Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Re: Nakup avtomobila Peugeot 308 ali Citroen C4

Napisal/-a xandrej Po jun 27, 2011 1:43 pm

Clancy je napisal/-a:To niso trotlarije, to so dejstva. Zaskrbljujoče je to, da po toliko letih še vedno niso uspeli zhrihtati spuščanja olja na glavah. Olje spuščajo tako stari kot novi motorji. Saj ne pravim, da spusti vsak, ampak večje tveganje pri PSA pa je.
Tisti 1.4 16V VW motor, pa je itak že zgodovina.

Vsi Vti motorji v citroenih so BMW-jevi.

Rebra
Nov uporabnik

Napisal/-a Rebra Po jun 27, 2011 5:20 pm

Sem danes bil na testni vožnji c4 in nove astre, za kaj več ni bilo časa. Astra deluje zelo utesnjeno, že spredaj je malo prostora, zadaj pa sploh, hočem pa prostoren avto tako da sem ga črtal. Pri c4 je na začetku res občutek kot da "plava" , vendar se po cca 20 min navadiš in je res udoben za vozit, prostoren je zelo, tako spredaj kot zadaj in mi je bil zelo všečen. Sem pa že testiral i30 tako bencin in diesel motor. Bencinar je bil precej podhranjen in odpade, diesel verzija je bila sicer bolje, vendar se ne more primerjati z c4. Za vzdržljivost pri c4 se bo pa videlo šele čez nekaj časa, saj ni tako dolgo na trgu.
Izbira pri tem rangu je bolj majhna tako da ne vem kaj bi še pogledal, nekako vseeno največ dobim pri c4(lahko pa da se motim:)). :D

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jun 27, 2011 6:51 pm

Še en glas za C4.

Če se le da vzemi višji opremski paket - doplačilo ni tako visoko.

Lp

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Po jun 27, 2011 7:30 pm

Vzami c4 ;)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Po jun 27, 2011 7:56 pm

Tudi jaz sem za C4 v tem izboru. Vsak dan ga gledam ko se peljem mimo "sovaščana" in res deluje kul. Kar se udobja tiče pa se pri Citroenu itak ni za bat, tehnika tudi štima, vzdržljivost pa itak nikoli ne moreš vedeti. Lahko kupiš najbolj vzdržljiv model, pa se zafrkneš.. Če je avto nov in ga voziš od začetka normalno, ga redno servisiraš, itd, načeloma nekih večjih tažav naj ne bi bilo.

Off topic:
~toMmy~, glede na to, da si precejšnji VW fan (kar ni nič narobe, ampak mnogi gredo pač v ekstrem), moram povhvaliti komentar.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jun 27, 2011 11:55 pm

ejsim je napisal/-a:Tudi jaz sem za C4 v tem izboru. Vsak dan ga gledam ko se peljem mimo "sovaščana" in res deluje kul. Kar se udobja tiče pa se pri Citroenu itak ni za bat, tehnika tudi štima, vzdržljivost pa itak nikoli ne moreš vedeti. Lahko kupiš najbolj vzdržljiv model, pa se zafrkneš.. Če je avto nov in ga voziš od začetka normalno, ga redno servisiraš, itd, načeloma nekih večjih tažav naj ne bi bilo.

Načeloma... še vedno imaš lahko kup problemov. Na račun globalizacije in pospešenega razvoja pa se razlike med zanesljivostjo različnih znamk po mojem občutku manjšajo. Nekako postaja več letna garancija še najboljša "tolažba" pri vseh.

Off topic:
~toMmy~, glede na to, da si precejšnji VW fan (kar ni nič narobe, ampak mnogi gredo pač v ekstrem), moram povhvaliti komentar.

Ni niti prvi niti zadnji takšen, ampak bi moral zamenjat avatar oz. podpis, da bi jih nekateri sploh opazili! =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jun 28, 2011 11:04 am

Še en glas za novi C4. Je le nov model pa še, takole subjektivno, lepši od preveč nabuhlega 308. Z bencinskim motorjem, ki je razvit v sodelovanju z BMW-jem pa mislim, da tudi ne boš kaj dosti zgrešil. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To jun 28, 2011 3:15 pm

Polo78 je napisal/-a:Še en glas za novi C4. Je le nov model pa še, takole subjektivno, lepši od preveč nabuhlega 308.

moj glas tudi c4 (pa ne zato, ker shitroena sam vozim)
ok, lepota je res subjektivna...
res pa je, da so se, vsaj meni, zdeli materiali v notranjosti za odtenek boljsi v c4..vec prostora je bilo v 308, ampak je tako visok, da bi ze skoraj kot enoprostorc sel skozi...osnova (cela platforma, z motorji vred) so ti ze itak povedali, da je ista...
me je pa osebno zmotila ena totalna nepremisljena malenkost v 308ici - tapete na vratih, imajo namrec proti oknu za centimeter k oknu spuscenega roba, kjer se samo svinjarija nabira :huh:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Rebra
Nov uporabnik

Napisal/-a Rebra Če jun 30, 2011 6:46 am

Po temeljitem premisleku sem se odločil za c4. Kot ste že napisali je kvaliteta materialov boljša, na cesti se mi je zdel dosti bolj kompakten, notranjost se mi pa tudi zdi bolj prostorna(Spredaj je še primerljiva, zadaj je pa 308 bolj utesnjen). Odločil sem se za 1.6vti 120 konjskega bencinarja in tendance opremo + avtomatsko klimo. Če bo vse posreči ga že danes prevzamem dokler še akcija traja :D .

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Če jun 30, 2011 6:52 am

Rebra je napisal/-a:Po temeljitem premisleku sem se odločil za c4. Kot ste že napisali je kvaliteta materialov boljša, na cesti se mi je zdel dosti bolj kompakten, notranjost se mi pa tudi zdi bolj prostorna(Spredaj je še primerljiva, zadaj je pa 308 bolj utesnjen). Odločil sem se za 1.6vti 120 konjskega bencinarja in tendance opremo + avtomatsko klimo. Če bo vse posreči ga že danes prevzamem dokler še akcija traja :D .

Čestitke, predvsem pa pametna izbira!

Kolikšna je bila pa cena na koncu?

Rebra
Nov uporabnik

Napisal/-a Rebra Če jun 30, 2011 7:17 am

Cena je na koncu bila 14.450 kar se mi je zdelo glede na ostale ponudbe precej ugodno.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če jun 30, 2011 8:03 am

V končni fazi tudi če ga ne prevzameš danes, bodi prepričan, da bo naslednji mesec ista akcija, ki se bo mogoče malo drugače imenovala - to je samo psihološka fora (preverjeno).

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe jul 01, 2011 1:15 pm

thunderbolt je napisal/-a:V končni fazi tudi če ga ne prevzameš danes, bodi prepričan, da bo naslednji mesec ista akcija, ki se bo mogoče malo drugače imenovala - to je samo psihološka fora (preverjeno).

Saj, pri vseh znamkah je isto. Na veliko te prepričujejo, da je taka ugodna ponudba samo še do konca tega tedna/meseca/leta, potem pa je zopet neka nova akcija in z njo morda celo ugodnejša ponudba. Pač v interesu jim je, da ti pri njih kupiš avto že danes oz. čimprej.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov