Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mišek
Uporabnik

Fiat Bravo

Napisal/-a mišek To maj 31, 2011 8:38 pm

Pozdravljeni!

Cliota sem se že mal naveličal, star je že 13 let, ima 228.000km, rja ga napada....zdaj mi nekaj v volanu poka....drugače pa še dobro gre, redno vzdrževan, velik menjanega... od sklopke, jermenov, amortizerjev....ampak še stalno se kaj pojavi.

En mal študiram kaj v bodoče naredit. Čeprav je tak, srce bi rado, glava pa ni najbolj zato :D , se zavedam, da bi šli stroški fejst gor. :?
Mal študiram, kaj starega se ne splača vzet, potem je vrjetno že treba dat nekje med 8 in 10 tisoč evri, da dobiš nekaj solidnega.
Na misel mi je prišel Bravo, recimo nekaj takega
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4259736&show=1

Kaj pravite? Ima kdo kakšne izkušnje? Od blizu si ga še nisem na oko vrgel, tako mi ga je avto net ven vrgel in se mi zdi dober avtek.
Dilema pri tem je, kakšen motor izbrat, ali dizla ali turbo bencinca. Cene so si praktično iste
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4643708&show=1, tale je rang nižja oprema, če se mi prav zdi, nima avtomatske klime.

Kakšni so kaj ti turbo bencinci, vozne lastnosti, vzdržlivost, kakšna je razlika v porabi, vzdrževanje?
Zdaj trenutno delam, relacije 28km v eno stran, letno okrog 17.000km, recimo do 20.000, več ne bo.
Ali pa kak drug avto v tem rangu?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Re: Fiat Bravo

Napisal/-a pinny To maj 31, 2011 8:57 pm

Če boš gledal porabo raje vzemi 150km, če boš pa gledal stroške pač raje 120km :). Al pa vzameš 120 pa pol čipaš :D.
Jaz nekih problemov nimam, čuti se pa malo nekja treslajev, nekodo pravi neki lager v menjalniku, nekdo drugi spet vztrajnik. Drugače pa načeloma, če bi še enkrat kupu, bi kupu isto ;). Mma pa starega mal čez 3 leta, in bo drug tedn nekje se števec obrnu na 70.00km drugače je pa 120 ti-đet bencinc + lpg
Drugače pa znanec prodaja ravno 150KM, poglej malo na avto.net.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To maj 31, 2011 11:35 pm

pinny je napisal/-a:Če boš gledal porabo raje vzemi 150km, če boš pa gledal stroške pač raje 120km

pa kaj še, a zdej če avto nima 150 km pa niti ne moreš normalno vozit z njim :roll:

če si navaden voznik je tudi 90 km bencinar ok.

za prehitavat itd vzemi 120 km benzinca na testno, pa dizla

kilometrov delaš zadosti za dizla, relacije pa bolj ne, kaj pa vem
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr jun 01, 2011 5:59 am

zuzek ...... Očitno me nisi dobro razumel, hotu sem rečt, da 150km manj kuri, seveda ob istem nalčinu vožnje.

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Sr jun 01, 2011 9:57 am

Ženi sem pred 1,5 leta kupil Bravota 1,4T 120 km. Zaenkrat nobenih problemov. Bencinski motor je tih in vleče dobro pri vseh vrtljajih (turbo pač). 120 km se mi zdi dovolj za tak avto.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr jun 01, 2011 3:47 pm

Koliko pa ta zadeva porabi? Mislim na 1.4 turbo. In koliko porabijo dizli?
Dizel bi moral biti zadovoljen z manj kot 6 litri na 100, kaj pa bencinc?

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Sr jun 01, 2011 3:53 pm

[quote="GregorM"]Ženi sem pred 1,5 leta kupil Bravota 1,4T 120 km. Zaenkrat nobenih problemov. Bencinski motor je tih in vleče dobro pri vseh vrtljajih (turbo pač). 120 km se mi zdi dovolj za tak avto.[/quote]

2x
razen tega da sem si ga kupil sam sebi :) problemov nobenih, servisi na 30k kilometorow oz. na 2leti, poraba od 7 do 7,5l s tem da kdaj pa kdaj vozim zelo dinamično, priporočam opremo emotion ker ima vse kar povprečen človek potrebuje, v glavnem zelo zadovoljen, se da dobit dober avto za majhen denar ;)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jun 01, 2011 5:44 pm

mišek je napisal/-a:Koliko pa ta zadeva porabi? Mislim na 1.4 turbo. In koliko porabijo dizli?

Manj kot 6 boš pri dizlu doživel ob zelo zmerni vožnji na relacije, bolj realno računaj na dobrih 6 litrov brez, da bi posebaj pazil kako voziš. Več kot 7 povpečno na tank boš doživel le na na AC pri konstantno 170 in več....težav z motorjem nekih ni. To govorim za 120 konsko verzijo, sicer v oplu, ampak je nekje isto sranje kot v fiatu. Gre pa ta mašina noro za 120 konjev, zdaj imam 115 konjskega focusa pa gre pol manj oops .

Za bencinarje ti ne vem povedat porabe, ampak vsaj 2 litra več kot pri dizlu ti ne uide
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Steinkauz
Novinec

Napisal/-a Steinkauz Sr jun 01, 2011 6:01 pm

Za porabo mate nemške strani
http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... ower_e=110
13 Diesel 5,70 6,81 8,13
36 Benzin 7,27 8,51 10,59
Med 1.9 mulitjet 150km in 1.4 t-jet 150km povprečne porabe zgolj 1.7 litra razlike.

Sploh ni šans da bi jst vzel dizla :D

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr jun 01, 2011 6:58 pm

120 konjski T-Jet v Grande Puntu mi kuri okrog 7 litrov. Po bolj zahtevnih cestah (hribovitih) in bolj dinamični vožnji pride do 7,5 (toliko je tudi po avtocesti pri 130-140), pri bolj ravnih in z lažjo nogo pa 6,5. Gre pa super za 120 konjev, medpospeševanja so bolj kot da bi mel 2.0 motor. Turbina res naredi svoje. Do sedaj je bil en problem z motorjem, in sicer lani jeseni naenkrat ni hotel v prvo vžgat pri določeni temperaturi ozračja in mrzlem motorju (v drugo pa normalno), kar je odpravil update računalnika. Imam ga tri leta, trenutno 88k kilometrov.

zvezdica_maja
Nov uporabnik

Napisal/-a zvezdica_maja Pe jun 03, 2011 11:09 am

mišek je napisal/-a:Koliko pa ta zadeva porabi? Mislim na 1.4 turbo. In koliko porabijo dizli?

Jst imam slabi 2 leti starega dizla 120km in imam povprečno porabo poleti (glede na pot. računalnik) 4,8-5,0. Pozimi pa nekoliko več. Se pa vozim večinoma relacije, od tega cca. 70 % AC. Poraba je taka, če pazim kako vozim (kar ne pomeni, da počasi speljujem, pospešujem in se vozim 100 ;)), največ do zdaj sem imela pa 5,2 tako da sem ful zadovoljna z avtom. Verjetno bi bilo pri kakšnem bolj hitrem vozniku več, ampak meni je takole super :) Problemov pa nisem imela zaenkrat še nobenih, razen škripanja zavor, kar smo rešili s spihanjem. Ima pa avto, odkar ga imam (leto in pol), že 56.000 kilometrov :huh: Še posebej zato mi je super, ker je servis na 30k km, drugače bi ga imela dvakrat letno.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe jun 03, 2011 5:03 pm

zvezdica_maja je napisal/-a:

Jst imam slabi 2 leti starega dizla 120km in imam povprečno porabo poleti (glede na pot. računalnik) 4,8-5,0. Pozimi pa nekoliko več. Se pa vozim večinoma relacije, od tega cca. 70 % AC. Poraba je taka, če pazim kako vozim (kar ne pomeni, da počasi speljujem, pospešujem in se vozim 100 ;)), največ do zdaj sem imela pa 5,2 tako da sem ful zadovoljna z avtom. Verjetno bi bilo pri kakšnem bolj hitrem vozniku več, ampak meni je takole super :) Problemov pa nisem imela zaenkrat še nobenih, razen škripanja zavor, kar smo rešili s spihanjem. Ima pa avto, odkar ga imam (leto in pol), že 56.000 kilometrov :huh: Še posebej zato mi je super, ker je servis na 30k km, drugače bi ga imela dvakrat letno.

O hvala;
to imaš 1.9 motor ne?
Tako se mi zdi, da je še vseeno bolj smotrn nakup dizla. Cene so praktično iste, pri bencincih pa kolikor to sledim, vsi ti turboti znajo biti zelo požrešni kakor ga malo bolj pritisneš. Potem pa posvoje spet bedarija, dat isti denar za njega kot za dizla, potem ti pa še 2 litra več pije.

Bom videl kak bo, za enkrat me je mal veselje do menjave spustilo. Dost denarja je to, potem dražje zavarovanje, gume, potem še kasko ni slabo, če imaš, izguba vrednosti je še kar velika....to je kup denarja, za katerega lahko clio crkne vsak mesec pa prideš ceneje skoz.
Trenutno je pa tak, da na njemu nimam praktično več kaj izgubit. Servisi so narejeni, diski, jermeni, sklopka, amortizerji...pije manj kot 6, olja ne spije nič; vrjetno najbolj pametno še gonit kako leto, dve.

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Pe jun 03, 2011 5:31 pm

zvezdica_maja je napisal/-a:

servisni interval na 30kkm, vem da ma renault.. in potem se folk joka ko gre kaka stvar po gobe :) mali servis je kljub tovarniških priporočilom dobro delati na 15k.

zvezdica_maja
Nov uporabnik

Napisal/-a zvezdica_maja Pe jun 03, 2011 5:47 pm

1.6 je pa 105 km (mal sem se uštela). Zame čez glavo dost :) Za servis pa vem, da je priporočljivo delat na 15k, tako da trkam, da pri skoraj 60k km še nisem imela problemov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov