nebivedu je napisal/-a:Sej poiščeš eno z opremo. Malo počakaš, se bo že kakšna našla. Opreme je pa ponavadi toliko kot v primerljivih evropskih avtomobilih istega razreda in istega letnika.
Še vedno je najbrž tak avto po zanesljivosti in vzdržljivosti pred večino evropejcev istega letnika (če ne kar pred vsemi), on pa rabi avto, ki mu bo delal, ne ki se mu bo kvaril. Kar za 12 let stare focuse in ostalo izbiro ne moreš ravno trdit. Imam tukaj sodelavce, ki so imeli ali pa še imajo tok stare focuse - pa jih preklinjajo, ker je vsak mesec kaj narobe z njimi, pa namesto da bi se vozili, jih imajo na servisih. Pri enem je ob neuporabi zadnje šipe na vratih (nikoli je ni odpiral ali zapiral), le ta po 10ih letih dol padla sama od sebe, tako da jo sedaj izvijač drži pokonci. So že skor tok pokvarljivi kot alfe. Pa da porabe ne omenjamo, ker ni nikakor nizka pri 1.6 motorju v focusu, astri ali alfi in je tam tam z imprezino, ki ima 4x4 pogon.
Praviš je za posebneže? Zakaj? Zaradi izgleda?
Meni deluje odličen avto. Ni lep, ker noben subaru ni lep, je pa zanesljiv in kvalitetno narejen, pa zlepa ne crkuje tako kot ostala primerljiva evropska vozila istega letnika.
Dej, da ne boš postavil oltarja Subaruju! Mislim brez zamere samo pišeš tu ne vem kakšne hvalospeve, avtu, ki ni slab da ne bo pomote, ampak za dotični denar ponudi zelo malo, pa na koncu ravno tako kaj crkne. Vse crkuje in vse crkne, sploh pa v današnjih časih, ko je delano vse na to, da se menjava čim hitreje ne pa da traja čim dlje! Sej ne rečem, redni servisi so čisto ugodni oz. primerljivi z ostalimi avti, ampak bog ne daj da se kaj izrednega zgodi, pa ne mi govorit da to ni mogoče, ker vem da je! In tudi na Subaruju je to možno!!
Sam imam že drugega roverja in mi dela odlično, brez nekih izrednih stroškov (edini izredni strošek pri temu, ki si ga trenutno lastim, je bil strgan kabel kompresorja klime). Ampak ne bom priporočil tega avta, ker vem kako problematični so če dobiš nevzdrževan primerek.
Itak pa karkoli bo vzel v tej starosti in takem letniku za ta denar je zelo dobrodošlo, če ima v žepu pripravljenih zraven še 500eur, za kak izreden strošek, ki je po mojem mnenju v vsakem primeru neizogiben, ne glede na to kaj bo nabavil!