Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

need 4 speed
Novinec

Nissan 350z

Napisal/-a need 4 speed So jul 09, 2011 12:05 pm

Pozdravljeni
Odločam se za nakup športnega avta in v oči so mi padli Nissani 350z. Zanima me, kakšne izkušnje imate z njim, kako je z vzdržljivostjo in ceno rezervnih delov (vrjetno ja najboljša možnost Ebay?). Z motorji vrjetno ni problemov, glede na to da je atmosferc. Kaj pa menjalniki (skrbi me predvsem avtomatika)?

Konkretno me zanima tale avto http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4913653&show=1 . Ga kdo mogoče pozna?
Prosim, če napišete mnenja, izkušnje, kakšne stroške ste imeli s takšnim avtom, itd... ;)

Hvala, lep pozdrav

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Re: Nissan 350z

Napisal/-a simply Ne jul 10, 2011 1:26 pm

Se zavedaš vzdrževanja takšnega vozila. Namreč začetna cena je kaplja v morje proti stroškom ki jih lahko z takšnim vozilom lahko imaš.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Ne jul 10, 2011 1:30 pm

4000 evrov ali več je cenješi od vseh ostalih ki se trenutno prodajajo ... kaj misliš zakaj?
Slika

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Ne jul 10, 2011 2:25 pm

se pridružujem obema postoma prej, ampak ni pa več tako hudo kot je bilo, motorji so vzdržljivi , menjalniki tudi, rezervni deli so pa aftermarket in niso več tako dragi kot včasih, recimo prej sta bila sprednja diska in ploščice okrog 1500 eur, sedaj to dobiš za slabih 600 do 700, sploh usa import delov se splača... poraba okrog 13+ , ampak to verjento že sam veš, drugače avto odličen za vozit, zakaj je pa ta toliko cenješi pa nebi vedel :?:
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Ne jul 10, 2011 2:52 pm

Zaradi tega ker je uvožen iz ZDA in nima smerokazov oz. mislim da nima narejene homologacije. ZDA modeli imajo tudi slabše zavore, konektorje za radijo in take zadeve. Bolje bo če kupir EU model. To spoznaš po tablici in po smerokazu pod Z znakom na blatniku
Slika

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Če jul 14, 2011 10:52 am

fajn, avto je import, plus tega je base model...ki mislim da nima vgrajenega LSD...splosno znano za osnovne modele, sploh zadeve, ki so pripeljane preko luze...

zdaj koliko sem prebiral po forumih so vsi brez, osnovni modeli...kar je drek, sploh pri taksnem avtu...

lp, dominic...

p.s. pol raje tole, letnik je starejsi, vendar pa ima LSD...km pa nekje isti...pa se lepsi je...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4996164&show=1
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jul 14, 2011 11:25 am

dominic je napisal/-a:fajn, avto je import, plus tega je base model...ki mislim da nima vgrajenega LSD...splosno znano za osnovne modele, sploh zadeve, ki so pripeljane preko luze...

zdaj koliko sem prebiral po forumih so vsi brez, osnovni modeli...kar je drek, sploh pri taksnem avtu...

lp, dominic...

p.s. pol raje tole, letnik je starejsi, vendar pa ima LSD...km pa nekje isti...pa se lepsi je...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4996164&show=1

Tale se tudi že dolgo prodaja oz sem ga že večkrat zasledil med zadnjih 100 oglasov

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če jul 14, 2011 12:28 pm

Mislim, da si je uporabnik Branee lastil 350Z ... mogoče bi ti on znač več svetovati, če se ne motim, pa je nekje navedel da so letni stroški cca. 6000€ oz. cca 500€ na mesec.

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
gago
Novinec

Kraj: Krajn

Napisal/-a gago Če jul 14, 2011 12:41 pm

OFF: Se opravičujem za offtopic, vendar kako naj bi imel 500,00€ stroškov mesečno? Razen če ta avto voziš kot prvi avto in narediš ne tako malo km za takšno vozilo?
Dejstvo pa je, da je finančno gledano to večji zalogaj kot nek clio.

ON: Vozilo v oglasu ni nujno da je generalno gledano slabše, vendar že dejstvo da je delano za ZDA trg pomeni manj opreme, vprašanje je kako je s homologacijo, deli so slabši kot na EU modelih, poleg tega pa moraš računati da so tistile prevoženi kilometri milje, kar pomeni krat 1,6 ;)

ON2: Modri je pravtako uvoz ;)

Kot že rečeno rajši poglej za kakšnim EU avtom, ki pa je najvrjetneje malenkost dražji.

Lep pozdrav,

Gašper
The greatest trick devil ever pulled was to convince people that he doesn't exsist.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jul 14, 2011 12:56 pm

Kolikor sem jaz razumel ni on mislil vsak mesec 500eur, ampak če porabiš okrog 6k eur letno je to 500eur na mesec oz en mesec več drugi manj.

Če nimaš na mesec vsaj 1k eur zagotovljene plače brez kakšnih večjih tekočih stroškov se še nekako splača
Zadnjič spremenil pskoda, dne Če jul 14, 2011 12:59 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če jul 14, 2011 12:58 pm

pskoda je napisal/-a:Kolikor sem jaz razumel ni on mislil vsak mesec 500eur, ampak če porabiš okrog 6k eur letno je to 500eur na mesec oz en mesec več drugi manj.

Če nimaš na mesec vsaj 1k eur zagotovljene plače brez kakšnih večjih tekočih stroškov se še nekako splača

Točn tko sm mislu ;)

V teh ''500/mesec'' je vlkjučena zavarovanej in registracija, gorivo, gume ... servisi ... the lot ...
Tko da to j blo sam približno ;)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če jul 14, 2011 1:09 pm

tole kar gledas je moj prvi nissan 350z letnik 2005 ti povem sasijo (ce mislis da ne govorim resnice). Avto zaleten 2x(zadaj in spredaj) kar dobro, ce te zanima ZS. Najprej prodan kolegu za cca 19.500€. Ampak karamboliran je bil sele pri kolegu ne pri meni. On je tale avto potem prodal sedanjem lastniku za ceno 11.300€ (sem sedaj klical pa vrasal, lastnik je gospod Diacij iz okolice celja)

Da v teh 6000€ so vkljucena zavarovanja in stroski servisov, gorivo , gume.. (pri takem avtu so gume menjane prakticno vsako leto..) samo pazi tu notri ni vstet kak velik servis ampak samo ta sprotna, ce kupis avto kjer bo ze v startu potreben nevem kaksen servis potem je ta stevilka druga..

Spredaj je bil poskodovan za delo ki je znasalo na AH Krulc cca 5000€, za zadaj pa nevem koliko je blo in ni dobro popravljeno to vem (poglej razmak med pritljaznimi vrati ter odbijacem).
Minds are like parachutes. They only function when they are open.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 14 gostov