Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Re: nakup novega vozila srednjega razreda

Napisal/-a dask Pe maj 13, 2011 11:06 am

Iz osebnih izkušenj priporočam Škodo. Imel sem Fabio, vozil Superba, trenutno imam Octavio Combi RS. V firmi imamo tudi BMW-ja 3 karavan ter Passata karavan (novi).
V BMW-ju je občutek "ekskluzivnejši", vendar to vsaj pri meni ne odtehta razlike skoraj 10.000 EUR. Passat je kar podoben Octavii, mogoče malenkost modernejši v notranjosti, vendar na zunaj precej dolgočasen. Poleg tega je par tisoč dražji s primerljivo motorizacijo in opremo kot Škoda Octavia RS.
Prostorsko v notranjosti se BMW tudi slučajno ne more primerjat z Octavio, občutek je precej bolj utesnjen. Passat je prostornejši, vendar le malenkost.
V glavnem, če nisi zakompleksan in bi rad najboljši price/performance, definitivno Škoda.
Tudi sam delam 40.000-50.000 km letno in sem se odločil za opreativni leasing preko firme. Izračun se vsekakor pokrije, če greš primerjat dohodnino in siceršnje stroške, ki bi jih moral plačevati za avto. Itak pa dohodnina vsako leto pade, ker se nabavna vrednost avta niža za 15% letno. Končna odkupna cena pa je tudi skoraj smešna.

tesfalar
Nov uporabnik

Napisal/-a tesfalar Pe maj 13, 2011 12:40 pm

dejanz75 je napisal/-a: ...Podobno sem tudi jaz zračunal...plus v primeru avta na firmo imam 400+ eur bonitete mesečno...

Pa saj ne PLAČUJEŠ 400€ bonitete mesečno, ampak se od teh 400€ plača dohodnina...

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Pe maj 13, 2011 1:00 pm

S temle bi se tudi morda dalo narest lepo število km: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3805816&show=1 (spet off:)

Sicer pa kolikor sem se jaz vozil s Superbom, je udobje res plus, tudi z imidžem mislim da ni več problem.

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 So maj 14, 2011 12:28 pm

mihaing je napisal/-a:Honda za 25k EUR ti je predraga, BMW pa misliš da se dobi ceneje :?

Ne, ampak 318d s povsem spodobno opremo pride 10% dražji od osnovnega Accroda z bencinskim motorjem oz. stane enako kot dizelski Accord z osnovno opremo...

tesfalar je napisal/-a:Pa saj ne PLAČUJEŠ 400€ bonitete mesečno, ampak se od teh 400€ plača dohodnina...

Vem. Čakam da mi računovodja izračuna koliko točno. ;)

ban je napisal/-a:ja še to, glede imidža. A ti avto kupuješ zaradi sebe ali zaradi sosedov?

Za sosede se mi j..e, ampak "poslovni" avto (vsaj pri nas in na balkanu) pač ne more biti Alfa ali podobno, pa tudi nimam nobenega namena kupovati avte, ki jih pa parih letih ne moreš prodati za normalen denar, tako pač ostanejo "nemci"...

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 So maj 14, 2011 1:24 pm

Najbolj se mi zdita primerna Passat in Superb

Razlike med njima so majhne. Prtljažnik je malenkost večji pri Superbu. Udobje je pri Passatu Comfortline ( z DCC prilagodljivim povdozjem) proti Superbu Ambition maleknost boljše, prav tako tudi vzmetenje. Vrednost Passata bo po 1 letu tudi večja vendar nebo tako bistvene razlike. Superb ima pa tudi veliko boljših lastnosti. Prostornost vzadaj je večja kot v Passatu medtem kot prostornost na sprednjih sedežih je enaka. Pospeški, vozne lastnosti so si zelo podobne, meni je bolj ugajal sicer passat vendar ni bistvenih razlik. Na tvojem mestu ne vem za kaj bi se odločil, mikala bi me tudi bencinska motorja 1,8TSI, ki sta precej zmogljiva in tudi poraba ni sicer tako velika.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So maj 14, 2011 3:35 pm

Kupi Audija. Najboljši imidž pri nas, da ne govorim o balkanu. Lahko tudi Passata če hočeš delovati bolj resno (oz. kot si rekel, penzionistično). S Škodo boš povedal, da si ne moreš privoščil bolj ugledne znamke, BMW pa je ravno obraten ekstrem (važno da je drag avto), zato ne bi priporočal nobenega od njiju, če nočeš izstopat v eno ali drugo smer. SUV-i: podoben imidž kot BMW + neodobravanje zelenih. Japonci in italijani odpadejo, od francozov pogojno Peugeot, s katerim poveš da nisi isti kot vsi ostali poslovneži, še vedno pa ima nek premium pridih (ampak manj kot nemci)

To je bilo striktno iz vidika imidža v naših koncih...

ABOARD
Nov uporabnik

Napisal/-a ABOARD Ne maj 15, 2011 10:14 am

tha_man je napisal/-a:Kupi Audija. Najboljši imidž pri nas, da ne govorim o balkanu. Lahko tudi Passata če hočeš delovati bolj resno (oz. kot si rekel, penzionistično). S Škodo boš povedal, da si ne moreš privoščil bolj ugledne znamke, BMW pa je ravno obraten ekstrem (važno da je drag avto), zato ne bi priporočal nobenega od njiju, če nočeš izstopat v eno ali drugo smer. SUV-i: podoben imidž kot BMW + neodobravanje zelenih. Japonci in italijani odpadejo, od francozov pogojno Peugeot, s katerim poveš da nisi isti kot vsi ostali poslovneži, še vedno pa ima nek premium pridih (ampak manj kot nemci)

Pa kaj je afnanje s plehom še vedno aktualno al kaj? :roll:

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne maj 15, 2011 1:01 pm

Pa še kako :)

tesfalar
Nov uporabnik

Napisal/-a tesfalar Ne maj 15, 2011 1:36 pm

dejanz75 je napisal/-a:
tesfalar je napisal/-a:Pa saj ne PLAČUJEŠ 400€ bonitete mesečno, ampak se od teh 400€ plača dohodnina...

Vem. Čakam da mi računovodja izračuna koliko točno. ;)

http://www.adecco.si/ Spodaj levo je izračun. Vnmesi svojo zdajšnjo bruto plačo in izračunaj neto, potem pa zdajšnjo bruto + 400€ in to je to. Ne rabiš računovodkinje :D

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne maj 15, 2011 5:25 pm

Mja, slovenci (in balkan) padamo na Nemce. Potem pač vzami Audia ali BMWja, pa je to to. Kaj pa MB C razred? Bel mercedes C v teh dneh obrne kar nekaj pogledov. Tiguan pa je.. vsem pač poveš da si ne moreš privoščit Tuarega. Vsaj v poslovnem svetu.

Če pa si vseeno pripravljen popustit pri imidžu, pa bi ti toplo priporočal vsaj ogled Mondea.
Sicer pa, sam vozim Opla.. pa bi moral še to omenit, ampak IMO trenutna oplova ponudba ni ravno konkurenčna.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po maj 16, 2011 7:07 am

Prepričanje, da so v poslovnem svetu primerni zgolj nemški avti je posledica manjvrednostnega kompleksa v smislu pomanjkanja samozavesti ter dobre samopodobe, katero je treba "popravljat" s plehom. Poznam kar nekaj uspešnih ljudi, ki vozijo japonce, italijane, francoze, verjeli ali ne tudi korejce. Tako, da to je zame en velik bullshit. :roll:

Kar se pa tiče ohranjanje vrednosti, samo bežen prelet avto.neta pokaže, da npr. japonci držijo ceno vsaj enako dobro kot nemci (za francoze in italijane ne rečem), da niti ne govorim o tem, da pri nas prej izstopaš v kakem Lexusu ali Infinitiju, kot pa v neki nemški premium znamki, ki jo ima že skoraj vsak, da ne rečem kdo...
Antiznačkar po prepričanju

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 Po maj 16, 2011 10:13 pm

Hm, dobil zanimivo ponudbo: 27.000 EUR za A4 TDI z opremo Limited Edition (servotronic, usnjen večfunkcijski 4-kraki volan, paket elementov s sijajem, sredinski naslon za roke, ogrevani zunanji ogledali, parkirni sistem zadaj, radio Symphony, priprava za mobilni telefon, ksenonska žarometa plus z dnevnimi lučmi v tehniki LED, tempomat). Gremo na banko pogledat če so že začel spet posojat dnar. :-P

Sicer me pa zanima kje vraga sem napisal da kupujem azijski avto??? OK, honda accord je kul, sam je cena previsoka (2.2cdti elegance B pride dva jurja dražji od audija), ostalo je pa tema.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Po maj 16, 2011 11:34 pm

Polo78 je napisal/-a:Prepričanje, da so v poslovnem svetu primerni zgolj nemški avti je posledica manjvrednostnega kompleksa v smislu pomanjkanja samozavesti ter dobre samopodobe, katero je treba "popravljat" s plehom. Poznam kar nekaj uspešnih ljudi, ki vozijo japonce, italijane, francoze, verjeli ali ne tudi korejce. Tako, da to je zame en velik bullshit. :roll:

Kar se pa tiče ohranjanje vrednosti, samo bežen prelet avto.neta pokaže, da npr. japonci držijo ceno vsaj enako dobro kot nemci (za francoze in italijane ne rečem), da niti ne govorim o tem, da pri nas prej izstopaš v kakem Lexusu ali Infinitiju, kot pa v neki nemški premium znamki, ki jo ima že skoraj vsak, da ne rečem kdo...

j*****ga...pač tipične slovenske ovce...samo da je švaba pa tudi če je iz kartona. ;)

nalcoq4
Stalni uporabnik

Napisal/-a nalcoq4 Po maj 16, 2011 11:41 pm

dejanz75 je napisal/-a:Hm, dobil zanimivo ponudbo: 27.000 EUR za A4 TDI z opremo Limited Edition (servotronic, usnjen večfunkcijski 4-kraki volan, paket elementov s sijajem, sredinski naslon za roke, ogrevani zunanji ogledali, parkirni sistem zadaj, radio Symphony, priprava za mobilni telefon, ksenonska žarometa plus z dnevnimi lučmi v tehniki LED, tempomat). Gremo na banko pogledat če so že začel spet posojat dnar. :-P

Sicer me pa zanima kje vraga sem napisal da kupujem azijski avto??? OK, honda accord je kul, sam je cena previsoka (2.2cdti elegance B pride dva jurja dražji od audija), ostalo je pa tema.

Verjetno si pozabil na Lexus-a ki je pojem kvalitete in zanesljivosti in velik plus je tudi to da je delan na japonskem...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To maj 17, 2011 12:03 am

tha_man je napisal/-a:Kupi Audija. Najboljši imidž pri nas, da ne govorim o balkanu. Lahko tudi Passata če hočeš delovati bolj resno (oz. kot si rekel, penzionistično). S Škodo boš povedal, da si ne moreš privoščil bolj ugledne znamke, BMW pa je ravno obraten ekstrem (važno da je drag avto), zato ne bi priporočal nobenega od njiju, če nočeš izstopat v eno ali drugo smer. SUV-i: podoben imidž kot BMW + neodobravanje zelenih. Japonci in italijani odpadejo, od francozov pogojno Peugeot, s katerim poveš da nisi isti kot vsi ostali poslovneži, še vedno pa ima nek premium pridih (ampak manj kot nemci)

Kar realen opis glede dojemanja znamk pri precej "ovcah"! :D

Polo78 je napisal/-a:Prepričanje, da so v poslovnem svetu primerni zgolj nemški avti je posledica manjvrednostnega kompleksa v smislu pomanjkanja samozavesti ter dobre samopodobe, katero je treba "popravljat" s plehom. Poznam kar nekaj uspešnih ljudi, ki vozijo japonce, italijane, francoze, verjeli ali ne tudi korejce. Tako, da to je zame en velik bullshit. :roll:

Se strinjam, če se pri nakupu avta oziraš na to, kar mislijo drugi in ne na to, kar tebi odgovarja, je velika verjetnost, da je v igri manjvrednostni kompleks. Sosedi ne bodo plačevali obrokov! Japonci se brez težav primerjajo z nemci kar se tiče ohranjanja cene.

nalcoq4 je napisal/-a:Verjetno si pozabil na Lexus-a ki je pojem kvalitete in zanesljivosti in velik plus je tudi to da je delan na japonskem...

Zanimiv avto, ampak mene pusti hladnega skoraj tako kot podrejene Toyote, ki so zame eni bolj sterilnih(/dolgočasnih) avtov na svetu (z izjemo SUV-ov). Glede na to, da vozim kmečkega VW-ja, morajo bit res nezanimivi, da dobim takšen občutek! :D Vzdrževanje v primerjavi z recimo VAG grupo pa verjetno kaj hitro pokrije stroške kakšne okvare pri "nejaponcih". Ti sicer redno pišeš tako, kot da bi še Dacio kupil, če bi bila delana na Japonskem, ob tem pač ne padejo vsi na tla od navdušenja.

dejanz75 je napisal/-a:Hm, dobil zanimivo ponudbo: 27.000 EUR za A4 TDI z opremo Limited Edition (servotronic, usnjen večfunkcijski 4-kraki volan, paket elementov s sijajem, sredinski naslon za roke, ogrevani zunanji ogledali, parkirni sistem zadaj, radio Symphony, priprava za mobilni telefon, ksenonska žarometa plus z dnevnimi lučmi v tehniki LED, tempomat). Gremo na banko pogledat če so že začel spet posojat dnar. :-P

Če ti denar ni problem in ti ta avto res ugaja, kupi. Sam bi v tem primeru raje poskusil iztržit Passata z boljšo opremo, ravno zato, ker gledam na to, kar mi osebno odgovarja in ne na imidž (čeprav ga ima za nekatere slovenceljne še VW "preveč"), pač tudi nerad preveč izstopam, zelo cenim svojo zasebnost tudi na cesti.

Drugače je pa Mazda6 še kako vredna premisleka, notranjost sicer za odtenek zaostaja za VW-jem, je pa nekoliko bolj zabavna, čeprav je meni osebno zunanjost malo "tumač". Mondeo je zelo vredu opcija, če te ne moti notranjost še stopnjo nižje od Mazde. C5 verjetno še najbolj udoben in definitivno dosti avta za dani denar, je pa res na račun udobja malo sterilen za vozit.

Če ti imidž res toliko pomeni, boš sosede najbolj razjezil ravno z Audijem, ampak ne pozabi dokupit žmigavce (nekateri očitno tega nimajo serijsko) in preveri, če luči ne blendajo same od sebe na avtocesti! :D Upam samo, da posojilo ne bo tako veliko, da boš potem frustracije izživljal na cesti, kot to na žalost počne preveč lastnikov Audijev. :-P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

nalcoq4
Stalni uporabnik

Napisal/-a nalcoq4 To maj 17, 2011 10:55 pm

Dejstvo je če je zadeva delana na japonskem je res kvalitetna...za razliko od evropske šlamparije.Evropejci smo pač precej piškava delovna sila v primerjavi za japanerji
Vse kar je narejeno v deželi vzhajajočega sonca je vsaj 40% bolj natančno in kvalitetno ker imajo na japonskem veliko strožje standarde,preizkušanje predno gre zadeva v prodajo itd... že miselnost in disciplina oz. japonska organizacija in vse ostalo je na najvišjem možnem nivoju!

P.S pa to velja samo za čisto krvne japonce in ne "made in GB" or something. ;)
Zadnjič spremenil nalcoq4, dne Sr maj 18, 2011 5:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

gasperk
Nov uporabnik

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Sr maj 18, 2011 5:46 pm

Honda je ziher bolj ekskluziven avto kot BMW, ker je bilo lani v Sloveniji prodanih več BMW, kot Hond :D .

O tem, da so japonci tema, pa ne bi, ker se največ po svetu proda ravno njih. Je pa seveda stvar avtorja teme, kaj bo kupil in kaj si misli o avtih. Ko sem jaz predlagal Legacya je avtor napisal samo, da ne kupuje italijanov in francozov in da bolj gleda nemce, ne pa da gleda izključno nemce, predlog je bil samo dobronameren kot razširitev možnosti.

Sicer se mi zdi pa ta ponudba od Audija za ta denar v redu. Se mi zdi, da je avtor že blizu odločitve :DDD
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov