Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kiann
Nov uporabnik

Kia Rio l.2006 1.5 dizel

Napisal/-a kiann To jun 14, 2011 10:26 pm

Lep pozdrav

Kupujem nov avto in sem se zagledala v Kio Rio letnik 2006, 1.5 dizla..
Ker sem slišala ogromno kritik prek znamke Kia me zanima, ali bi bil nakup tega avtomobila res slaba izbira? Namreč vizualno mi je všeč, opremo ima vso ki jo rabim, tudi porabo ima nizko, je pa hkrati dovolj velik za opravljanje konkretnih šopingov :). Prosila bi za čim več mnenj, da se bom lažje odločila, ga pa lahko dobim zelo ugodno, tako da me tudi cena napeljuje k nakupu.

Hvala za pomoč

Marek_
Poznavalec foruma

Re: Kia Rio l.2006 1.5 dizel

Napisal/-a Marek_ Če jun 16, 2011 12:39 pm

Kie kritizirajo tisti, ki jih nimajo... Za ta 1.5 ne vem kako je. Je pa rio v splošnem zanesljiv avto.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po jun 20, 2011 6:52 am

Kie kritizirajo tisti, ki so časovno obstali nekje v letu '95 ob modelu Pride. Pa tudi ta sploh ni bil tako slab avto, vozil se je npr. precej lepše kot takrat med Slovenci še zelo popularna renaultova petica. Problematičen je bil edino pleh, ki je rjavel.

Rio pa je za svoj denar več kot spodoben avto, 1.5 dizel motorji pa vzdržljivi, če se ne motim imajo verigo kar pomeni, da odpade veliki servis. Enak motor se npr. nahaja tudi v Hyundai Accentu.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po jun 20, 2011 8:27 am

Sem mel Accenta s to mašino. Super avtič.. Zaradi dovolj zmogljive mašine dobro vleče, porabo pa sem mel okrog 5,5. Moja graja gre sedežem (v Riu so enaki kot pri Accentu, poleg ostalih 3/4 stvari). Pa ne toliko zaradi udobja, ker ni neudoben (sem se vozil večkrat na 500 km poti), ampak na pomanjkanje bočne opore. Je pa odvisno kaj ti paše. Nekomu pa to ustreza.

Če je avtomobil v dobrem stanju (servisi, normalno vožen..), potem ne vidim težav. Kaj si pa pred tem vozila? - da ti vem povedati, kaj bi te lahko npr napram prejšnjem avtomoblu motilo ali ti bilo všeč.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov