Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Badzo
Stalni uporabnik

Re: Nakup prvega avtomobila do 2500€

Napisal/-a Badzo Sr maj 11, 2011 2:02 pm

nebivedu je napisal/-a:Sej poiščeš eno z opremo. Malo počakaš, se bo že kakšna našla. Opreme je pa ponavadi toliko kot v primerljivih evropskih avtomobilih istega razreda in istega letnika.
Še vedno je najbrž tak avto po zanesljivosti in vzdržljivosti pred večino evropejcev istega letnika (če ne kar pred vsemi), on pa rabi avto, ki mu bo delal, ne ki se mu bo kvaril. Kar za 12 let stare focuse in ostalo izbiro ne moreš ravno trdit. Imam tukaj sodelavce, ki so imeli ali pa še imajo tok stare focuse - pa jih preklinjajo, ker je vsak mesec kaj narobe z njimi, pa namesto da bi se vozili, jih imajo na servisih. Pri enem je ob neuporabi zadnje šipe na vratih (nikoli je ni odpiral ali zapiral), le ta po 10ih letih dol padla sama od sebe, tako da jo sedaj izvijač drži pokonci. So že skor tok pokvarljivi kot alfe. Pa da porabe ne omenjamo, ker ni nikakor nizka pri 1.6 motorju v focusu, astri ali alfi in je tam tam z imprezino, ki ima 4x4 pogon.

Praviš je za posebneže? Zakaj? Zaradi izgleda?
Meni deluje odličen avto. Ni lep, ker noben subaru ni lep, je pa zanesljiv in kvalitetno narejen, pa zlepa ne crkuje tako kot ostala primerljiva evropska vozila istega letnika.

Dej, da ne boš postavil oltarja Subaruju! Mislim brez zamere samo pišeš tu ne vem kakšne hvalospeve, avtu, ki ni slab da ne bo pomote, ampak za dotični denar ponudi zelo malo, pa na koncu ravno tako kaj crkne. Vse crkuje in vse crkne, sploh pa v današnjih časih, ko je delano vse na to, da se menjava čim hitreje ne pa da traja čim dlje! Sej ne rečem, redni servisi so čisto ugodni oz. primerljivi z ostalimi avti, ampak bog ne daj da se kaj izrednega zgodi, pa ne mi govorit da to ni mogoče, ker vem da je! In tudi na Subaruju je to možno!!
Sam imam že drugega roverja in mi dela odlično, brez nekih izrednih stroškov (edini izredni strošek pri temu, ki si ga trenutno lastim, je bil strgan kabel kompresorja klime). Ampak ne bom priporočil tega avta, ker vem kako problematični so če dobiš nevzdrževan primerek.

Itak pa karkoli bo vzel v tej starosti in takem letniku za ta denar je zelo dobrodošlo, če ima v žepu pripravljenih zraven še 500eur, za kak izreden strošek, ki je po mojem mnenju v vsakem primeru neizogiben, ne glede na to kaj bo nabavil!

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr maj 11, 2011 2:26 pm

impreza posebna ker ljudem pride na pamet 206, clio, megane, golf, pol so še hondaši, toyotaši, za subaru pa nekateri niti ne vejo, da obstaja. 4x4 pogon je tudi nekaj posebnega v primerjavi z ostalimi, ki so fwd.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Sr maj 11, 2011 3:11 pm

kolega je kupu megana cupe 1.6 če se ne motm 2001 letnik... za 2000€, je tud vredu avtoček!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr maj 11, 2011 3:31 pm

Badzo, Ni to noben hvalospev, samo dejstva, da so naredili pri subaruju sicer grd, ampak zelo zanesljiv in vzdržljiv delovni stroj.

Vsak avto lahko deluje dolgo časa, če ga lastnik vzdržuje, pa tukaj ni važna znamka. Problem pa je, ker pri nas vsakdo preden proda avto ne dela servisov in podobno, pa potem dobiš zgonen in neservisiran avto. Potem pa ko človek kupi poceni avto, pričakuje skoraj novega in ker je prejšnji lastnik delal z njim ko svinja z mehom, pljuva po znamki, češ da vse crkuje. In ja, vsak avto crkne. Eni sicer preje, drugi pa kasneje.
Old subarus never die, they just get faster!

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin Sr maj 11, 2011 7:00 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4786723&show=1

podoben avto imam sam in iz mojih izkušenj ti ga lahko mirne duše priporočim

pili
Nov uporabnik

Napisal/-a pili Pe maj 13, 2011 1:48 pm

No po nekaj odločanja sem izbor zožil na Ford Focusa in Hondo Civic.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4817391&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4817424&show=1
Medtem ko ima Focus nekja malega več opreme, predsem pa bolje izgleda, pa je Honda Civic, vsaj kolikor vem, ''boljši avto''.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe maj 13, 2011 2:05 pm

focus je 4 leta mlajši avto, praktično za polovico generacije, zato honda deluje bolj zastarela v primerjavi z njim.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Pe maj 13, 2011 5:10 pm

Imel sem točno tako Hondo, kot jo gledaš in jo še danes malo pogrešam :D Res kvalitetno narejen avto, dovolj prostoren, motor je sicer malo len v hrib, ampak odlično potegne, malo ali nič okvar, edino rja po pragovih se rada pojavi, tako da je takšno stvar treba čim prej zrihtat. Kilometri na tejle Hondi sicer niso magični, ampak jih je vseeno malo malo, tako da bi bilo za preverit. Moram priporočit Hondo. LP

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Pe maj 13, 2011 7:16 pm

Kaj pa udobnost, iščem udoben avto za enak denar, zaenkrat razmišljam o xsari, razen če obstaja še bolj udoben avto za ta denar. Jasno ne sme bit preveč požrešen.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne maj 15, 2011 5:29 pm

Hendrix je napisal/-a:Kaj pa udobnost, iščem udoben avto za enak denar, zaenkrat razmišljam o xsari, razen če obstaja še bolj udoben avto za ta denar. Jasno ne sme bit preveč požrešen.

Potem ti res preostanejo bolj ali manj francozi. Poleg xsare, poglej še Peugeot 406. Odvisno če ti oblika paše ali ne (izgleda starejši kot xsara, je pa meni še vedno veliko lepši). Za 2500€ dobiš že kar lepega.

pili
Nov uporabnik

Napisal/-a pili To maj 17, 2011 11:49 pm

Kupu hondo in v njej preživel čist cel dan... Skratka izjemno zadovoljen!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov