Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

matayus
Novinec

Re: kupujem avto do 1500e

Napisal/-a matayus Če jul 21, 2011 2:18 pm

tiguan je napisal/-a:Honda Civic Hatchback 1.4i, 1999 1.790 €
bencinski motor, 1396 ccm, 55 kW / 75 KM
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5014339&show=1

Meni se zdi 1800€ preveč za avto brez klime. Te Honde so samo precenjene. Pa še ta 1.4 mašina, katastrofa za na avtocesto-no razen če se voziš maksimalno nekje 110-120km/h.
Jaz sem dal za opel vectro 2.0 letnik 2000 nekaj malega čez 2000€. Pa ima čisto vso opremo, ksenon, avt. klima, šibedah, navigacija,....
Vsak avto se da zrihtat z čisto malimi spremembami, lepe alu feltne, en mal spustit, pa eno temeljito poliranje. Več pa tak ni za spreminjat, ker je avto najlepši tak kot je. Brez veze devat 100kg plastike gor na avto. Če pe že hočeš pa se taki deli dobijo strašno poceni na ebayu.
Najbolj na jetre mi grejo neki hondaši, ko majo tolko plastike gor na avti. Sma enkrat stala vštric z eno hodno civic ne vem kak hudo spimpano, pri semaforju na Mariborski pri Selmerju. Celi cajt je neka na gas tiščal pa taj v mene gledal. Ko pa se je zelena prižgala, pa tak ni mel za kebab pred občino... Zgleda da tta plastika ni preveč aerodinamična :lol:

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Če jul 21, 2011 10:11 pm

tristan01 je napisal/-a:
mr.ramo je napisal/-a:EDIT: tole si nabav,pa bos glavni na vasi :)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4997766&show=1

Od vseh predlogov še najbolj pameten. Tole je avto še iz časov ko so se delali za večno. Če je mehansko v takšnem stanju kot na slikah je takoj za vzet. Res ni športnik, ima pa dušo, za vzdrževanje ne bo težav, ker nima od opreme skoraj nič kar bi lahko crknilo. Skratka boljši nakup kot pa razne spimpane ropotuljice ki bodo za prvim vogalom razpadle.

Lp Tristan01

Pa poiščeš z 2.0 mašino, jih je dovolj. 1.8 je malo len včasih, 2.0 pa zna kar presenetit. Jo je imel foter in je nekaj let nazaj prodal. 83 letnik, 2.0 mašina, avto čist v podnu, sedaj se še vedno vozi pa se je števec že okoli obrnil. Ne dolgo nazaj sem ga gledal in se pogovarjal z lastnico pa pravi, da ni crknilo nič večjega, samo pleh je bil malo za poštimati (obrobe...) in da olja kar dosti porabi, ampak na motorju še nikoli ni bila delana generalka :)
Pa če ga kupiš imam feltne kot se spodobi za tak voz :twisted:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Pe jul 22, 2011 9:31 am

exide je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:
mr.ramo je napisal/-a:EDIT: tole si nabav,pa bos glavni na vasi :)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4997766&show=1

Od vseh predlogov še najbolj pameten. Tole je avto še iz časov ko so se delali za večno. Če je mehansko v takšnem stanju kot na slikah je takoj za vzet. Res ni športnik, ima pa dušo, za vzdrževanje ne bo težav, ker nima od opreme skoraj nič kar bi lahko crknilo. Skratka boljši nakup kot pa razne spimpane ropotuljice ki bodo za prvim vogalom razpadle.

Lp Tristan01

Pa poiščeš z 2.0 mašino, jih je dovolj. 1.8 je malo len včasih, 2.0 pa zna kar presenetit. Jo je imel foter in je nekaj let nazaj prodal. 83 letnik, 2.0 mašina, avto čist v podnu, sedaj se še vedno vozi pa se je števec že okoli obrnil. Ne dolgo nazaj sem ga gledal in se pogovarjal z lastnico pa pravi, da ni crknilo nič večjega, samo pleh je bil malo za poštimati (obrobe...) in da olja kar dosti porabi, ampak na motorju še nikoli ni bila delana generalka :)
Pa če ga kupiš imam feltne kot se spodobi za tak voz :twisted:

Veš morda za kakšnega z malce večjo konjenico? Bi znal biti prav zanimiv hobi... Sem jih na dopustu videl kar nekaj z 2.3 in 2.5 motorji in lepim paketom opreme (EVO ali Cosworth) in so klub 20 letom na grbi še vedno pravi cukri za pogledat.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Pe jul 22, 2011 9:57 am

Coswortha boš težko dobil, Evotov je pa dovolj, pri nas sicer ne v Nemčiji se jih pa kar nekaj prodaja, samo cena je pa juhuhu :) 2.3 pa ne bi smel biti tak problem dobiti.

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin Pe jul 22, 2011 11:11 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4915309&show=1

Tole bi te morda zanimalo. Vendar dobro preglej pleh (ker stare mazde in soljene slovenske ceste ne grejo ravno skup) :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov