Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

GrEgEcN95
Novinec

VW Amarok-Nissan Navara

Napisal/-a GrEgEcN95 Po mar 14, 2011 12:46 pm

Torej zaradi potrebe po prostoru se odločam med zgoraj omenjenima pickupoma. O Amaroku vem dovolj za moje pojme, zato pa manj vem o Navari. Odločam se med 2,0 TDI Amarokom in 2,5 dCi Navari.
Sicer kupujem z dvojno kabino. Vem, da je Navara bolj poceni in nekako kupujem do 40000€ maximum. Od opreme ročni menjalnik, navigacija, usnje, park senorje itd..
Sedaj bi samo prosil za mnenje o Navari lahko tudi o Amaroku verjetno ve kdo več o njem samem kot pa jaz. In prosim ne želim zaj raznih debat, da za tolikšen znesek dobim 2 leti starega BMW 5 ono in tisto...

Hvala
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: VW Amarok-Nissan Navara

Napisal/-a chan To mar 15, 2011 9:46 am

Če čisto grobo gledam samo cenike, je morda smiselnejši nakup Navare, ki je ob dani opremi (LE Premium) bistveno cenejši od Amaroka (opremski Highline), saj ponuja kar nekaj opreme, ki je pri VW še doplačljiva: električno pomični, ogrevani usnjeni sedeži, navigacija z zadenjski kamero,... Zaradi dokajšnje "svežosti" VW modela, bi bil morda smiselneješi nakup Nissanovega modela, ki je doživel že facelift ter preživel otroške bolezni (nekaj vpoklicev v preteklosti: http://www.autobild.de/artikel/nissan-m ... 82101.html , http://www.autobild.de/artikel/rueckruf ... 54016.html ).
Navara ima po faceliftu močnejši 2.5 dCi motor (190 KM vs. 171 KM), zelo zanimiv pa bi znal biti nov 6 cilindrski motor (najverjetnje samo v kombinaciji z 7. st. avtomatiko) ter na papirju zelo prepričljivimi 231 KM): http://www.nissan.si/slo/vehicle.asp?v= ... ogljivosti . Pri nas očitno še ni v prodaji, v Nemčji že od lanske jeseni: http://www.autobild.de/artikel/nissan-n ... 15022.html

Sam sicer motorizacije obeh ne poznam, zanimiva bo najbrž testna primerjava obeh. Kaj pa ostala konkurenca: Hilux, oblikovno všečen L200?
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 To mar 15, 2011 1:38 pm

Izbor sem nekako zoožil na Amaroka in Navaro. Oba se mi vizualno zelo dopadeta in prostora imata dovolj. Hilux me ne pritegne, L200 pa niti najmanj :)
Z Amarokom sem se že peljal lani v Nemčiji in letos pri nas in me je zelo navdušil. Danes pa grem še na testno vožnjo z Nisanom Navaro. Pred nakupom pa bom še verjetno šel verjetno preko meje na eno vožnjo z Amarokom, ker pri nas nimajo ravno veliko izbire.

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc To mar 15, 2011 2:33 pm

VW no way, zakaj? Ce rabis kleno vozilo za vleci 3 tonske prikolice ali poldrugi ton materiala, odpade, ker ima samo 2l dizel motor. Taksen mlincek pa ob 2 toni suhe teze cisto premalo da od sebe. In drugic, ce rabis za sminkirat in potrebujes vozilo, ker imas se dva otroka in suft opremo spet odpade, ker nima nobenega image-a.

Vzami potem navaro 2.5 dizel ampak masina ima se zmeraj tezave.. pobrskaj po spletu.

Sam bi hiluxa 3.0 vzel, ali rangerja 3.0. Ker pri teh delovnih strojih je bolje imeti trilitrsko masino s 100KM kot dvolitrsko s 160KM. Zakaj? Zaradi navora.

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 To mar 15, 2011 6:11 pm

Prvič: Avta ne kopujem, da bi vlekel 2 toni ne vem kakršnega materiala. Rabil bom obvezno priklop, vendar ne za tako veliko težo. In čeprav ima samo 2,0 motor je zelo prepričljiv.
Drugič: A se ti zdi, da bi želel za 40000€ kupit pickupa če bi se želel šminkerčka špilat? :lol: Za ta denar dobim precej bolj šminkerske avte.
Avto potrebujem zaradi večih razlogov zaradi katerih mi Tiguan ne ustreza več.

Sem pa pred nekaj časa prišel nazaj iz vožnje z Navaro. Ne vem nekako mi razen zelo všečne oblike ne sede. 2,5 motor se mi je zdel dovolj močan.. Vožnja mi ni bila najbolj prijetna me je pa presenetil menjalnik, ki je precej dober. Vstop na zadnje klopi je zelo majhen in zavore se mi zdijo preslabe za 2t težko vozilo. Notranjost se pa upam da da tudi kupiti boljša.
Tako da zaenkrat mi bolj ustreza Amarok vendar še morem razmisliti tudi o ceni in popustih...

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Sr mar 16, 2011 9:05 am

Vse sorte ljudi najdes, pri nas je popularno kopiranje americanov in kdor ima vecjega je kralj na vasi ali pred blokom :) BMWja ima ze vsak. Ok brez zamere. Nic ne recem, da se ti ni zdel 2.0 tdi dovolj zmogljiv. Prazen je zagotovo, in drugic avto je navit. Dolgorocno vzdrzljivost zagotovo ni adut. Jaz bi ti predlagal, da vsakega najames za cez vikend in vidis kaj ti bolj ustreza. Za dan ali dva ti ga vsaka hisa posodi. Jaz sem ob omembi kavcije vedno dobil avto za cel dan, tudi dva se je dalo dogovoriti.
Nalozis familijo oz. s cemer se najbolj vozis in greste na izlet, relacije, "plezalno turo" pa bos videl kateri ti odgovarja.

Meni je tudi 1.5dci obetal v 1.5 tonski skatli na testni voznji, pa sem avto po 10k km enostavno moral prodati, ker mi je sel vedno bolj na zivce. Razlog, cisto premajhna prostornina motorja in menjavanje prestav kot mutav, mrtev avto pod 2000rpm, speljevanje na klancih z obremenjenim vozilom nocna mora. Za primerjavo.

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Sr mar 16, 2011 6:02 pm

Saj tudi planiram vzeti avto za 2-3 dni. Z Porschejem v Mariboru sem že nekaj se dogovaral pa nimajo neke izbire Amaroka. Zato bom verjetno šel v Avstrijo gledat.
Glede Navar pa s takšno opremo kot jih želim jaz sploh ni pri nas vsaj po salonih jih ni. Zato bom verjetno vzel Pathfinderja na daljšo testno vožnjo in bo to to upam.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Sr mar 16, 2011 6:11 pm

GrEgEcN95 je napisal/-a: Zato bom verjetno vzel Pathfinderja na daljšo testno vožnjo in bo to to upam.

Vseeno poskusi tudi Navaro... Kolega, ki je vozil oba in se kasneje odločil za Navaro (zaradi DDV-ja) je rekel, da je v vožnji bistvena razlika med obema avtomobiloma.

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Sr mar 16, 2011 6:15 pm

Nejko je napisal/-a:
GrEgEcN95 je napisal/-a: Zato bom verjetno vzel Pathfinderja na daljšo testno vožnjo in bo to to upam.

Vseeno poskusi tudi Navaro... Kolega, ki je vozil oba in se kasneje odločil za Navaro (zaradi DDV-ja) je rekel, da je v vožnji bistvena razlika med obema avtomobiloma.

Aha ok Hvala.
Bom potem poskusil poiskati tako opremljeno Navaro.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če mar 24, 2011 8:19 pm

Aloo, če glih ne kompliciraš je pri AvtoSlaku en Amarok za 32000€ osnovni samo 27500€ ;) :idea:

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 Če mar 31, 2011 4:50 pm

Sem se vozil včeraj z Amarokom v Avstriji. Bil je skoraj identičen temu: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4684764&show=1 le da je imel še navigacijo. Ne vem kaj naj rečem. Avto me je navdušil. Ko ga voziš se ti sploh ne zdi, da sediš v tako velikem avtu. Avto je dovol močan, kar dobro cukne, notranjost je tudi dobro narejena, prostora na zadnji klopi je tudi dovol, le malo me je motila preglednost nazaj in so mi senzorji kar dobro prišli.
Tako da sedaj bo potrebno le se še zmenit kaj z Tiguanom ;)

Uporabniški avatar
Kaktus
Novinec

Kraj: Mirna

Napisal/-a Kaktus Ne jul 10, 2011 9:34 pm

Zdravo,

kakšni so občutki v amaroku po nekaj mesecih?
lp Peter

Lonck
Nov uporabnik

Napisal/-a Lonck Sr jul 13, 2011 12:03 pm

Kakšna pa je vožnja s Pathfinderjem. sam se odločam za nakup in me zanima izkušnja iz prve roke

Nejko je napisal/-a:

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 14 gostov