Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Rookie_driver
Nov uporabnik

Opel Vectra <3

Napisal/-a Rookie_driver Sr maj 11, 2011 4:41 pm

Živjo

zdaj jaz kupujem avto ampak na vseh področji kar sem jih gledal in so mi bili všeč, so mi znanci pa tisti, ki se "malce" spoznajo na avte, odsvetovali vsak posamezen avto, ki mi je bil všeč. Gre se za moj 1. avto.
To so bili:
- Fiat Bravo,
- Honda civic ali Accord,
- Golf 3,
- Seat Ibiza in
- Bmw 316 ali 319 (ena najljubših)

Nekateri naj bi veliko pili, drugi se radi kvarijo, tretji imajo drage dele, četrti predrago vzdrževanje....

Zdaj pa sem se odločal, da bi kupil Opel Vectro 1.6i ali 1.8i 16V. Všeč mi je že od nekdaj, ko jo je imel moj oče, vendar on jo je imel v tuningu in je imel Remus izpuhe(4 cevi), športni čip, turbo.... in je rekel, da je iz teh razlogov veliko pila, ampak ni bila nikoli kaj preveč v okvari. Jaz pa bi rad eno normalno in zdaj ne vem niti koliko pije, koliko se kvari, kakšna so vzdrževanja.....

Zato lepo prosim, če bi mi lahko eden svetoval glede Vectre, ker mi je zelo pri srcu in želim izvedeti resnico, ne pa nekaj kar nekdo samo nekaj govori, nima pa velikih izkušenj. Lahko pa mi kdo svetuje tudi iz zgoraj namenjenih avtomobilov, če kaj kdo ve o njih.

PS: Vectre sem gledal v meji, ki je npr. med 55kW/ 75KM - 85kW/ 116KM, ker ne želim veliko plačevati za registracijo in gorivo

LP

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Re: Opel Vectra <3

Napisal/-a sebaveh Sr maj 11, 2011 8:11 pm

Imaš v mislih prve generacije (A), do leta '94?
So zelo zanesljive ter enostavne za popravljati. Žal pa je danes težko najti takšno z dobro ohranjeno karoserijo - brez rje spodaj in na vitalnih mestih (vpetje amortizerjev in obes). Naša je zdržala 400.000 km in bi še šla dlje, a žal ni šlo več čez tehničnega ravno zaradi rje na varnostno-kritičnih mestih. S švasanjem in popravljanjem pa bi tudi bilo veliko dela.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Rookie_driver
Nov uporabnik

Napisal/-a Rookie_driver Če maj 12, 2011 8:07 am

Sej to je res, ampak ok, kar sem jih jaz gledal so bili dobro ohranjeni pa še nekarambolirani pa vse to. Tako da takšne, ki imajo rjo pri meni itak takoj odpadejo. Kaj pa glede statistike?

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če maj 12, 2011 9:15 am

Nevem zakaj so ti rekli da Honde Civic niso dobra izbira in da je Vectra boljša za prvi avto.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Če maj 12, 2011 9:26 am

crxdelsol je napisal/-a:Nevem zakaj so ti rekli da Honde Civic niso dobra izbira in da je Vectra boljša za prvi avto.

mogoče ker je večja in pa deli so koraj zastonj :lol: :lol:
ps. problem je pa rja :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če maj 12, 2011 10:28 am

roberto-82 je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Nevem zakaj so ti rekli da Honde Civic niso dobra izbira in da je Vectra boljša za prvi avto.

Glede na naštete avtomobile so potencialno vsi problem. Potrebno je najti primerek, ki je dobro ohranjen pa ne bo težav z njim (bo pa zato toliko več dela da ga najdeš).

Kot so že omenili Vectre so z vidika vzdrževanja in kvarljivosti precej zanesljive, vendar se kronično pojavljajo težave z rjavenjem. S tega vidika je katerikoli drugi kandidat dosti boljši nakup. Res pa je da imajo vsi svoje pomankljivosti in težave na katere je treba paziti pri nakupu. Pri nakupu bodi pozoren predvsem na ohranjenost vozila in da ti avtomobil ustreza, saj nihaš med precej različnimi vozili in različnimi segmenti vozil. Z Oplovo Vectro lahko primerjaš BMW serijo 3 (E36) in Hondo Acord, ostali pa so za razred ali dva manjši.

Na tvojem mestu bi iskal čim mlajši in čimbolj ohranjen avtomobil in se nebi oziral na znamko.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin Če maj 12, 2011 11:36 am

@Rookie_driver:

Lepo je da poslušaš kakšen pameten nasvet od tvojih znancev vendar jih vseeno ne jemlji kot edino zveličavno resnico :lol:
Po mojem mnenju ni Vectra nikoli boljši avto od Accorda ,ki ti jo kot praviš odsvetujejo
primer:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4557320&show=1
Če te pa moti 100 kw pa imaš ravno tako dober 1.6 16V motor.

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Če maj 12, 2011 11:42 am

Saj če gleda vectre 1.8 16v je to v istem zavarovalnem razredu, tako da tukaj nebo razlike. Nimas pa kaj zgrešiti niti z Accordom niti z kaksno Vectro B+

Rookie_driver
Nov uporabnik

Napisal/-a Rookie_driver So maj 14, 2011 11:40 am

hvala vsem za te nasvete, da vsaj vem na kakšen avto gledat pa da sem jih malo spoznal glede njihovih težav. Upam le, da bom naletel na pravega in da mi ne bo žal še za naslednjih nekaj let. Kasneje bom mogoče že postavil se na noge, da bom kupil nekaj bolšega in novejšega.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne maj 15, 2011 5:27 pm

V tem rangu boš težko dobil lepo Hondo. Držijo ceno. Ni pa dražjega avtomobila za imet, kot honda v slabem stanju. Ni.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Ne maj 15, 2011 5:37 pm

roberto-82 je napisal/-a:

Točno tako. Nezgnite honde ne boš dobil :D
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov