pri VW TSI-ju odkril neko hudo znanost, kar pa zelo dvomim

LAŽ! Prava vrednost je okrog 11%

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Če maj 05, 2011 11:12 pm

pskoda je napisal/-a:Dizelsko gorivo je za okrog 30% bolj kalorično od bencina plus tega, da ima še večji navor dizel, kar se zelo pozna pri večjih avtih (težjih), zato bo imel dizel vsaj za 30% manjšo porabo (ista vožnja, pogoji), razen če so pri VW TSI-ju odkril neko hudo znanost, kar pa zelo dvomim

Eno preprosto znanost so pa le odkrili - 1.2 TSI je približno 100 kg lažji od enako močnega 1.6 TDI, kar se pozna tako pri porabi kot pospeških. Sicer pa je bilo o tem napisanega že ogromno.

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Pe maj 06, 2011 12:47 am

speedfreak je napisal/-a:
Zanimivo kako imate vsi porabo 6, tole me spomne na tdi manijo ko so vsi tdi-ji žrli 5 litrov.

Če ti je motorcek dovolj zmogljiv kupi, samo vedi, da nad 130 gre poraba v višave...tako da računaj bolj na povprečje med 7 in 8 litri

Misliš koliko v višave? 150 km avtoceste, 140km/h na tempomatu je zadnjič bila poraba konstantno 7,1-7,2 l/100km. Normalna vožnja po regionalkah 5,5 l/100km, z penzionistično vožnjo lahko še manj. Drugače pa povprečje zadnjih 6500 km je 6,5 l/100km po poraba.com.

@ephor
1.2 TSI je kar se tiče zmogljivosti, porabe in hrupnosti, svetlobna leta pred 1.6 atmosfercem, ki si ga vozil. Glede na letno prevožene kilometre se ti res bolj splača vzeti bencinarja, čeprav so baje novi TDI-ji super varčni.
Še več mnenj, o Octaviji 1.2 TSI si lahko prebereš tudi na Škoda forumu:
http://www.skoda-team.com/forum/viewfor ... 33d7099345

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Pe maj 06, 2011 8:41 am

res je, tud sam sm lastnik škode octavie 1. 2 tsi, in mam povprečno 6,3, mam pa komaj narejenih 600 km, če vozis po omejitvah,in vozis večinoma v peti oz. šesti prestavi mas porabo tud 5,5, se mi zdi kr sparovcek za bencinca, pa tudi če hočeš je lahko poskočen , predlagam da avto stestirate, jst sm bil zelo presenečen, kvaliteta pa se mi zdi zelo na nivoju, nic slabse od vw, men je celo lepsa notranjost, da ne govorimo o funkcionalnosti in uporabnosti , je nova octavia super avto za ta denar

lp

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe maj 06, 2011 8:55 am

Pa kaj ste upalili spet na porabo? Med 5 in 6 in 7 in 8 litrov ni nobene pametne razlike. Če kdo ne zmore za 7, potem naj hodi peš. Razlika je med 6 in 12 ali pa med 7 in 15, če že.

Pa da ne omenjam deciamalk pri porabi.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe maj 06, 2011 9:01 am

Po enem letu se je pomoje avtor že odločil glede Octavie, tako da ni treba še enkrat napisat nekaj, kar je bilo že najmanj stokrat premleto!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Clancy
Novinec

Napisal/-a Clancy Pe maj 06, 2011 9:21 am

Pa še res je oops.

Nihče ni opazil :lol:.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe maj 06, 2011 9:48 am

Hahahahaha, to pa je navečja fora do zdaj,ovega pa že boli ptiček za porabo, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe maj 06, 2011 9:52 am

~toMmy~ je napisal/-a:Po enem letu se je pomoje avtor že odločil glede Octavie, tako da ni treba še enkrat napisat nekaj, kar je bilo že najmanj stokrat premleto!
Pa res, hehe. Ampak mislim da ni nič narobe, če se vseeno kaj pove - saj informacije lahko prav pridejo ne le konkretnemu avtorju teme, temveč še komu drugemu, ki ga zanima. In ravno avti, kot so Octavia, so vedno zanimivi v smislu, da vedno veliko ljudi razmišlja o nakupu.

Glede 1.2 TSI pa še vedno vidim (tudi v nekaterih drugih temah na forumu), da eni še kar vedno ne verjamejo o njegovih zmogljivostih - še enkrat je treba povedati, da je v podobnem avtu vsaj toliko (v bistvu pa opazno bolj) poskočen kot stari 1.6 bencinar. Moč je podobna, a navora je več (in precej lepše je razporejen), svoje verjetno doda še 6-stopenjski menjalnik.

Šimfajo ga ponavadi tisti, ki ga nikoli niso imeli priložnosti preizkusiti. Tisti ki smo, ga smo vsi prijetno presenečeni nad motorjem.
S tem pa seveda jasno, da avti kot Golf ali Octavia, pač s takim motorjem še vedno niso neke športne rakete, a vseeno povsem spodobno motorizirani...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe maj 06, 2011 9:56 am

speedfreak je napisal/-a:Zanimivo kako imate vsi porabo 6, tole me spomne na tdi manijo ko so vsi tdi-ji žrli 5 litrov.
To je dejstvo, da lahko TDI pije 5 litrov ali tudi še manj. Meni moj sicer pije 6 ali raje še malo več, ker ga vozim veliko po mestu ali pa po avtocesti (po regionalkah zelo malo).
Sem pa enkrat peljal po navadnih cestah od Brega pri Savi (blizu KR) do Ljubljane in ob normalni vožnji (po omejitvah, ne manj) je bila poraba 4,5, ne da bi se kaj trudil s šparanjem... (res pa ni bilo nobene gužve, nedelja pozno popoldan)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe maj 06, 2011 10:11 am

sonic je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Zanimivo kako imate vsi porabo 6, tole me spomne na tdi manijo ko so vsi tdi-ji žrli 5 litrov.
To je dejstvo, da lahko TDI pije 5 litrov ali tudi še manj. Meni moj sicer pije 6 ali raje še malo več, ker ga vozim veliko po mestu ali pa po avtocesti (po regionalkah zelo malo).
Sem pa enkrat peljal po navadnih cestah od Brega pri Savi (blizu KR) do Ljubljane in ob normalni vožnji (po omejitvah, ne manj) je bila poraba 4,5, ne da bi se kaj trudil s šparanjem... (res pa ni bilo nobene gužve, nedelja pozno popoldan)

Vse te zgodbe o porabi okrog 6, se nato nadaljujejo, "sem se enkrat peljal.... in imel porabo liter žilet"

Moj TDI VI 2.0 110 KM ima po BC porabo 6 do 7, ko ga po mestu vozim, 4,5-5, ko grem v Koper ali Gorico ali Ljubljano, bodisi po AC, bodisi po regionalki. Enkrat, ko sem se pa razpištolil in vozil po omejitvah oz. max 120, tempomat, sem prišel iz Postojne do Gorice oz. malo višje + cca100 nm, s 3.8 :shock: po BC. Da ne govorim o tem, da toliko, da nisem zaspal vmes in da je vožnja trajala kot jara kača. Cela jeba za 0,7 litra * faktor 0,7 (70 km poti).
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov