Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

AaBoy
Nov uporabnik

Kateri avto kupit?

Napisal/-a AaBoy So jul 02, 2011 2:23 pm

Pozdravljeni,

v družini se odločamo za nakupov novega avta in smo v ožji izbor spravili Fiesto, Corso in Polota. Avto, ki se bi kupil, bi bil novi in bi imel vso opremo, ki spada zraven. Sedaj me zanima kakšne izkušnje imate s katerimi modeli, kateri ima cenejše dele (avto se bi uporabljal na dolgi rok), kateri je bolj vzdržljiv?
Če imate kakšne nasvete za alternativo ali kaj podobnega, sem vesel vseh nasvetov in predlogov.

Hvala za odgovor,
LP

slonejc
Nov uporabnik

Re: Kateri avto kupit?

Napisal/-a slonejc So jul 02, 2011 3:18 pm

lep pozdrav

sam imam novega polota od januarja 2011. z avtom sem zelo zadovoljen in brez nikakršnih okvar zaenkrat. imam highline opremo ( LCD zaslon na dotik, 6 stopenjski menjalnik mulifunkcijski volan, športne sedeže itd). avto je super in prsenetljivo hiter za motor 1.2 TSI- 105KM. Na zadnjih sedežih je dovolj prostora za 2 osebi.

v primerjavi z fiesto je ne avtocesti presenetljivo tih in daje občutek varnosti tudi pri hitrosti 160km/h. poraba pa je odvisna od vožnje. če voziš normalno bo poraba okoli 6, 6.5 .. ( z novo fiesto sem se peljal od maribor-ljubljana in me ni tako prepričala.)

upam da sem ti kaj pomagal pri odločitvi :) lp nejc

AaBoy
Nov uporabnik

Napisal/-a AaBoy To jul 05, 2011 11:29 am

Sedaj se doma odločamo med Fiesto z 1.4 motorjem in starim modelom Focusa 1.6 motorjem in 101hp. Razlika v ceni je okoli 1,5k€ kar je relativno malo. Sedaj me zanima kako so ti Focusi zanesljivi, kakšna so popravila, so deli dražji?

Ker Focus več pije in me zanima kak je "laufle", da ne bi imel dodatne stroške s kakimi popravili ali kaj podobnega, ker potem raje novo Fiesto kupimo, da je večji mir, čeprav je manjša.

Glede opreme pa sta oba več kot polno obložena, tako da to ni sedaj glavni razlog za odločitev. Pač kako zanesljiv je Focus, čeprav je stari model.

Hvala za odgovore.
LP

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jul 05, 2011 12:36 pm

Imamo službenega focusa, 1.6 bencinca (110 konjev) .. pa morem rečt, da za teh 110 konjev zelo slabo gre. Je pa podvozje super za po ovinkih. Meni je avto vizualno zelo všeč. glede na to, da je službeni in vedno v bivši jugi ali pa na vzhodu ima zelo malo okvar. Enkrat je ena polosovina ponagajala ( je treslo pri določeni hitrosti), enkrat je pa bilo potrebno praznjenje tanka, ker je avto zelo cukal (voda v bencinu). Ne rečem da je to okvara.. bolj mogoče občutljivost na kvaliteto bencina (tankano na OMV v srbiji). Če nisi prezahteven voznik glede motorizacije, go for it..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To jul 05, 2011 1:28 pm

pozdravljeni!
punca si lasti novo Fiesto, tudi sam jo večkrat vozim in lahko potrdim da je avtomobil odličen. če rečem da je najboljši v razredu zgleda morda nekoliko subjektivno mnenje, vendar je zagotovo pri vrhu.
lega na cesti je največji plus tega avtomobila, skratka užitek ga je voziti, to je biu tudi razlog da smo se odločili zanj. nabrali smo 4500km do zdaj. povprečna poraba je 6,2l/100km, motor je 1.4 bencinc, 97km. osebno bi od 97 konjev pričakoval boljše pospeške, vendar gre kar solidno, prehitevanja niso problem, več za normalno vožnjo nikakor ne potrebuješ, če pa želiš športno vožnjo, poseži po 1.6 litrskem. mi smo tudi opazili Focusa, sicer nismo šli z njim na testno vožnjo, baje pa se ravno tako lepo pelje. odločili smo se za Fiesto ker je najprej cenejša, poraba naj bi bila pri Focusu velika (nad 8l/100km) ter ne potrebujeva še toliko placa. govoril sem z mehanikom na Ford servisu in mi je rekel da glede na to koliko Fiest so prodali, je zelo zelo malo reklamacij oziroma napak (eni je crknil zaslonček, ena je imela nek čriček), tako da upam da so zanesljive, tudi kolikor pogledam Ford forum, ni nekih težkih debat o okvarah okrog Fiest.
če te še kaj zanima, kar vprašaj, upam da sem kaj pomagal.

lp

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany To jul 05, 2011 2:18 pm

no moj oče je imel torej zdaj že prejšnjo generacijo Ford Focusa(2008), motor 1.6.16v, 116 KM opreme sport. Avto je zelo udoben, tudi na daljših poteh, ki jih je opravil kar veliko nikoli ni tarnal čez udobje. Kolikor sem sam vozil Focus so vozne lastnosti super. Sama lega avta, super je vožnja tudi po slabših cesta... Pospeški tudi pri tej različici niso nevem kaj, za normalno vožnjo po naših "super" magistralkah je več kot odličen. Nad porabo pa se je oče vedno zgražal, čeprav sem mu vedno dal vedet, da nima ravno lahke noge; sama poraba je malokdaj padla pod 7,5 litra. Se pa v avtu več kot odlično lahko peljejo štiri osebe, tudi z prtljago nikoli ni imel problema(kar je seveda odvisno od vsakega posameznika). Je pa avto tudi pri štirih potnikih in polno naložen videl 190 km/H. Tudi pri kvaliteti notranjosti nikjer ni bilo,da bi kakšen del odstopal, nobenih "čričkov".... Kljub temu, da je bil z avtom zelo zadovoljen pa ga je lani prodal zaradi malce neljubega dogodka; namreč avto je bil tango rdeče barve ko se mu je po letu in pol začel luščiti lak na sprednjem odbijaču. Peljal ga je na servis, kjer je avto tudi kupil in obtožbe so letele le nanj, saj naj bi prevečkrat pozimi pral avto...kar ni res. Avto je bil pri pooblaščenem avtoličarju barvan kar štirikrat, tudi četrtč je barva od odstalega dela močno odstopala...in to je bil tudi vzrok, da je avto od hiše odšel... Če pa te še kaj zanima, pa ti z veseljem pomagam.

da pa ti malce pomagam še pri Fiesti; na testni vožnji jo je mel oče dva dni, prav tako jo je dobil v last štirikrat, ko je Focus pristal na barvanju. Moje mnenje je takšno; Fiesta je super malček, vozne lastnosti so odlične kot pri večini Fordovih modelov. V avtu se lahko peljejo štiri osebe, vendar nastane problem pri prtljažniku..Ob vseh pozitivnih stvareh, pa najbolj zmoti slaba izdelava v notranjost in slabi materiali na otip. Prav tako je bila za 97KM gnana fiesta zelo žejna, porava se je vedno vrtela okoli 8 litrov. Če ti več pomeni novejši model, lepša oblika....potem izberi Fiesto. Jaz bi na tvojem mestu, kolikor sem imel priložnost spoznati oba avta, vzel Focusa. Je vendarle malce boljša kvaliteta in več je prostora.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To jul 05, 2011 5:56 pm

Peljal ga je na servis, kjer je avto tudi kupil in obtožbe so letele le nanj, saj naj bi prevečkrat pozimi pral avto...kar ni res.

Bi lahko to malček bolj pojasnil? :shock:

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso To jul 05, 2011 6:05 pm

zaenkrat nimamo pritožb nad kakovostjo izdelave Fieste, le 2 mali "napakici" sta: 1. avto je, ko si zapeljal čez kako grobo luknjo glasneje ruknil-peljali smo na servis kjer je še zategnil vse vijake in od takrat je ta težava odpravljena
2. ko je jutro malo hladneje, takoj ko ga vžge cvil nekaj enih 10 sekund, nato neha (sumim da pas)-na servisu so ga pošpricali vendar se to še dogaja. rekli so da ga moramo pustiti tam da bi zadevo tudi sami slišali, vendar ker se to dogaja le tu in tam bomo še malo počakali na hladnejša jutra in nato peljali, tako da bodo zares lahko slišali za kaj gre.

nevem kaj je tako slabega z notranjostjo Fieste, celoten zgornji del armaturke je iz na otip zelo prijetnega materiala ki ga v tem razredu ne srečaš, tudi druga plastika ne zgleda tako škrt kot se lahko zdi iz slik. upam da čričkov ne bo.
vsekakor pa nekaj prostorna ni, dva se peljeta odlično, tudi štiri se da lepo, prtljažnik pa se zelo hitro napolni kot je predhodnik povedal. vsekakor če ti je plac pomemben pogledaj za Focusa.

lp

AaBoy
Nov uporabnik

Napisal/-a AaBoy To jul 05, 2011 9:32 pm

Hvala za vaše odgovore, če še ima kdo kakšnega kar na plan z njim :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot], IcEm4n, tomzzi in 10 gostov