Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Matoel
Nov uporabnik

Cene in pooblaščene prodajalne za iste znamke

Napisal/-a Matoel Ne maj 15, 2011 12:24 am

Pozdravljeni,

upam da sem temo uvrstil v pravi del, ker sem nov na tem forumu. Zanimam se za nakup KIe Ceed.

Glede na to, da obstajaja več zastopnikov me zanima ali pri nakupu pri različnih zastopnikih prihaja tudi do drugačnih cen oziroma ugodnosti? Se splača iti v več servisov ali so načeloma dogovorjeni za cene?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Cene in pooblaščene prodajalne za iste znamke

Napisal/-a ~toMmy~ Ne maj 15, 2011 2:32 am

Če so akcije določene s strani uvoznika, potem so razlike ponavadi minimalne ali jih pa ni. Še vedno se pa lahko pogajaš za kakšne tepihe, obvezno opremo, brezplačen ali ugodnejši prvi servis ipd. Če se ne gre za velike razdalje med zastopniki, je vsekakor vredno stopit še do kakšnega.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne maj 15, 2011 12:28 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Če so akcije določene s strani uvoznika, potem so razlike ponavadi minimalne ali jih pa ni. Še vedno se pa lahko pogajaš za kakšne tepihe, obvezno opremo, brezplačen ali ugodnejši prvi servis ipd. Če se ne gre za velike razdalje med zastopniki, je vsekakor vredno stopit še do kakšnega.

Sem slišal ja, da se za te stvari kupci borijo pri VW (tepihi in obvezna oprema). Po mojih izkušnjah so cene različne od zastopnika do zastopnika. Končna situacija je taka, identično vozilo dobijo koncesionarji po identični ceni. Od prodajalca do prodajalca pa je različno, koliko želi z avtom zaslužit. Sami pa manevrirajo stroške priprave vozila ipd.

Z zgornjim sicer nočem začeti nobenega prepira, da bo jasno - samo novo vozilo mora biti opremljeno v skladu z zakonom; z drugimi besedami: mora biti neoporečno. To vključuje varnostni trikotnik, kot ga predpisuje naša zakonodaja, ustrezen komplet prve pomoči, brezrokavnik z odsevniki in komplet nadomestnih žarnic. Od 15.11 do 15.3. pa vsaj z verigami (sicer trgovci spretno krmarijo skozi to nujno zlo in se izdajajo za dobrotnike, ker "samovoljno" podarjajo zimsko opremo). Pika konc - samo, pri kondorju dobiš odgovor, da Golf se prodaja brez tega, če ti je prav ali ne. Fino pa je izvleči še prvi servis gratis.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej Ne maj 15, 2011 12:58 pm

Mi smo novega Sportagea dobili občutno najceneje kar pri glavnem zastopniku Kmagu, preveri malo..

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne maj 15, 2011 1:08 pm

seveda so razlike. samo moras malo okoli hodit z ponudbami od prejsnjih prodajalcev.
tko je moj mati dobila pri Astri GTC gratis kasko za par let, ter za star avto 1.000 eurou vec, kot pri prvem prodajalcu ki je bila. ;)
turbo inside

ceeder
Nov uporabnik

Napisal/-a ceeder Po maj 16, 2011 12:21 pm

Razlike so predvsem v gratis dodatni opremi (npr. parkirni senzorji, tepihi, ...) ter morda še kakšen gotovinski popust ali pa popust pri zavarovanju.
Jaz sem na koncu kupil avto pri Trobcu.
V KMAG-u sem dobil tudi dobro ponudbo a me niso prepričali, ker so preveč taktizirali. Ne vržejo takoj vseh kart na mizo in se moraš z njimi pogajati, da še kaj iztržiš :)

LP!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To maj 17, 2011 8:36 am

odprti clio je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Če so akcije določene s strani uvoznika, potem so razlike ponavadi minimalne ali jih pa ni. Še vedno se pa lahko pogajaš za kakšne tepihe, obvezno opremo, brezplačen ali ugodnejši prvi servis ipd. Če se ne gre za velike razdalje med zastopniki, je vsekakor vredno stopit še do kakšnega.

Sem slišal ja, da se za te stvari kupci borijo pri VW (tepihi in obvezna oprema). Po mojih izkušnjah so cene različne od zastopnika do zastopnika. Končna situacija je taka, identično vozilo dobijo koncesionarji po identični ceni. Od prodajalca do prodajalca pa je različno, koliko želi z avtom zaslužit. Sami pa manevrirajo stroške priprave vozila ipd.

Z zgornjim sicer nočem začeti nobenega prepira, da bo jasno - samo novo vozilo mora biti opremljeno v skladu z zakonom; z drugimi besedami: mora biti neoporečno. To vključuje varnostni trikotnik, kot ga predpisuje naša zakonodaja, ustrezen komplet prve pomoči, brezrokavnik z odsevniki in komplet nadomestnih žarnic. Od 15.11 do 15.3. pa vsaj z verigami (sicer trgovci spretno krmarijo skozi to nujno zlo in se izdajajo za dobrotnike, ker "samovoljno" podarjajo zimsko opremo). Pika konc - samo, pri kondorju dobiš odgovor, da Golf se prodaja brez tega, če ti je prav ali ne. Fino pa je izvleči še prvi servis gratis.

Za malenkosti, kot so tepihi ipd., nekdo je omenil tudi parkirne senzorje (ki jih lahko dodatno vgradijo) sem se navezoval na avte v splošnih akcijah, tam je ponavadi maneverskega prostora za popuste precej manj. Pri Autodelti in Slaku so dali te stvari normalno zraven, glede na to koliko popusta sem izsilil pri Kondorju kot potencialni kupec in me potem še dvakrat klicali, sem prepričan, da mi ne bi dali takšnega odgovora kot tebi. Pač je potrebno nekaj samozavesti in vztrajanja.

Pri avtih izven akcije, si pa vzameš čas in je najbolje it vsaj do dveh salonov, k vsakemu vsaj dvakrat, pa ne prosit za popust, ampak odločno nastopit. Na prvo žogo ti verjetno nobeden ne bo dal max popusta. Ko sem že konkretno zbil ceno, so me še klicali, če me še vedno zanima in takrat se da še spustit.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To maj 17, 2011 9:21 am

klemen_ je napisal/-a:Mi smo novega Sportagea dobili občutno najceneje kar pri glavnem zastopniku Kmagu, preveri malo..

Koliko je to občutno? Ker jaz sem zadnjič tam malo firbcal in vprašal koliko popusta bi dali na Sportagea 1.7 crdi (2wd, urban oprema). Pa je prodajalec malo mencal, češ da nekih popustov nimajo, ker se na avto čaka skoraj pol leta, razen na kakega iz zaloge bi se dalo dobit kakih 500 eur in nič več (točno tak avto pa je npr. po ceniku 22.990 eur). Nevem, ampak meni se to zdi nekam malo, očitno morajo res imeti dobro prodajo, da ne spuščajo... :?
Antiznačkar po prepričanju

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 To maj 17, 2011 10:45 am

Ali pa nimajo dovolj proizvodnih kapacitet. Če mi nekdo reče, da bom moral na avto čakat pol leta hočem še več popusta. To jim je treba štet v slabo, kaj pa mislijo da so rolls royce al kaj?

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To maj 17, 2011 11:22 am

~toMmy~ je napisal/-a:Za malenkosti, kot so tepihi ipd., nekdo je omenil tudi parkirne senzorje (ki jih lahko dodatno vgradijo) sem se navezoval na avte v splošnih akcijah, tam je ponavadi maneverskega prostora za popuste precej manj. Pri Autodelti in Slaku so dali te stvari normalno zraven, glede na to koliko popusta sem izsilil pri Kondorju kot potencialni kupec in me potem še dvakrat klicali, sem prepričan, da mi ne bi dali takšnega odgovora kot tebi. Pač je potrebno nekaj samozavesti in vztrajanja.

Pri avtih izven akcije, si pa vzameš čas in je najbolje it vsaj do dveh salonov, k vsakemu vsaj dvakrat, pa ne prosit za popust, ampak odločno nastopit. Na prvo žogo ti verjetno nobeden ne bo dal max popusta. Ko sem že konkretno zbil ceno, so me še klicali, če me še vedno zanima in takrat se da še spustit.

Če prideš pustit slabih 20 k€ za siddharto, je to zame precej samozavestno :lol:
@Gusti - čakalna doba je, ne moreš pomagat. Zato pa imajo vozila na zalogi. Tudi v večjih trgovskih centrih lahko stojiš krepko več kot 15 minut v vrsti. Tudi tam priačkuješ zavoljo tega popust? V Revozu so delali na izmeno preko 700 vozil - si predstavljaš to številko? In če hočeš črno storio s tempomatom jo čakaš 2 meseca...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej To maj 17, 2011 11:28 am

Polo78 je napisal/-a:
klemen_ je napisal/-a:

Koliko je to občutno? Ker jaz sem zadnjič tam malo firbcal in vprašal koliko popusta bi dali na Sportagea 1.7 crdi (2wd, urban oprema). Pa je prodajalec malo mencal, češ da nekih popustov nimajo, ker se na avto čaka skoraj pol leta, razen na kakega iz zaloge bi se dalo dobit kakih 500 eur in nič več (točno tak avto pa je npr. po ceniku 22.990 eur). Nevem, ampak meni se to zdi nekam malo, očitno morajo res imeti dobro prodajo, da ne spuščajo... :?

Sicer 2.0 benz active..2k€ popusta v štartu, pa še prevoz pa senzorje sm zmučkal, drugje je bilo največ 1k€ popusta. Seveda je govora o avtu iz zaloge.

Matoel
Nov uporabnik

Napisal/-a Matoel To maj 17, 2011 1:50 pm

Koliko je potem pričakovati popusta za gotovinsk nakup avtomobila vrednega okrog 11 tisoč € ?

klekej
Novinec

Napisal/-a klekej To maj 17, 2011 1:52 pm

Na Kmagu niso je.bal popusta zarad gotovine. Pomoje boš dobil bolj malo popusta, Sportage 2.0 benz s sprednjim pogonom namreč ne gre ravno "za med".

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. To maj 17, 2011 2:31 pm

Jst sm kupu Ceeda par mescev nazaj. Sem bil pri treh prodajalcih, naš lokalen niti slišat ni hotu o popustu (bi dobil zastonj senzorje zadaj), na KMAGU so mi samo ponujal cenej njihovo testno floto, to je blo pa tud vse. Jst sm na konc vzel lanski letnik, na katerga sem dubu skupi še dodaten popust pa vinjeto, ki pa sm jo "zamenju" za dodatnih 100 eur popusta ker sm jo že mel. So razlike, ni kej. Aja, v kolikor ti ponujajo senzorje ki kao stanejo 350 eur ... Jst sm dal za svojga Ceeda za original senzorje z barvanjem in montažo 120 eur (cena za stranke ki kupjo avto tam). Ne vem kaj jih majo eni tolk za cent :D Pa a to prov slišm da ponujajo obvezno opremo za doplačilo :o Jst sm jo dubu (poleg gumijastih tepihov) ob nakupu no questions asked.

Ne bom delal reklame za svojga prodajalca tle, če te zanima pa ZS!

Lp, D.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To maj 17, 2011 2:35 pm

boš verjetno več popusta zrd lizinga dobu kot pa za gotovino. Kj več kot 1000€ popusta za 11k € vreden avto pomoje težko pričakuješ.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov