Evo takole:
Imeli smo doma Espace-a, letnik 99, bil tudi eden mojih prvih avtov (no, sposojan s strani staršev) in lahko opišem sledeče:
vožnja super udobna, konfiguracija sedežev, lahkotnost vožnje, vse tip top. Avto je bil pri nas 205.000 km (kupljen nov), v tem času sta se pojavili dve napaki: odpoved kompresorja klime in fuč turbina. Oboje je Beja zrihtala relativno ugodno, čeprav v tistih časih še vedno grozljivo drago, pri Espace-u je turbina dosegljiva edino majhnim otrok s še manjšimi rokami. Ah seveda, pa odpoved košare sklopke fotru nekje v okolici Sarajeva in je prišel do doma samo s tretjo in četrto prestavo... Kar se motorja tiče (sledi baba čula, baba kazala), menda je enak blok kot 1,9 dTi z večjimi luknjami in s tem večjo prostornino. Znane napake: pregrevanje motorja (tega nismo zabeležili) ker nima IC-ja
1,9 dTi pa je mlinček ki trenutno poganja moj sedanji avto (megane coupe). Res presenetljivo poskočen zame, ne vem pa kako je z espacom. Ob nešparovni vožnji, držim porabo med 5,3 poleti do 6,2 pozimi. Klima mu moči ne zmanjša (vsaj ne dovolj da bi opazil). Znane napake - menda jih ni. Imam 240.000 km (100.000 mojih), edina napaka do sedaj pojavljena - odpoved termostatskega ventila na bloku, strošek 17 €. In pa na enem servisu so mi zgubili nosilec cevi za zrak motorja

. Na servisni interval mi popije slab liter olja (servis na 20k km), servis pride material okrog 80€. Naj bi bila najbolj zanesljiva dizel ropotulca kar jih je Renault do sedaj spravil vkup.
Pod črto - Espace definitivno dobra izbira, vendar razmisli o kakem bencinarju s predelavo na plin, ali pa 1,9 dTi motorizacija, ki pa ji po potrebi nameniš konkreten servis (glede na tvoje šraufarske podvige, mislim da bi znal narest tudi komplet obnovo motorja) potem pa do prvega čiparja, ki ga najdeš

.
LP